Natho (© Star sport)
Natho (© Star sport)

Bibars Natho 2023: Izraelac uz novi ugovor postaje Srbin

Vreme čitanja: 2min | pet. 29.04.22. | 13:04

Partizan istovremeno završava dva velika posla

Kvalifikacije su završene – izborio se Bibars Natho za novi ugovor sa Partizanom. Kako sad stvari stoje, potpisaće ga i pre kraja sezone dokad je oročen njegov ostanak u Humskoj po odredbama aktuelne saradnje.

Sjajne igre u poslednje vreme, učinkovitost na utakmicama pred kraj plej-ofa i početkom doigravanja, pozicionirale su iskusnog vezistu kao jednog od fudbalera na kome počivaju ambicije crno-belih, što je bilo presudno da mu odogovrni u klubu ponude produžetak ugovora. S obzirom da je u februaru proslavio 34 godine, on neće biti duži od 12 meseci i trajaće do juna 2023, izvestio je Telegraf.

Izabrane vesti

Natho je više puta isticao da je zadovoljan tretmanom u Partizanom, životom u Beogradu i statusom jednog od omiljenih stranaca u očima Grobara i sa njegove strane nijednog trenutka nije postojala dilema. U klubu su se malo kolebali posebno usled izostanka konkretnog učinka na evropskim utakmicama, ali su shvatili da nema mnogo igrača u aktuelnom kadru sposobnih da prelome takozvane male, pa su rešili da sa Čerkezom nastave saradnju. Ona bi mogla da bude formalizovana već sledeće sedmice, kad se njegov zastupnik vrati sa službenog puta, međutim, izvesno je da će posle golmana Nemanje Stevanovića i levog beka Slobodana Uroševića upravo Bibars Natho biti sledeći crno-belih koji rešava pitanje statusa od čak 13 Partizanovih igrača kojima na kraju prvenstva ističe ugovor.

Posebno zanimljiva je namera crno-belih da Natha od naredne sezone ne vode kao stranca. Na leto će početi četvrta godina njegovog kontinuiranog boravka na teritoriji Srbije, a iz Humske uveravaju kako je to dovoljno da podnese papire za dobijanje državljanstva, što bi značilo da u mečevima Superlige ne bi zauzimamo mesto fudbalera iz inostranstva. Na taj način bi oslobodio prostor za angažman dodatnog kvaliteta iz uvoza i značajno olakšao posao stručnom štabu.

Bibars Natho je za Partizan dosad bio strelac 37 puta, namestio je 31 gola na 107 utakimica, njegova velika želja je da u Beogradu uradi ono što je i u drugim sredinama. Osvoji trofej.


tagovi

FK PartizanBibars Natho

Obaveštavaj me

FK Partizan

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara