Kaisedo sa majkom u dresu Čelsija pre tri godine i danas (Screenshot - twitter.com/ChelseaFC)
Kaisedo sa majkom u dresu Čelsija pre tri godine i danas (Screenshot - twitter.com/ChelseaFC)

Bilo je suđeno: Čelsi oborio sopstveni rekord, Mojzes Kaisedo pošao koracima idola Makelelea i Kantea (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | pon. 14.08.23. | 20:05

Mladi vezista u plavom dresu tima iz zapadnog Londona - i nije mu prvi put

Krajem januara tekuće godine Čelsi je otkupio Enca Fernandeza od Benfike za 121.000.000 evra i postavio rekord Premijer lige. Sada ga je oborio. Čekala se samo zvanična potvrda, a konačno je stigla - Mojzes Kaisedo je Plavac za oko 133.600.000 evra (115.000.000 funti).

Sada je možda i nešto jasnije zašto je talentovani fudbaler iz Ekvadora odbio da se za rekordnu sumu preseli iz Brajtona u Liverpul. Naime, on se pre tri godine slikao u dresu Čelsija sa majkom, dok je još bio u domovini. Londonski klub je izvukao fotografiju iz arhive i iskoristio je da predstavi novo najskuplje pojačanje u istoriji kluba.

Izabrane vesti

"Danas je taj dan, sine. Prošlo je mnogo vremena od slike u Kajambeu, ali konačno se ostvarilo. Naš san, porodični san se konačno obistinio. Čestitam ti, sine", poručila je Kajsedu majka u video klipu koji je osvanuo na društvenim mrežama engleskog kluba.

Plavci su potvrdili da su se sa 21-godišnjim vezistom dogovorili oko osmogodišnje saradnje, uz opciju produžetka na još jednu sezonu.

"Presrećan sam što sam u Čelsiju. Uzvuđen što sam ovde, u ovako velikom klubu i nisam dvaput razmišljao kada je Čelsi pozvao. Znao sam da želim da potpišem. Ostvario sam san i jedva čekam da počnem da radim sa timom".

Otkrio je i da su mu bivši fudbaleri Čelsija fudbalski idoli.

"Makelele i Kante su mi bili inspiracija. Bili su skromni na terenu. Mogu da kažem da posedujemo iste kvalitete, ali su oni bili bolji. Ipak, daću sve za ovaj klub jer su uradili mnogo za mene. Kada sam bio klinac, navijao sam za Čelsi i gledao utakmice. Sjajan je osećaj biti ovde. U jednom od najvećih klubova na svetu. Jedva čekam da krenem i da dam sve od sebe kako bih napisao svoju priču".

Fascinantan je podatak da je Brajton platio Kaiseda pre dve godine Independijente del Valjeu 5.000.000 evra, uz 20 odsto od naredne prodaje. Tako će klubu iz Ekvadora na račun pristići još oko 26.600.000 evra od pomenutih procenata, ali Brajtonu svakako ostaje ogroman profit od preko 100.000.000 evra.

"Mojzes se dokazao kao istaknuti igrač Premijer lige u prethodnih 18 meseci i oduševljeni smo što možemo da ga dodamo ekipi Maurisija Poketina. Poseduje redak sklop veština za vezistu i igrač je kojeg pratimo već neko vreme. Verujemo da će imati ogroman uticaj na Stamford Bridžu ove sezone, kao i u godinama ispred", rekli su sportski direktori Čelsija, Lorens Stjuart i Pol Vinstenli.

Kajsedo će tako činiti Čelsijev tandem u veznom redu sa Fernandezom, a interesantno je da su pre tri godine igrali jedan protiv drugog u finalu U20 Kopa Libertadores - Mojzes u dresu Independijente del Valjea, Enco kao fudbaler River Plejta.

Plavci su na putu da vezni red ojačaju i angažovanjem Romea Lavije iz Sautemptona za nešto manje od 60.000.000 evra, a kada i taj transfer kompletiraju, ukupan ceh u tekućem prelaznom roku će dostići 394.000.000 evra.

Po dolasku u Brajton, Kajsedo je jednu polusezonu proveo na pozajmici u Belgiji i upisao 14 nastupa za Beršot, a po povratku na AmEks park je postao jedna od glavnih igrača ekipe. Minule sezone je ubeležio 43 nastupa za Galegove koji su ostvarili istorijski rezultat osvajanjem šestog mesta na tabeli Premijer lige. Mladi vezista je proglašen za igrača sezone u klubu.



tagovi

Mojzes KaisedoLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara