El Fardu Ben u akciji (©MN Press)
El Fardu Ben u akciji (©MN Press)

Ben dao gol svima, najviše Nišlijama

Vreme čitanja: 2min | pet. 13.05.22. | 17:31

Zvezdin napadač pogotkom protiv Novog Pazara upotpunio sjajan golgeterski učinak od dolaska u klub

Raspucani su bili fudbaleri Crvene zvezde u polufinalnom susretu Kupa Srbije protiv Novog Pazara. Čak osam lopti završilo je u mreži gostiju (8:0), a spakovalo ih je šest fudbalera. Među njima i El Fardu Ben, koji se nedavno probio na listu deset najboljih strelaca Crvene zvezde.

Od tada je reprezentativac Komora dao još tri gola i podigao ukupan učinak na 83. Posebno značajan bio je pomenuti za vođstvo protiv Novog Pazara, pošto je njime Ben zaokružio spisak rivala protiv kojih je pogađao.

Izabrane vesti

Krilni napadač crveno-belih svima od aktuelnih superligaša dao je najmanje jedan gol! Najviše Radničkom iz Niša - osam, a po jedan Partizanu, Radničkom iz Kragujevca i sada Novom Pazaru.

Prvenac u crveno-belom dresu upisao je početkom marta 2018. protiv Vojvodine, u 84. minutu za pobedu 2:1. Do kraja svoje prve polusezone u Crvenoj zvezdi pogodio je još sedam puta, a sakupio je i šest asistencija.

Posle osam golova Nišlijama, Ben je najefikasniji bio protiv Vojvodine i Spartaka. Njihove golmane matirao je po sedam puta. Od timova s kojima se crveno-beli ove sezone takmiče u nacionalnom prvenstvu po pet puta pogađao je protiv Čukaričkog, Radnika, Proletara i Voždovca, s tim da bi u poslednjem kolu mogao da popravi učinak protiv Zmajeva.

Istu priliku Ben će imati u nedelju u Kruševcu. Napretku je dosad dao dva gola, kao i TSC-u, Kolubari, Metalcu i lučanskoj Mladosti.

S obzirom na to da se u finalu Kupa 26. maja sastaju Crvena zvezda i Partizan, sigurno je da navijači crveno-belih priželjkuju da njihov napadač, kom su nedavno razvili transparent s porukom "Big Ben - Big Ten", priželjkuju da u tom meču po drugi put proradi protiv večitog rivala. Svoj jedini gol protiv Partizana Ben je dao u prvenstvenom okršaju 25. aprila 2019, kada je u 60. minutu iz penala načeo mrežu crno-belih u pobedi Zvezde 2:1.

Pored ovosezonskih rivala, reprezentativac Komora golove u Srbiji (bilo da je reč o prvenstvu ili kupu) davao je i u duelima sa Mačvom (pet), Zemunom (dva), Radom (dva), Javorom (dva) i Inđijom (jedan).

Ukupno je u Superligi dao 61, a u Kupu Srbije tri gola, navodi se na sajtu Crvene zvezde.

BENOVI GOLOVI AKTUELNIM SUPERLIGAŠIMA

Radnički Niš - osam

Vojvodina - sedam

Spartak - sedam

Čukarički - pet

Radnik - pet

Proleter - pet

Voždovac - pet

TSC - dva

Napredak - dva

Kolubara - dva

Metalac - dva

Partizan - jedan

Radnički Kragujevac - jedan

Novi Pazar - jedan


tagovi

El Fardu BenFK Crvena zvezdaSuperliga Srbije

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara