Žunior Taljo (©AFP)
Žunior Taljo (©AFP)

Bomba sa juga: Bivši igrač Rome i Lila stiže u Dubočicu

Vreme čitanja: 2min | pon. 11.03.24. | 23:20

Žunior Taljo, nekadašnji reprezentativac Obale Slonovače, osvajač Kupa afričkih nacija 2015. godine, napadač koji ima impresivan CV, pojačaće Leskovčane koji žele da se domognu Mozzart Bet Superlige naredne sezone, saznaje Mozzart Sport

Detonacija na jugu Srbiju. Leskovčani su dobili moderan stadion, žele da naredne sezone igraju elitni rang, Mozzart Bet Superligu. Trenutno su na petom mestu u Mozzart Bet Prvoj ligi. Za proboj u najbolje društvo srpskog fudbala potrebna su pojačanja, a za to će najzaslužniji biti agenti Zoran Kopre i Marko Stojanović koji će u redove Dubočice dovesti verovatno najveće ime koje je ikada igralo u ovom klubu, ali i u drugom rangu srpskog fudbala.

Boje Dubočice braniće iskusni napadač, nekadašnji reprezentativac Obale Slonovače Žunior Taljo, koji kao slobodan igrač stiže u redove Leskovčana, saznaje Mozzart Sport. Do potpisa ugovor sa članom Prve lige Srbije deli ga samo još lekarski pregled koji je planiran za utorak.

Izabrane vesti

Taljo ima impresivan CV. Igrao je za Romu, kao i Kjevo Veronu i Bari na Apeninima. Najveći trag je ostavio u Francuskoj, branio je boje Lila, Ajačija, Bastije, Amijena i Šamblija. Igrao je i u Portugaliji za Vitoriji Gimarais, a poslednje dve godine je proveo u mađarskom Ujpeštu, turskom Samsunu i rumunskom Botošaniju.

Pre Rome u koji je stigao 2012 stigao iz Kjevo Verone, branio je boje mladog tima Vučice i Intera u Primaveri. Za Rimljane je za mladi tim dao čak 17 golova na 16 utakmica u sezoni 2011/2012, ali nije uspeo da se izbori za značajniju ulogu u najboljem timu ekipe iz prestonice Italije. U redovima rimske Vučice je nosio broj 26, a debitovao je za prvi tim 25. aprila 2012. godine kada je u nastavku meča Serija A protiv Fjorentine zamenio Gabrijela Hajncea.

Najbolju seniorsku sezonu je imao 2013/2014, kada je za Ajačio u Ligi 1 na 23 utakmice postigao sedam golova. Bio je osvajač Kupa afričkih nacija 2015. godine sa Obalom Slonovače. U sezoni 2020/2021 u dresu Ujpešta iz Budimpešte u šampionatu Mađarske je dao šest golova i imao četiri asistencije. Nije mnogo igrao u poslednjem klubu, rumunskom Botošaniju. Na terenu je bio na samo četiri utakmice.

Taljo je rođen 21. decembra 1992. godine. Visok je 185 centimetara. Nema sumnje zvučno ime na jugu Srbije, a videćemo da li će da opravda očekivanja u redovima Leskovčana. Osim Kupa afričkih nacija 2015. godine ima osvojen Liga kup Francuske sa Bastijom 2015. godine i Kup Mađarske sa Ujpeštom 2021.




tagovi

Mozzart Bet Prva liga SrbijeDubočicaŽunior Taljo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara