Fudbaleri Boke Juniors (©Reuters)
Fudbaleri Boke Juniors (©Reuters)

Boka noćas ispisuje istoriju: Bitka za 74. trofej i rušenje Rivera

Vreme čitanja: 2min | sre. 01.03.23. | 23:05

Superkup Argentine: Slavni klub s Bombonjere protiv drugoligaša Patronata na neutralnom terenu u Santijago del Esteru

Slavna Boka Juniors u bogatoj istoriji je osvojila 73 trofeja, a noćas (01.15) u Santijago del Esteru igraće protiv Patronata u Superkupu Argentine i rušenju gradskog rivala River Plejta. Oba kluba iz Buenos Ajresa imaju po 51 domaći pehar, a četa Uga Ibare ima šansu da budu usamljena na čelu.

Po broju trofeja u zemlji Gaučosa, River je na dugom mestu sa 69, a treći je Independijente iz Aveljanede sa 45.

Izabrane vesti

Veoma smo uzbuđeni. Došli smo da pobedimo i da osvojimo novi pehar. Neće biti lako, ali smo svesni svoje snage, imamo samopouzdanje i verujemo u pobedu“, rekao je fudbaler Boke Nikolas Figal.

U tim se posle 40 dana pauza vraća Dario Benedeto, koji se prošle godine vratio na Bombonjeru posle ne tako dobre evropske avanture u Marselju i Elčeu. U napadu bi društvo mogli da mu prave Langoni i Vila, dok se na klupu sele Paragvajac Romero i Fernandez.

01.15: (1,60) Boka Juniors (3,50) Patronato (5,70)

Iako igra ne neutralnom terenu, šampion Argentine biće kao kod kuće. Ekspediciju je u u ovom gradu po tropskoj temperaturi od 38 stepeni Celzijusovih dočekalo na hiljade navijača. U prvom planu bio je Dario Benedeto, prva zvezda tima. Sa timom je doputovao i jedan od čelnika kluba, čuveni Huan Roman Rikelme.

Boka je u dobrom ritmu. Posle poraza od Taljeresa u gostima (1:2) vezala je dve pobede u šampionatu protiv Platensea na Bombonjeri sa 3:1 i u gostima protiv gradskog rivala Veleza sa 2:1 prethodnog vikenda.

Patronato, senzacionalni osvajač Kupa Argentine, loše je počeo novu sezonu u drugoligaškom karavanu. Bez pobede je u prva četiri kola (tri remija i poraz). Ovi timovi su krajem oktobra igrali u polufinalu Kupa Argentine, kada je Patronato posle boljeg izvođenja jedanesteraca pobedio i ušao u finale. Tim s Bombonjere je tada slavio titulu posle hičkokovske završnice, pa nije uspeo da opravda ulogu favorita i odbrani pehar iz 2021.

Da je tim iz Parane neugodan rival za velikana govori podatak da Boka tri poslednja meča nije dobila Patronato. Tim s Bombonjere ima jedan trofej u ovom takmičenju, i to pre pet godina.

------------------------

Na redu je nova runda Mozzart Prognozzera i šansa za osvajanje vrednih novčanih nagrada. Glavna premija je 200.000 dinara. Opširnije OVDE.

------------------------

SUPERKUP ARGENTINE (JEDAN MEČ, NEUTRALNI TEREN – SANTIJAGO DEL ESTERO)

Četvrtak

01.15: (1,60) Boka Juniors (3,50) Patronato (5,70)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Južna AmerikaBoka juniorsPatronatoSuperkup ArgentineDario Benedeto

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara