Mojzes Kaisedo iz vremena dok je igrao za Independijente (©AFP)
Mojzes Kaisedo iz vremena dok je igrao za Independijente (©AFP)

Šampanjac na ledu: Independijente za Kaiseda čeka 26.600.000 evra i najveći prihod u klupskoj istoriji

Vreme čitanja: 2min | pon. 14.08.23. | 04:02

Moć procenata od naredne prodaje

Sve je spremno da Čelsi aktivira novu transfer bombu i za rekordnih 133.000.000 evra kupi Mojzesa Kaiseda iz Brajtona u jednom od najvećih poslova ovog leta. Kaisedo će uskoro odraditi lekarske preglede, posle čega će da potpiše ugovor na osam godina. Kada se to bude dogodilo, počeće veliko slavlje i u njegovom rodnom Ekvadoru.

Naime, njegov dečački klub Independijente del Valje će sa Kaisedovim prelaskom na Stamford Bridž ostvariti ubedljivo najveći prihod u klupskoj istoriji. I ne samo klupskoj, već i istoriji ekvadorskog fudbala! Kako je otkrio jedan od poznatijih južnoameričkih novinara Cezar Luis Merlo, Independijente del Valje je u prodaji Kaiseda Brajtonu za pet miliona evra zadržao pravo na 20 odsto od naredne prodaje, što je suštinski pet puta više novca nego što je klub prihodovao od obeštećenja!

Izabrane vesti

Preciznije, ako transfer bude izašao na konačnih 133.000.000 evra, Independijenteu sledi 26.600.000 evropskih novčanica. Koliko je to veliki novac najbolje pokazuje to da je do današnjeg dana Kaisedo najskuplja prodaja Independijentea sa pomenutih pet miliona.

Novac koji će klub iz Sangolkija da prihoduje mogao bi da obezbedi finansijsku stabilnost za naredne godine i ozbiljnu mogućnost daljeg razvoja. Kaisedo je u prošloj sezoni skupio 37 nastupa za Brajtonu, uz po jedan gol i asistenciju, a klubu je pomogao da se dokopa istorijske šeste pozicije na tabeli.

Eto šta je moć procenata od naredne prodaje...


tagovi

Mojzes KaisedoLetnji prelazni rok 2023ČelsiIndependijente del ValjeBrajton

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara