©Starsport
©Starsport

Bijelović: Belgija je idealna za mlade igrače, ali mi nije prioritet odlazak po svaku cenu

Vreme čitanja: 4min | čet. 11.08.22. | 14:45

Napadač Spartaka uprkos pažnji inostranih klubova sa obe noge na zemlji

Vrlo dobar start Spartaka u aktuelnoj sezoni bio je povod da član Mozzart Bet Superlige iz Subotice privuče pažnju i van granica te je Vladan Vidaković realizovao transfer u Maribor, dok je kandidaturu da krene njegovim stopama ozbiljno istakao Luka Bijelović. Napadač rođen 2001. godine našao se na listi želja Mehelena, ali ponuda iz Belgije nije bila dovoljna da zadovolji apetitie subotičkog superligaša.

Negativan odgovor međutim nije se negativno odrazio na talentovanog centarfora koji je za Mozzart Sport istakao da sa nestrpljenjem čeka nove prilike da se dokazuje.

Izabrane vesti

"Interesovanje i ponude iz inostranstva su veliki motiv da nastavim da se dokazujem. Zasluga su dobrih igara, ali nisu povod da se opustim. U Spartaku sam i sa obe noge na zemlji čekam budućnost. Verujem upravi i predsedniku Nikoli Simoviću, kako oni odluče tako će biti. Bilo mi je drago kada sam čuo za ponudu Mehelena, posebno jer je belgijska liga jedna od najboljih za razvoj mladih igrača. Nadam se transferu, ali se ne opterećujem time. Mlad sam i nije mi prioritet da odem po svaku cenu. Želim da donesem benefit i klubu u kojem sam ponikao", rekao je za Mozzart Sport Bijelović i dodao: "Otac mi je najveća podrška, savetujem se sa njim i njegove reči mi značajno pomažu pri donošenju odluka. On je uz mene od šeste godine kada sam počeo da igram fudbal i svaku je utakmicu ispratio. Svaki korak se trudim da racionalno sagledam i u tome mi pomaže podrška najbližih. Upravo zato sa još više motiva očekujem nove izazove među kojima je privi u nizu protiv Javora.

Subotičani posle pet kola imaju po dve pobede i remija uz nedavni poraz od Čukaričkog (0:2). Gostovanje sa kojeg su se vratili praznih šaka nije poremetilo igrače Spartaka, a Bijelović se nada da će on i njegovi saigrači na svom terenu i protiv Ivanjičana održati stoprocentan učinak.

"Drago mi je jer su navijači počeli da se vraćaju na stadion, to je znak da radimo nešto kako treba. Maksimalan učinak na domaćem terenu je odlična uvertira pred sledeće kolo i utakmicu protiv Javora. Verujem da ćemo nastaviti sa pobedama u Subotici i ovog vikenda. U pripremnom periodu u javnosti nam je često prišivana etiketa kandidata za ispadanje i to nas je dodatno motivisalo. I navijači su osetili da nam je potrebna podrška. Krenuli smo kako smo želeli i pokazali da možemo da se borimo ravnopravno sa svakim rivalom. Javor u prvih pet kola ima 10 bodova, ispred nas je na tabeli i verujem da će biti dobra utakmica, ali se nadam pobedi. Od velikog je značaja dobro otvoriti prvenstvenu trku te se nadam da ćemo nastaviti da igramo na visokom nivou i da ćemo uspeti da održavamo korak sa rivalima iz gornjeg dela tabele".

Duel na severu Srbije biće prilika da se izabranici Slavka Petrovića iskupe za poraz na Banovom brdu i utakmicu ispod ovosezonskog proseka. Spartak je protiv Čukaričkog primio prvi gol iz igre, a uz prethodnog rivala, samo Vojvodina je odolela pred napadima Golubova.

"Krenuli smo i više nego dobro. U prethodnom kolu pretrpeli smo prvi poraz, ali pre Čukaričkog je sve bilo dobro i nadam se da ćemo se već protiv Javora vratiti na željeni kolosek. Ekipa je prilično izmenjena u odnosu na prethodnu sezonu, imamo sijaset novih igrača i odradili smo pripremu za novu sezonu kako treba. Dobili smo nove zahteve od šefa stručnog štaba, svi ih poštujemo i trenutno to donosi rezultat. Lično, odlično sam počeo sezou, ali manje pažnje usmeravam na to ko je postigao gol. Bitno je da kao tim igramo dobro. Srećkovića poznajem dugo, odlično sarađujemo, tu je i novi igrač u ofanzivi - Obradović, mnogo radi za ekipu i drago mi je što je uspeo da postigne prvenac i dobro otvori sezonu", rekao je Bijelović.

PREKO BAČKE DO SUPERLIGE

Iako je na superligaškoj sceni pažnju šire javnosti privukao prethodne sezone sa pet pogodaka mladi Bijelović je već duboko zakoračio u seniorski fudbal. Pri osvrtu na put do statusa prve devetke Spartaka perspektivni centarfor ističe svaki naprevljeni korak.

"Dva pogotka u prvih pet kola su dobar početak. Cilj je da iz sezone u sezonu ostvarujem što bolji učinak, međutim naoružan sam strpljenjem. Svestan sam da ništa ne dolazi preko noći niti bez zasluga. Sa 18 godina sam otišao u Bačku, u Srpsku ligu. Tamo sam povredio sam zadnju ložu, ali nakon što sam se oporavio odigrao sam oko 20 utakmica i vratio se u Spartak. To je bilo dragoceno iskustvo, pravi korak za mladog igrača iz omladinske škole. Osetio sam seniorski fudbal i spremno dočekao izazove u prvom timu Spartaka. Shvatio sam još tada koliko je važno da ne preskačem stepenike", izjavio je adut Subotičana.





tagovi

Luka BijelovićSpartak Subotica

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara