Veljko Birmnačević u društvu agenta Darka Ristića i Spartinog direktora Tomaša Rosickog
Veljko Birmnačević u društvu agenta Darka Ristića i Spartinog direktora Tomaša Rosickog

Birmančević prešao u Spartu

Vreme čitanja: 2min | čet. 22.06.23. | 20:27

Pozajmica s pravom otkupa za 3.000.000 evra

Nastavlja se tradicija srpskih igrača u praškoj Sparti.

Novi igrač najtrofejnijeg češkog kluba je Veljko Birmančević. Srpski ofanzivac je danas realizovao transfer u Spartu iz Tuluza. Došao je na jednogodišnju pozajmicu, a Sparta će imati opciju da ga otkupi za 3.000.000 evra.

Izabrane vesti

Dres Sparte su poslednjih godina od srpskih fudbalera nosili Srđan Plavšić, Mihailo Ristić, Vukadin Vukadinović, Uroš Radaković i u prethodnoj polusezoni Dimitrije Kamenović. Biramačević će biti ukupno osmi srpski fudbaler u istoriji češkog velikana.

Birmančević je ponikao u Partizanu ali je afirmaciju stekao u dresu Čukaričkog iz kojeg je pre dve godine prešao u švedski Malme za 1.000.000 evra. Odigrao je sjajnih godinu i po dana u Skandinaviji, bio jedan od ključnih igrača za izboren plasman u Ligu šampiona i prošlog leta u finišu prelaznog roka prešao u Tuluz. Francuski klub u vlasništvu Amerikanaca je tada za kupovinu Birmančevića platio Malmeu 4.100.000 evra.

Sezona u Francuskoj za Birmančevića je bila čudna. Upisao je natsupe na 37 mečeva u svim takmičenjima, ali na čak 27 je ulazio u igru sa klupe. Od 25 prvenstvenih utakmica je samo dve počeo kao starter a na čak 23 dobio šansu kao rezervista. Učestvovao je i u osvajanju Kup Francuske, igrao na svakoj utakmici do finala ali u meču za trofej protiv Nanta nije dobio šansu. U Kupu Francuske se jednom upisao u strelce dok je u prvenstvu zabeležio jednu asistenciju.

Srbin je treće pojačanje Sparte ovog leta. Pre njega je od moskovske Lokomotive otkupljen napadač Jan Kuhta za 2.500.000 evra, a kao slobodan igrač je iz Zbrojovke došao mladi vezista Mihal Sevčik.

Sparta je u prošloj sezoni osvojila titulu šampiona Češke, a u kvalifikacijama za Ligu šampiona kreće od trećeg kola.        


tagovi

Sparta PragLetnji prelazni rok 2023Veljko Birmančević

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara