Dimitris Janakopulos (©Star Sport)
Dimitris Janakopulos (©Star Sport)

Makabi sa 2.000 pristalica napada PAO! Janakopulos zauzeo jednu tribinu, Boldvin se vratio

Vreme čitanja: 3min | čet. 02.05.24. | 20:25

Povećan dozvoljeni kapacitet, utakmicu prate i čelnici Partizan Mozzart Beta

Još samo 40 minuta dele košarkaše Makabija da u beogradskom Pioniru ostvare decenijski san i plasiraju se na Fajnal for Evrolige! Deset godina prošlo je otkad je Ponos Izraela prethodni put bio među četiri najbolja tima Evrope i tada se okitio šestom titulom šampiona.

Kada je Oded Kataš u utorak rekao da je prisustvo hiljadu klupskih pristalica “značilo kao da ih je bilo 40.000“, kako li će tek da se oseća večeras, kada se na tribinama beogradske dvorane očekuje gotovo duplo više navijača! U toku dana isplivale su nezvanične informacije da će Makabi imati podršku oko 1.500 gledalaca, međutim sa lica mesta se može čuti da će ih verovatno biti do 2.000.

Izabrane vesti

Navijači Makabija priredili su u utorak uveče atmosferu dostojnu mečeva kada je domaćin jedan od dva beogradska večita rivala, a posle verbalnog konflikta koji je na tom susretu produbljen nema dileme da će temperatura rasti kako minuti budu prolazili.

Već je zabeležen jedan manji incident. Naime, dve nepoznate osobe koje su stajale kraj tribine gde je mali broj članova porodica košarkaša Panatinaikosa, sa zelenim majicama na sebi, provocirali su pristalice Makabija krajnje nepotrebnim i nepristojnim gestikulacijama na šta im više od hiljadu njih u tom momentu nije ostalo dužno. Reagovali su, doduše, samo zvižducima i povicima, nije bilo dalje eskalacije.

Navijači Makabija su zbog jake kiše pre utakmice vreme proveli u obližnjim kafićima, a na putu ka dvorani zapalili su i baklje.

Ipak, najveća vest ove večeri je povratak Vejda Boldvina u sastav! Najbolji igrač izraelskog velikana povredio je zadnju ložu u finišu prvog susreta i propustio je naredna dva okršaja, ali su Lorenzo Braun i ostatak ekipe izneli ogroman teret na svojim leđima i u utorak napravili gigantski korak ka Fajnal foru.

Sada moraju da dobiju još jednu. Po njih bi najbolje bilo da se to dogodi večeras, jer bi odlazak u majstoricu, na parket Oake pred krcatim tribinama bilo jako teško da se napravi podvig. Ne i nemoguće, jer su se dešavala i veća čuda.

Po izlasku košarkaša dva tima na parket usledila je erupcija. Gosti su dočekani uz salve zvižduka, a jako privatno obezbeđenje čuvalo je one koji su bili tu da podrže Zelene. Naravno, prvi čovek Panatinaikosa Dimitris Janakopulos ponovo je dočekan najbučnijim zvižducima i pratećim ’folklorom’.

Nedugo pošto je seo na mesto pored terena, kod koša gde se nalazio i prošli put, Janakopulos je ustao i prešao na tribinu suprotnu onoj na kojoj su Makabijevi navijači. I sedi sam oko šestog-sedmog reda, otprilike iza klupe Panatinaikosa, dok je na ogradi kraj parketa njegovo obezbeđenje.

U dvoranu Aleksandar Nikolić došao je i direktor Partizan Mozzart Beta Zoran Savić u pratnji saradnika. Tu je i trener Parnog valjka Željko Obradović. On je zajedno sa Mateušom Ponitkom posetio hotel u kojem je smešten Panatinaikos, kako bi pružili podršku klubu u kojem su nekad radili. Po početku utakmice stigli su Aleksa Avramović i Zek Ledej.

Biće večeras vatreno!


tagovi

Dimitris JanakopulosKK PanatinaikosKK Makabi Tel AvivEvroligaVejd Boldvin

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara