Fudbaleri Betisa (©Reuters)
Fudbaleri Betisa (©Reuters)

Bilbao učinio Betisu uslugu, sada preko Maksimovića i Mitrovića može do Lige šampiona

Vreme čitanja: 3min | pon. 02.05.22. | 14:39

Tim iz Sevilje gostuje Hetafeu u ponedeljak od 21.00 časova, u poslednjem meču 34. kola Primere

Dobili su fudbaleri Betisa novu šansu da se vrate u borbu za četvrto mesto u Primeri, poslednje koje vodi u Ligu šampiona. Ovu ne smeju da ispuste, moraju da savladaju Hetafe u ponedeljak od 21.00 čas, na zatvaranju 34. kola španskog šampionata.

Delovalo je da će Španija da pošalje u elitu ista četiri kluba kao ove sezone – Real Madrid, Barselonu, Sevilju i Atletiko Madrid. Ipak, prošlosezonski prvak zemlje, Atletiko, kao da ne želi tamo. Iz poslednja dva kola je osvojio samo jedan poen, što je Betisu dalo priliku da smanji bodovni zaostatak.

Izabrane vesti

Ako kroz preostalih pet mečeva zaista dođe do četvrte pozicije, tim iz Sevilje bi trebalo da uplati deo premija od UEFA i na račun Atletik Bilbaa. On je u subotu savladao Atletiko Madrid (2:0) i tako oživeo Andalužanima ambicije.

Betis je dugo bio među četiri najbolja tima, ali ga je pakleni finiš sezone i borba na tri fronta usporila. Zeleno-beli su u Ligi Evrope dogurali do osmine finala, eliminisao ih je Ajntraht posle produžetaka, dok su u Kupu kralja stigli do samog kraja. Baš su pretprošlog vikenda u finalu savladali Valensiju, posle penala, te su tako prigrlili dugo čekani trofej.

21.00: (3,10) Hetafe (3,00) Betis (2,50)

Na krilima tog uspeha – koji im je osigurao Ligu Evrope – sada će napasti Atletiko Madrid. Konkretno, preko obližnjeg Hetafea, gradskog rivala Jorgandžija. Na Koliseumu će ih sačekati dvojica srpskih reprezentativaca, Nemanja Maksimović i Stefan Mitrović.

Betis će manje-više biti kompletan. Fekir, Kanales i Aleks Moreno su se oporavili od umora i lakših povreda, pa se očekuje da ih Manuel Pelegrini uvrsti u startnu postavu. S druge strane, Hetafeu će zbog suspenzije da nedostaje mladi štoper Horhe Kuenka.

------------------------------

Sve utakmice Primere možete da gledate u direktnom prenosu na sajtu mozzartbet.com. Dovoljno je samo da budete registrovani, a registracija je besplatna.

------------------------------

U prvom susretu u sezoni, u septembru prošle godine, Betis je lako savladao Hetafe sa 2:0. Međutim, to ne znači nužno da ga danas čeka lak posao. Na pet od poslednjih šest gostovanja Hetafeu je poražen, prošle sezone sa ubedljivih 3:0.

Na poslednje tri utakmice na Koliseumu nije uspeo ni gol da postigne. Pritom, madridski klub i dalje nije obezbedio opstanak, iako je trijumfom nad Seltom u prošlom kolu napravio krupan korak ka njemu. Ima Hetafe četiri boda više od Granade, pa bi eventualnim trijumfom danas tek mogao da kaže da je na dovoljno bezbednoj razdaljini.

-------------------

Misliš da poznaješ fudbal bolje od drugih? Mozzart Prognozzer ti pruža šansu da to i dokažeš i osvajaš vredne nagrade svake nedelje! Odigraj odmah potpuno besplatno!

--------------------

PRIMERA – 34. KOLO

Petak

Sevilja - Kadiz 1:1 (1:0)

/En Nesiri 7 - Perez 66/

Subota

Alaves - Viljareal 2:1 (2:0)

/Laguardija 4, Eskalante 31 - Čukvueze 47/

Real Madrid - Espanjol 4:0 (2:0)

/Rodrigo 33, 43, Asensio 55, Benzema 81/

Valensija - Levante 1:1 (1:0)

/Duro 27 - Duarte 81/

Atletik Bilbao – Atletiko Madrid 2:0 (1:0)

/Ermoso 8 ag, Injaki Vilijams 56 pen/

Nedelja

Elče - Osasuna 1:1 (0:0)

/Milja 84 - Budimir 67pen/

Granada - Selta 1:1 (0:0)

/Milja 90+1 - Puertas 72/

Rajo Valjekano - Real Sosijedad 1:1 (0:1)

/Falkao 77 - Serlot 33/

Barselona - Majorka 2:1 (1:0)

/Depaj 25, Buskets 54 – Railjo 79/

Ponedeljak

21.00: (3,10) Hetafe (3,00) Betis (2,50)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraBetisHetafeNemanja MaksimovićStefan Mitrović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara