Junajted za siću prodaje Sanča i Van de Beka i finansira dolazak hita Bundeslige

Vreme čitanja: 3min | pon. 04.12.23. | 18:42

Juve ne krije da je zainteresovan...

Mančester Junajteda gleda na sve načine kako da se reši dvojice igrača na koje Erik ten Hag odavno ne računa i koji su za njega precrtani za sve vremena. U pitanju su Džejdon Sančo (23) i Doni van de Bek (26).

Danima unazad spekuliše se o mogućim destinacijama za mladog Engleza i Holanđanina, da bi se Juventus iskristalisao kao najrealnija opcija. I to za obojicu.

Izabrane vesti

O tome je jutros pisao tabloid San, a potom se nadovezali i italijanski mediji, navodeći kako Stara dama ozbiljno razmatra mogućnost dovođenja obojice. Doduše, ovog drugog prvo na pozajmicu, imajući u vidu njegove velike probleme s povredama.

Ono što je posebno zanimljivo jeste cena koju pominju i engleske i italijanske kolege. Navodno, klub sa Old Traforda spreman je da pusti i Sanča i Van de Beka za samo 26.000.000 funti, iliti 30.000.000 evra?!

'Samo', imajući u vidu koliko su plaćeni. S druge strane, ono što su pokazali u dresu slavnog kluba verovatno se uklapa u ove cifre.

Podsećanja radi, Džejdon Sančo koštao je Mančester 85.000.000 evra (samo obeštećenje plaćeno Dortmundu), dok je Doni van de Bek plaćen Ajaksu 39.000.000.

Holandski vezista stigao je 2020. godine i od tada zabeležio svega šest startova u Premijer ligi. Nije imao gotovo nikakav uticaj na igru Junajteda ni kod jednog trenera. Tokom ove jeseni na terenu je proveo svega 21 minut.

Sančova priča nešto je kompleksnija. On je postigao 12 golova, zabeležio šest asistencija, na momente uspevao da pokaže raskošan talenat, međutim mnogo češće gadan karakter i problematično ponašanje.

Nakon što ga je izostavio sa derbi utakmice protiv Arsenala, Ten Hag je svoj postupak obrazložio lošim odnosom igrača prema obavezama, na šta je stigao ekspresan odgovor:

"Neću dozvoliti ljudima da govore stvari o meni koje su potpuno netačne. Ove nedelje sam se dobro ponašao na treninzima i dobro radio".

Holandski stručnjak zahtevao je momentalno izvinjenje koje nikad nije stiglo, posle čega je Sančo malo po malo bio isključivan iz klupskih aktivnosti. Prvo je izbačen iz ekipe, potom iz WhatsApp grupe igrača, da bi mu na kraju bilo zabranjeno da koristi terene u sportskom centru Karington za treninge.

Tako je postalo jasno da 23-godišnji ofanzivac nema budućnost u Mančesteru i da će otići s prvom ponudom. Junajted se prvo nadao da bi mogao da dobije 50.000.000 evra, međutim ubrzo je razuveren.

"Nije tajna da Juve mora da pojača vezni red usled dugotrajnih suspenzija Pola Pogbe i Nikola Fađolija. Van de Bek je opcija za pozajmicu s otkupom na kraju sezone. Sančo je takođe zanimljiv čelnicima kluba iz Torina", stoji u tekstu Korijere delo Sporta.

Mančester Junajted bi transferom dvojice otpisanih igrača mogao da finansira dolazak još jednog napadača. O tome se takođe naveliko piše i govori. Đavoli su zagrizli za Serua Girasija (27) iz Štutgarta, koji je potpuno eksplodirao u Bundesligi i igra sezonu karijere. Sa 16 pogodaka drugi strelac lige, iza Harija Kejna, mada je zbog povrede odigrao značajno manje.

Girasi ima izlaznu klauzulu postavljenu na 17.000.000 evra, dok mu je tržišna cena skočila na čak 40.000.000. Prihodom od Sanča i Van de Beka Mančester bi bez problema mogao čak da pokrije i Girasijevu platu.

Da ne govorimo da se samo odlaskom Džejdona Sanča Junajted reševa ugovora vrednog skoro 20.000.000 evra po sezoni...


tagovi

Džejdon SančoDoni van de BekZimski prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara