Marselo Bijelsa (©MN Press)
Marselo Bijelsa (©MN Press)

Bijelsa bi mogao nazad u Južnu Ameriku

Vreme čitanja: 2min | pet. 25.03.22. | 22:23

Bolivija razmišlja o angažovanju doskorašnjeg trenera Lidsa

Posle Atletik Bilbaa, Olimpik Marselja, Lacija, Lila i, do nedavno, Lids junajteda, Marselo Bijelsa mogao bi nazad u Južnu Ameriku.

Interesovanje da angažuje 66-godišnjeg trenera javno je izneo predsednik FS Bolivije, Fernando Kosta.

Izabrane vesti

On je u izjavi za španski AS rekao da je uspostavljen kontant, mada ne direktno sa čovekom koji je za tri i po godine uspeo da izdigne Lids iz pepela i vrati ga u Premijer ligu.

"U kontaktu smo, neću poricati. Nismo pričali direktno sa njim, ali blizu smo toga. Želimo da mu pružimo svu podršku, znamo da Bolivija ima mnogo talentovanih igrača i da nije daleko od učešća na Svetskom prvenstvu", izjavio je Kosta i dodao da je svestan da će dosta toga zavisiti od novca koji FS Bolivije bude mogao da ponudi.

Dovođenjem Bijelse Bolivijci žele da započenu novi ciklus koji bi za cilj imao plasman na Kopa Amerika 2024. i Mundijal 2026, pošto je nedavni poraz od Kolumbije (0:3) zakucao ovu selekciju za deveto mesto južnoameričkih kvalifikacija, bez šansi da se domogne mesta na Svetskom prvenstvu u Kataru.

Pre dolaska u Evropu 2011. godine, Bijelsa je vodio reprezentaciju Čilea do osmine finala Svetskog prvenstva u Južnoj Africi 2010. godine. Nadaju se u centralnoj južnoameričkoj državi da bi pod komandom sjajnog trenera mogli da se vrate na najveću fudbalsku smotru, na kojoj su dosad triput učestvovali. Poslednji put još 1994. u Sjedinjenim Američkim Državama, kada su bili poslednji u grupi sa Nemačkom, Španijom i Južnom Korejom.

Sedeo je Bijelsa i na klupi svoje Argentine, sa kojom je 2004. osvojio Olimpijske igre i bio drugi na Kopa Amerika, ali je prethodno 2002. na Mundijalu ispao već u grupnoj fazi (iza Švedske i Engleske, a ispred Nigerije).


tagovi

Južna AmerikaMarselo Bijelsa

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara