Foto:
Foto:

Bepe Marota o Interovoj krizi, Inzagiju, Lautaru, Handanoviću i Perišiću, planovima za leto

Vreme čitanja: 3min | pon. 21.02.22. | 17:25

Izvršni direktor Nerazura osvrnuo se u razgovoru za Skaj na aktuelna dešavanja u domu šampiona

Kriza drma zidine šampionskog doma. Inter je za mesec dana stvorio sebi problem i od izrazitog favorita koji samouvereno i nezaustavljivo korača ka Skudetu postao tek jedan od tri kadidata. Nagli pad Nerazura je tema dana u italijanskim medijima, a o istom je govorio i jedan od arhitekti šampionskog Intera - Bepe Marota.

Izvršni direktor milanskog tima se u razgovoru za italijanski Skaj osvrnuo na jučerašnji poraz od Sasuola, ali i trenutna dešavanja u klubu, uključujući i situaciju sa ugovorima igrača. Pre svega – o krizi.

Izabrane vesti

"Postoje trenuci u životu i sportu kada morate da budete svesni patnje. Mi smo trenutno u toj situaciji. Moramo da imamo snagu i posvećenost da nastavimo sa onim što smo do sada napravili tako što ćemo raditi još više. Naša pozicija na tabeli je bitna i svestan sam da jednu utakmicu tek treba da odigramo. Već smo osvojili Super Kup i igrali spektakularan fudbal. Ne želimo izgovore. Moramo da budemo svesni da moramo da uđemo u ostatak sezone kao protagonisti. To je naša uloga. Moramo da radimo naporno uz veliku dozu samopouzdanja, znajući da će se šampionska trka odlučivati u poslednjem kilometru", rekao je Marota za Skaj.

Inter je Juventusovu dugogodišnju vladavinu prekinuo sa Antonijom Konteom na klupi, ali se sa temperamentnim stručnjakom rastao letos zbog neslaganja oko transfer politike i zamenio ga Simoneom Inzagijem.

"Veliki je profesionalac, vrlo temeljan. Radi apsolutno sve što se od njega traži. Jučerašnji poraz bio je zaslužen i on će nam dati motivaciju da analiziramo šta nije valjalo. Tim ima jasne ciljeve. Mi smo branioci titule i moramo da ciljamo na Skudeto i drugu zvezdicu na grbu."

Kriza je posebno uočljiva kod Lautara Martineza, najboljeg strelca Intera ove sezone, koji u Seriji A posti još od sredine decembra.

"Ponavljam ono što je Inzagi rekao posle meča. Usponi i padovi su normalna stvar za jednog napadača. Lautaro iz dana u dan pokazuje pravu posvećenost. Nedostaje mu gol, što je najvažnije. Na timu i treneru je da ga podrže. Nadamo se da će se vratiti golmanima i ponovo biti šampion kojeg svi poznajemo."

Problem kojim konkretno Marota mora da se pozabavi jesu ugovori Samira Handanovića i Ivana Perišića, dvojice fudbalera koji ove sezone igraju bitnu ulogu u Inzagijevom timu.

"Srećni smo što imamo dvojicu velikih profesionalaca poput njih u timu. Treba im se diviti zbog svega što rade svakog dana, što važi i za ostale poput Andree Ranokije i mnogih drugih. Otvorićemo pregovore sa njima uskoro. Zaslužuju to i moraćemo da sednemo zajedno jer su pokazali da zaslužuju da nose ovaj dres", zaključio je Marota.

U istom razgovoru, izvršni direktor Intera potvrdio je da je postigao dogovor sa Marcelom Brozovićem oko produžetka saradnje uz značajno povećanje plate o čemu opširnije možete čitati OVDE. Kada je reč o planovima za naredni prelazni rok, konkretno o Đanluki Skamaki, Davideu Frateziju i Đakomu Raspadoriju, trojcu Sasuola, Marota je ostao zakopčan.

"Sasuolo ima mnogo interesantnih mladih igrača, uživaju u igri i nije čudo što su pobedili nas, Milan, Juventus i Napoli. Mnogi vrhunski klubovi su usmerili pažnju ka njihovim igračima i srećan sam zbog njihovog kluba i direktora Đovanija Karnevalea."


tagovi

Bepe MarotaInter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara