Bild najavio trampu zime!

Vreme čitanja: 2min | sre. 06.12.23. | 21:23

Ovo bi bilo baš zanimljivo...

Toliko se puta pominjalo poslednjih nedelja i meseci da bi Džejdon Sančo mogao nazad na Vestfalen, međutim nikada nije bilo, čini se, ovako konkretno i eksplicitno. Pritom, izvor relevatan - Bild. Jedan od njegovih najobaveštenijih novinara, Jer Vejler, plasirao je informaciju kako Borusija nema ništa protiv da u svoje redove vrati Sanča, odnosno da zauzvrat na Old Traford pošalje Donjela Malena.

Momak koji je u času transfera u Mančester Junajteda (za 85.000.000 evra) važio za jednog od najtalentovanijih igrača na svetu - i svakako najtraženijih - dobio je zamenu na Vestfalenu upravo u vidu holandskog krilnog napadača. Kako je Sančo prošao na Teatru snova - posebice pod Erikom ten Hagom - dobro je poznato. Njemu trenutno nije čak dozvoljeno ni da individualno trenira u Mančesterovom trening centru Karington, dok Malen i pored sasvim solidnog učinka ipak nije ispunio očkekivanja čelnih ljudi Borusije.

Izabrane vesti

Na 91 utakmici u žuto-crnom dresu on je postigao 24 gola i namestio još 16. Neko bi mogao da pita: u čemu je problem? S obzirom da je igrao kao krilo, to su sasvim pristojne brojke. Ali radi se o tome da Donjel Malen nije ostavio baš najbolji utisak na terenu, nije dominirao poput, recimo, Sanča u svoje vreme, i što je najvažnije - cena mu nije skočila. I dalje se vrti oko 30.000.000 evra, koliko je plaćen PSV-u. A dobro je poznato kako u Dortmundu razmišljaju. Ko nema potencijal za rast iste i nema naročit uticaj na igru, neće imati poseban status.

Kada se prvi put pojavila mogućnost da se Sančo vrati, iz nemačkog kluba su poručili kako od toga neće biti ništa, jer imaju u planu da ozbiljnu šansu daju Džejmiju Bajno Gitensu. Ipak, kako je Malen ponovo 'sporo' ušao u sezonu (jedan gol u poslednja dva i po meseca, izgubljeno mesto u startnih 11), očito da Sebastijan Kel planira na krilima upari Bajno Gitensa i Džejdona Sanča.

Ni želja Mančester Junajteda nije sporna da se ovakva trampa realizuje tokom januara. Bild podvlači da je Malen nedavno promenio agenta, angažovao Mikela Stivensa, koji zastupa Rasmusa Hejlunda i Erika ten Haga.

Kako se tržišne cena dva igrača maltene podudaraju, i sa te strane ne bi trebalo da bude problema, isti izvor naposletku dodaje da bi poslednja prepreka trebalo da bude Sančova plata.

"Džejdon bi morao da prihvati određeno smanjenje primanja kako bi se vratio. On u Mančesteru zarađuje oko 14.000.000. U Borusiji trenutno najviše prima Niklas Zile, oko 12.000.000, tako da to ne bi trebalo da bude nepremostiva prepreka", stoji u tekstu Bilda.

Pa, kako vam sve ovo zvuči?


tagovi

Džejdon SančoDonjel MalenZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara