Nagrada za napredak: Aleksandar Lukić, Foto: MN Press
Nagrada za napredak: Aleksandar Lukić, Foto: MN Press

Zvezda rešava status bisera: Štoper do 2024. u crveno-belom, sva svetla usmerena na najboljeg iz "klase 02"

Vreme čitanja: 3min | pet. 13.05.22. | 14:53

Aktivirana klauzula o produžetku ugovora sa Aleksandrom Lukićem, u fokusu sudbina Ilije Babića.

Nedavna vest da se Stefan Leković priključio treninzima prvog tima Crvene zvezde potvrdila je ozbiljne planove rukovodstva crveno-belih sa perspektivnim štoperom, a uz lidera generacije 2004. pred čelnicima kluba iz Ljutice Bogdana je razrešenje statusa i ostalih igrača koji se kale na pozajmicama u prvoligaškom društvu.

Prvi naredni korak po pitanju talenata stasalih iza juga Marakane predstavljaće prodiužetak ugovora sa Aleksandrom Lukićem, štoperom rođenim 2002. godine koji seniorsko iskustvo stiče u dresu IMT-a. Defanzivac koji se u aktuelnoj sezoni ustalio u timu kraj Hale sportova odigrao je 22 meča u Prvoj ligi i imao značajan doprinos na aktuelnom putu Traktorista koji su u borbi za ostorijski plasman u Superligu, a učinak je bio povod da crveno-beli aktiviraju klauzulu koja predviđa još dve godne saradnje.

Izabrane vesti

Iako je teško očekivati da mladi štoper dobije šansu u prvom timu aktuelnog leta pored već promovisanih bisera Đurića i Lekovića, jasno je da kvalitetom zaslužuje ukazano poverenje u vidu nastavka saradnje do 2024. godine. Podsetimo, Lukić je imao zapaženu ulogu u Ligi šampiona za mlade u sezoni 2019/20. u kojoj su crveno-beli juniori prošli grupu u društvu Bajerna, Olimpijakosa i Totenhema, a potom eliminisali i talente moldavskog Šerifa nakon čega ih je eliminisao Midtjiland.

Ozvaničenje nastavka saradnje predviđeno je za početak naredne nedelje, a Lukićev rasplet nameće pitanje sudbine i preostalih bisera Crvene zvezde kojima sa završetkom sezone na izmaku ističe ugovor sa šampionom Srbije. Na spisku mladih igrača čija se obaveza prema crveno-belima završava ovog leta su Nikola Knežević, Marko Ćurić, David Petrović, Stefan Despotovski i Ilija Babić.

Fokus među pomenutom petoricom u narednim danima biće na Iliji Babiću igraču koji je u poslednjoj godini pred ulazak u seniorski fudbal poeno titulu najtalentovanijeg omladinca Crvene zvezde, međutim na fudbalski napredak uticali su izostanci zbog mononukleoze i lakših povreda. Uprkos svim preprekama, Babić je u aktuelnoj sezoni stigao da upiše minute na 26 zvaničnih duela i postigne šest pogodaka, a činjenica da je uspeo da se vrati na željeni kolosek posle nedavne povrede i izbori se za mesto startera potvrda su da je fudbalski arhitekta u vizijama kluba.

Dogovor talentovanog Novosađanina i crveno-belih još nije na pomolu, iako je i njegovim ugovorom predviđena klauzula o produžetku saradnje za još godinu dana. Kada su u pitanju preostala četvorica igrača interesantan podatak je da je na izlaznim vratima i Nikola Knežević, najbolji strelac Omladinske lige Srbije prethodne sezone, jedan od najstandardnijih članova Grafičara u aktuelnoj sezoni.

Među biserima na kaljenju u Prvoj ligi Srbije posebnu pažnju privukli su Jovan i Nikola Mituljikić, vezni igrači na pozajmici u Grafičaru, kao i Vladimir Lučić koji iza sebe ima fenomenalnu sezonu u IMT-u. Blizanci rodom iz Negotina već su imali privilegiju da prođu pripreme sa prvim timom, a izvesno je da će se naći i na spisku putnika za naredno tempiranje forme tima Dejana Stankovića.

Sa druge strane, status Lučića će biti definisan u narednom periodu, a adut još jednog člana zimskih priprema crveno-belih je sezona u kojoj je izrastao u lidera Traktordžija sa 11 golova na 34 utakmice.



tagovi

FK Crvena zvezdaIlija BabićAleksandar Lukić

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara