(©Printskrin)
(©Printskrin)

Berluskonijev i Galijanijev projekat zakoračio ka Seriji A, ali strahuje pred put u Toskanu (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | čet. 26.05.22. | 23:00

Filipo Bera golom u 93. minutu uneo nemir u Moncine redove - 2:1

Vedrili su i oblačili Silvio Berluskoni i Adrijano Galijani u Seriji A sa Milanom, pronašli su novu igračku i započeli meteorski uspon sa Moncom, ali do elite nikako da doguraju. Plan sa zvezdama nije upalio, Mario Baloteli, Kevin Prins Boateng i Marko D’Alesandro nisu doneli Monci toliko željenu promociju. Tim je raščišćen, velika imena su se pokupila, ali nesreća i dalje prati ekipu iz Lombardije.

Izmakla je Monci direktna promocija za dlaku ove sezone, Peruđa ju je poslala u pakao plej-ofa. Monca je na korak do Serije A, ali u Toskanu neće putovati spokojna. Pizin gol u nadoknadi ne da joj mira, liči na dobro poznat scenario – 2:1 (1:0).

Izabrane vesti

Dva puta je Piza u osnovnom delu Serije B tukla Moncu, koja je u finalnoj rundi doigravanja delimično uspela da naplati dug. No, pobeda pobeda Berluskonija i Galijanija nad britanskim kapitalom još nije konačna, drugo poluvreme igra se u Toskani kroz tri dana. Tada će Monca spoznati da li Filipo Bera golom u trećem minutu nadoknade samo uzdrmao tim iz Lombardije ili je pak u pitanju novo rušenje kule od karata do temelja.

Monci bi dva gola kapitala garantovala mirniji revanš, ali ne i potpuni spokoj. Berin trzaj glavom prepolovio je Moncinu prednost pred put u Pizu i probudio duhove prošlosti. A, sve je bilo idilično do tada. Dani Mota otključao je Pizin sef, iz punog trka je naleteo na loptu i digao domaće navijače na noge, a Kristijan Gitkjer podebljao je razliku, koju Monca nije sačuvala u potpunosti.

SERIJA B – FINALE PLEJ-OFA (PRVA UTAKMICA)

Četvrtak

Monca - Piza 2:1 (1:0)

/Mota 9, Gitkljer 74 - Bera 90+3/


tagovi

Serija BMoncaPiza

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara