(©MN Press)
(©MN Press)

Bez oproštaja za „devetku“: Smenjen Dušan Đorđević

Vreme čitanja: 1min | pon. 30.10.23. | 17:25

Mlada reprezentacija ostala bez selektora

Jeste prošlo više od dve nedelje od katastrofalnog poraza mlade reprezentacije od Engleske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo (1:9), ali se duhovi nisu smirili.

Čelnici Fudbalskog saveza Srbije su zaključili da je takav debakl neoprostiv za selektora, te je danas odlučeno da se sa Dušanom Đorđevićem prekine saradnja, saznaje Mozzart Sport.

Izabrane vesti

Dosadašnji strateg Orlića će dobiti raskid ugovora, a vrlo brzo će biti imenovan novi selektor, koji će probati da vrati mladu selekciju Srbije u trku za plasman na Evropsko prvenstvo.

Đorđević je u kvalifikacije krenuo pobedom nad Azerbejdžanom (2:0), ali onda je u Engleskoj doživeo nezapamćeni debakl od mladog tima Gordog albiona (9:1), pa ni pobeda posle toga nad Severnom Irskom u gostima (2:1) nije popravila utisak.

Već za dvadeset dana Srbiju čeka novi okršaj sa Engleskom (18. novembar), ovog puta u Bačkoj Topoli, pa će novi selektor imati pakleno težak debi. Nakon toga dolazi i meč sa Luksemburgom u Staroj Pazovi četiri dana kasnije.

Katastrofa protiv Engleske je, ipak, probudila i neka druga pitanja vezana za budućnost srpskog fudbala, pre svega da li ovaj sastav mlade reprezentacije, iz kojeg bi „sutra“ trebalo da neko bude prekomandovan u A tim, uopšte ima istinski kvalitet da se nosi sa nekim od najjačih selekcija Evrope. Kao i pitanje da li je pravilo „bonus igrača“, koje je pre neku godinu uvedeno u Mozzart Bet Superligu, uopšte donelo išta ili bilo naprotiv, kontraproduktivno za srpski fudbal.



tagovi

Dušan Đorđevićmlada reprezentacija SrbijeFudbalski savez Srbije

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara