Trenutak kada Silva postiže gol (©Reuters)
Trenutak kada Silva postiže gol (©Reuters)

Benfika ispaljivala ćorke, pa u 90+3 probila Estorilov zid: Spas donela sledeća "zlatna koka"

Vreme čitanja: 3min | sub. 07.10.23. | 23:40

Antonio Silva u poslednjim trenucima doneo nova tri boda aktuelnom šampionu

Pitanje je da li će Estoril uspeti da opstane u elitnom portugalskom društvu posle ove sezone, ali je zbog hrabrosti i smelosti zaslužio bod protiv branioca titule! Nisu tako mislili i fudbaleri Benfike, pošto su posle više od 90 minuta pucanja ćorcima konačno uspeli da probiju Estorilov bedem i vežu sedmu pobedu u prvenstvu za bar kratkoročni povratak na vrh tabele - 1:0 (0:0).

Spas u poslednji čas donela je sledeća "zlatna koka" Benfike Antonio Silva. Posle kornera sa desne strane, David Neres je poslao centaršut u srce protivničkog kaznenog prostora, Petar Musa bio je najviši u skoku i njegov pokušaj glavom zapravo je poslužio kao asistencija za mladog štopera koji se požrtvovano bacio i sproceo loptu u mrežu. Silva je iskoristio trenutak slave da pecne navijače Estorila koji su prerano počeli da slave, zbog čega je stavio prst na uho i zapitao se "što ne slavite sada"?

Izabrane vesti

Silvino zvezdano veče završilo se prvoklasnom intervencijom kojom je sprečio siguran gol domaćina. Igrao se deseti minut nadoknade, kada je posle kornera sa leve strane i nekoliko odbitaka lopta je završila kod kapitena Vitala, ovaj je pokušao da volej udarcem matira Anatolija Trubina, ali se na putu sreće isprečila Silvina glava! Bio je to poslednji detalj u meču prepunom šansi, u kojem je sve prštalo od dobrog fudbala i velikih šansi, bez obzira što se rivali nalaze na različitim krajevima tabele!

Silva je ponovo iskočio u prvi plan i to će samo povećati njegovu cenu na tržištu. Benfika je više od deceniju jedan od glavnih distributera fudbalera svetske klase za najveće klubove na planeti. Igranje u takmičenju koje nije u prvom planu poput Premijer liga, Primera, Bundesliga i ostala očigledno daje prostor mladim igračima da steknu potrebno iskustvo i završe proces sazrevanja. Zbog toga je vrlo izvesno da će se Silva pridružiti svojim prethodnicima Darvinu Nunjezu, Žoau Feliksu, Edersonu, Rubenu Dijasu i ostalima na listi najskupljih prodaja u klupskoj istoriji.

Silvin slučaj je verovatno dobro poznat svima koji prate portugalsku ligu ili čitaju o dešavanjima na stranicama Mozzart Sporta. Golobradi defanzivac prošao je put od rezerve u Benfiki B, do odlaska na Mundijal u Kataru i otkupne klauzule od 100.000.000 evra. Velike zasluge idu na račun Rodžera Šmita koji je prepoznao njegov potencijal i posle vrlo dobrih izdanja tokom priprema dobio veliku šansu u trenucima krize sa povredama što je Silva iskoristio na najbolji način. Od tada je nezamenjiv šraf odbrane portugalskog giganta.

Njegova trenutna vrednost je nešto ispod 42.000.000 evra, a portugalski mediji pišu da su skauti Mančester Junajteda redovni na Benfikinim utakmicama. U pitanju je tipični moderni štoper, igra dobrom nogom sa dodavanjima unapred, tehnički jako dobro potkovan, a u proteklih godinu dana je značajno unapredio igru.

Posle prvenca u sezoni biće mu sigurno mnogo lakše. Trebalo mu je da zatrese mrežu, pogotovo u ovakvoj utakmici, pošto se Benfika očigledno muči sa realizacijom s vremena na vreme otkako nema Gonsala Ramosa. Danski napadač Kasper Tengštet izgleda još nije spreman da ponese takav balast na svojim leđima...

PORTUGALIJA 1 – 7. KOLO

Petak

Moreirense – Boavista 1:1 (1:1)

/Andre Luis 35 – Marselo 21ag/

Subota

Šaves - Žil Visente 4:2 (1:2)

/Ernandez 26, 81, 90+8, Kruz 58 - Korea 19, Domingez 39/

Farense - Vizela 0:0

Braga - Rio Ave 2:1 (0:1)

/Banza 90+1, Ruiz 90+6 - Ruiz 5/

Estoril - Benfika 0:1 (0:0)

/Silva 90+3/

Nedelja

16.30: (2,05) Kasa Pija (3,35) Estrela (3,80)

16.30: (2,60) Famalikao (3,20) Vitorija Gimarais (2,85)

19.00: (1,18) Porto (7,25) Portimonense (15,0)

21.30: (1,27) Sporting Lisabon (6,25) Aruka (9,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

Antonio SilvaBenfikaEstoril

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara