Radoslav Batak ©Star Sport
Radoslav Batak ©Star Sport

Batak pred Niš: Utakmice se ne dele na domaće i gostujuće, želimo u polufinale Kupa

Vreme čitanja: 2min | sre. 03.05.23. | 12:37

"Ako hoćemo da budemo u klubu kao što je Vojvodina, moramo imati pobednički mentalitet", poručuje strateg Lala

(Od izveštača Mozzarat Sporta iz Novog Sada)

Uporedo sa raspletom u Mozzart Bet Superligi, sledi i završnica u Kupu. Osvajač najmasovnijeg takmičenja ima zagarantovan izlazak na evropsku scenu, pa bi tako mogao da pokvari planove petoplasiranoj ekipi u prvenstvu i da je ostavi bez vize u Evropi.

Izabrane vesti

Zato fudbaleri Vojvodine pretenduju na pehar, a prva naredna prepreka na tom putu im je Niš, gde će u okviru čevrtfinala odmeriti snage sa Radničkim (četvrtak, 18.30, TV Arena Premium 1).

"Utakmica u Nišu je od velikog značaja. Reč je o četvrtfinalu Kupa i u skladu s tim smo se i pripremali. Verujemo da možemo da se plasiramo u polufinale, pogotovo što smo prošlu utakmicu odigrali dobro. Nema razloga da igrači i sada ne pruže takvu partiju. Od te naše prve utakmice u Nišu (prim. aut. pobeda od 4:1), kad smo mi tek stigli, nemamo pobedu u gostima. Jednostavno moramo da imamo kontinuitet i budemo pobednička ekipa, ako hoćemo da budemo u klubu kao što je Vojvodina", rekao je šef stručnog štaba Vojvodine Radoslav Batak na konferenciji za medije.

Za razliku od mečeva koje igraju pred domaćom publikom, Lale ove sezone nemaju uverljiv učinak u susretima na strani.

"Moramo da shvatimo da se utakmice ne dele na one domaće i one u gostima. Čeka nas ozbiljan raspored do kraja. Želimo da uđemo u finiš sezone kako dolikuje ovom klubu i da izborimo što veći plasman. Za početak se nadam da ćemo sutra uz dobru izboriti polufinale Kupa".

Novosađani su pred prethodni prvenstveni duel sa Voždovcem imali određenih kadrovskih problema, ali se u međuvremenu situacija popravila.

"Nećemo moći da računamo na Lazarevića, koji je suspendovan zbog kartona i na Bjekovića koji je i dalje povređen. Malbašić oseća bol ključne kosti zbog nezgodnog pada na prošloj utakmici, ali je 99 odsto spreman. Takođe, u tim se vraćaju Vitas i Uroš Nikolić".

Iako su Nišlije u ozbiljnoj rezultatskoj krizi, Batak ističe da nema opuštanja.

"Ne očekujem da je to olakšavajuća okolnost, jer će oni biti maksimalno koncetrisani i fokusirani. Ne ulazimo u to kakav je njima značaj ove utakmice, ali znamo koliko je nama bitna i želimo plasman u narednu fazu", zaključio je trener novosadske Stare dame Radoslav Batak.


tagovi

Radoslav BatakKup Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara