Bomba! Ćabi Alonso novi trener Gladbaha

Vreme čitanja: 2min | pon. 22.03.21. | 11:17

Eberl odabrao naslednika Marka Rozea...

Ako je onako naprasni odlazak Marka Rozea u Dortmund (odnosno zvanično saopštenje da napušta Menhengladbah na kraju sezone) predstavljalo veliko iznenađenje, onda je ime novog trenera Borusije ozbiljna senzacija. Kako javlja Bild ovog prepodneva Maks Eberl izabrao je naslednika nemačkog stručnjaka - u pitanju je Ćabi Alonso (39)!

Bivši španski reprezentativac i vezista Liverpula i Bajerna trenutno vodi B tim Real Sosijedada i očito ima potencijal za ozbiljnu trenersku karijeru. U Segundi B (treća liga Španije) njegov mladi tim je prvi na tabeli nakon 19 rundi.

Izabrane vesti

Eberl zasad ne želi da komentariše navode Bilda, ali imajući u vidu da najtiražniji tabloid Evrope veoma retko greši u ovakvim situacijama, možemo da konstatujemo da je Marko Roze dobio naslednika.

Podsetimo, otkako je saopšteno da Roze odlazi na Vestfalen Ždrepci su upali u veliku krizu. Nisu slavili na devet utakmica zaredom, ispali su iz DFB kupa i Lige šampiona, izgubili šansu da se do kraja šampionata bore za novi plasman u elitno takmičenje. Preključe su protiv Šalkea najzad prekinuli užasnu seriju, međutim pred njima je veoma težak zadatak da izbore Ligu Evrope u preostalih sedam kola.

Pred Ćabijem Alonsom verovatno će biti gradnja kuće od temelja, jer izostanak iz Lige šampiona naredne sezone i korona-kriza usloviće rasprodaju najboljih igrača. Već postoje najave da bi Denis Zakarija, Florijan Nojhaus, Markus Tiram, Matijas Ginter i još neki igrači mogli da budu prodati.

Poslednjih dana govorkalo se da su glavni kandidati za klupu Borusije Florijan Kofelt iz Verdera i Oliver Glazner iz Volfzburga. Alonso nikome nije bio ni na kraj pameti, međutim Eberl se očito odlučio za jeftiniju i rizičniju opciju. Mada treba reći da je više puta umeo da pogodi u centar...

Ćabi Alonso počeo je trenersku karijeru u mlađim kategorijama Real Madrida pre nego što je prešao na Anoetu. Bundesligu dobro poznaje, baš kao i jezik, što je svakako dobar temelj. Sa Bajernom je osvojio tri titule, sa Španijom bio prvak Evrope i sveta.

Vreme je za trenerske srebrnine.



tagovi

Ćabi AlonsoBundesligaMaks Eberl

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara