Spisak Belgije (©BelRedDevils)
Spisak Belgije (©BelRedDevils)

Belgijski Lester ima reprezentativca: Martinez pozvao otkrovenje Župiler lige umesto Lukakua

Vreme čitanja: 2min | pet. 05.11.21. | 13:15

Dva debitanta na spisku pred poslednja dva kola

Fudbalska reprezentacija Belgije je jednog nogom već na mundijalu u Kataru naredne godine. Poslednja reprezentativna pauza ove godine donosi joj još dva meča kvalifikacija protiv Estonije i Velsa, a ukoliko slome autsajdera Estoniju kod kuće neće i matematički će obezbediti prvu poziciju u grupi i direktan plasman. Zato selektora Roberta Martineza ne brinu previše izostanci Romelua Lukakua, Miši Batšuajia, Žeremija Dokua...

Popunio je španski stručnjak praznine dvojcom debitanata, štoperom Vutom Fesom iz Remsa, odnosno napadačem Danteom Vanzijeom, najvećom uzdanicom belgijskog Lestera, ekpie Uniona koja posle 13 kola, mimo svih očekivanja čuva lidersku poziciju Župiler pro lige. Bez trojice ofanzivaca i standardnih stanovnika Martinezovih spiskova, otvorio se prostor za sjajnog Vanzijea, 23-godišnjaka koji posle 13 mečeva u belgijskoj eliti na kontu ima devet pogodaka i pet asistencija.

Izabrane vesti

"Dante korji sjajnu priču sa Unionom, njegov napredak je impresivan. Trener Felis Mazu je stvorio pobednički mentalitet u Unionu, a Vanzije je oličenje toga. Sa dvojicom povređenih špiceva, ovo mu je prilika da stekne iskustvo. Navikao je da igra u formaciji sa dva špica. Voli da prodre u srce odbrane rivala i otvara ekipi prostor. Vanzije je zaslužio mesto među Crvenim Đavolima, a na meni je da vidim hoću li moći da mu dam ulogu i na terenu", rekao je selektor Belgije.

Vut Fes je u francuskoj Ligi 1 odigrao svaki minut ove sezone i to nije prošlo nezapaženo Martinezu i njegovom stručnom štabu. Ukoliko Belgija opravda očekivanja protiv Estonije i ušiše tri boda, vrlo je izvesno da bi novajlije mogle da dobiju veliku minutažu protiv Velsa u poslednjem kolu koje za Belgiju neće imati takmičarski značaj. A ukoliko počnu da rano uništavaju Estonce, mogli bi da debituju i nešto ranije.

Golmani: Tibo Kurtoa (Real Madrid), Simon Minjole (Anderleht), Koen Kastels (Volfzburg), Mats Sels (Strazbur)

Odbrana: Tobi Aldervereld (Al Duhail), Dedrik Bojata (Benfika), Džejson Denajer (Lion), Leander Dendonker (Vulverhempton), Vut Fes (Rems), Jan Vertongen (Benfika), Arthur Teate (Bolonja), Timoti Kastanj (Lester), Toma Menije (Borusija Dortmund)

Vezni red: Janik Karasko (Atletiko Madrid), Juri Tilemans (Lester), Torgan Azar (Borusija Dortmund), Aleksis Salemakers (Milan), Kevin de Brujne (Mančester Siti), Denis Prat (Torino), Albert Sambi-Lokonga (Arsenal), Hans Vanaken (Klub Briž), Aksel Vitsel (Borusija Dortmund), Šarl de Ketelare (Klub Briž), Eden Azar (Real Madrid), Leonardo Trosar (Brajton)

Napad: Dris Mertens (Napoli), Kristijan Benteke (Kristal Palas), Divok Origi (Liverpul), Dante Vanzije (Union)


tagovi

BelgijaFudbalska reprezentacija Belgije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara