Sadik (© Star sport)
Sadik (© Star sport)

Betis na pol-poziciji za transfer Umara Sadika: Spreman je da plati 25.000.000 evra

Vreme čitanja: 3min | sub. 14.05.22. | 01:38

Amerija još jednom pobedom bez primljenog gola pred promocijom u Primeru

Almerija je pred promocijom u Primeru, a Umar Sadik pred povratkom u Ligu Evrope. Nigerijac igra još jednu efikasnu sezonu u sva je prilika da će mu ona doneti transfer u veći klub, a u večeri kad su se Andalužani pobedom nad B timom Real Sosijedada (2:0) za još tri koraka primakli elitnom rangu, jedna od vesti u tom delu Španije koja je privukla najveću pažnju tiče se budućnosti bivšeg Partizanovog napadača. Kako sad stvari stoje, od leta bi mogao da zairga u Betisu, koji je osvajanjem Kupa kralja osigurao mesto u grupnoj fazi drugog po važnosti UEFA takmičenja. U njemu bi posle jeseni 2019. dok je nosio crno-beli dres opet mogao da se pojavi afrički špic.

Sve zbog toga što je poslednjih dana Betis postao favorit za potpis strelca 17 i asistenta za još 11 golova na terenima Segunde. Dugo je njegov gradski rival merkao Sadika, još od prošle sezone, prve na Pirinejima po dolasku iz Beograda. Tad je privukao pažnju sportskog direktora Ramona Monćija, ali su ga saudijski vlasnici Almerije ubedili da ostane i pokuša još jedan napad na La Ligu, a na Pishuanu se opredelili za Rafu Mira. Sadik je nastavio da trese mreže, Sevilja ostala zainteresovana, ali kad je čula zahteve rukovodstva lidera Druge lige, povukla se iz pregovora. Razlog je, kako navode lokalni mediji, što u Sevilji smatraju, preteranim računicu po kojoj Umar Sadik vredi 25.000.000 evra. Podsećanja radi, Almerija nije ni trepnula kad je odbila 18.000.000 evra koliko je nudio Hetafe.

Izabrane vesti

No, ne razmišljaju svi na isti način. U Betisu su procenili da 25.000.000 evra nije mnogo novca u modernom fudbalu i navodno su spremni da plate novac koji Almerija zahteva na ime obeštećenja. Što ima „istoriju“. Kad su se ovi klubovi sreli prošlog avgusta, u kontrolnom meču pre početak nove sezone, upravo je Umar postigao dva gola i privukao pažnju Manuela Pelegrinija, a nije zanemarljiva činjenica da ga trenira Rubi, ne tako davno šef stručnog štaba upravo kluba sa stadiona „Benito Viljamarin“, koji je biranim rečima govorio o Nigerijcu.

Više izvora je navelo da Betis iz poštovanja prema Almeriji ne bi da ulazi u zvanične pregovore dok se ne potvrdi matematički plasman ovog kluba u Primeru, a to bi trebalo uskoro da se desi. Možda već tokom subote. S obzirom da je Almerija u petak veče pobedom nad B timom Real Sosijedada (trener Ćabi Alonso) učvrstila lidersku poziciju, ima pet bodova više od druplasiranog Eibara i sedam od trećeplasirnog Valjadolida. Do kraja su ostala samo dva kola, a ako Valjadolid na Zorilji izgubi od Ponferadine Almerija bi već danas proslavila plasman u viši rang, nezavisno od ishoda Eibarovog gostovanja Leganesu. Pod uslovom da na Zorolji bude nerešeno, Andalužani bi morali da čekaju poraz Eibara na Butareku da proslave plasman u ovom kolu. A ako Valjadolid dobije Panderadinu, Almerija će plasman morati da potvrdi u poslednje dve runde, čeka Alkorkon i gostuje Leganesu.

Osim Umara Sadika, veliki doprinos projektovanom uspehu Almerije dao je i Srđan Babić. Pozajmljeni štoper Crvene zvezde igra dobro u kontinuitetu, a činjenica da na poslednje četiri utakmice Rubijev tim nije primio gol jasno je koliko je uticao na uspon na prvo mesto.


tagovi

AlmerijasegundaSegundaUmar SadikSadik Umar

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara