(©MN Press)
(©MN Press)

Blamaža Orlića na kraju kvalifikacija

Vreme čitanja: 2min | uto. 07.06.22. | 19:10

Još jedan remi sa Faranima - 1:1

Tužan kraj Orlića u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo. Umesto časnog oproštaja - još jedna slaba partija protiv selekcije Farskih Ostrva i opet remi. Za razliku od novosadskog, ovaj put u Klaksviku je bilo golova. Po jedan na obe strane, s tim da su domaćini poveli.

Uspeli su naši fudbaleri da zadrže treće mesto u grupi, ali i potvrdili nedostatak kvaliteta trenutne generacije srpskog tima do 21 godine. Čak trojica selektora sedela su na klupi u ovom ciklusu, ali (Zvonko Živković, Aleksandar Rogić, Goran Stevanović), međutim, dve pobede protiv Jermenije i kod kuće nad Makedonijom sve su od Orlića u ovim kvalifikacijama. Prvoplasirana Francuska dvaput je lagano slavila (3:0, 2:0), a u oba meča uspešnija je bila i drugoplasirana Ukrajina (1:0, 2:1).

Izabrane vesti

Umesto da se osvete rivalu za iznenađujućih 0:0 na Karađorđu, Orlićima je na Farskim Ostrvima pretio novi debakl. Uprkos jalovoj inicijativi našeg tima domaćin je poveo u 55. minutu posle lančano očajne reakcije Andreja ilića, Kristijana Belića i golmana Miloša Gordića na centaršut iz kornera. Iskoristio je to 18-godišnji napadač NSI Runavika, Jorgen Nilsen, i smestio loptu u mrežu.

Iako bod ne menja bitno stvari, potpunu blamažu Orlića i poraz od Farana sprečio je prvo rezervista Stefan Mitrović, napadač Radničkog iz Niša, pogotkom u 77. minutu posle lepog prijema grudima na dodavanje Kristijana Belića i snažnog šuta iskosa sa leve strane, a potom i pomenuti Belić majstorskim uklizavanjem kojim je u poslednjim trenucima meča zaustavio protivničkog igrača da uđe u gol šansu.

Igrala je Srbija u prošlosti finala i polufinala Evropskog prvenstva za mlade, ali u poslednjoj deceniji rezultati su poražavajući: tri propuštena turnira (računajući predstojeći) i tri eliminacije već u grupnoj fazi bez pobede u tih devet mečeva. Ovo je drugi put uzastopno da Orlići neće ići na Euro.

SRBIJA (4-3-3): Gordić - Rogan, Kamenović, Drezgić, Daničić - Belić, Ivezić, Pavlović (46. Ćirković) - Pantović, Ilić (72. Mitrović), Terzić (84. Ajdinović). Selektor: Goran Stevanović.

KVALIFIKACIJE ZA U21 EVROPSKO PRVENSTVO

Utorak

Grupa H

Farska Ostrva - Srbija 1:1 (0:0)

/Nilsen 55 - Mitrović 77/



tagovi

orlićiSrbija U21Goran Stevanovićmlada reprezentacija SrbijeMiloš Gordić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara