Milan Borjan (©MN Press)
Milan Borjan (©MN Press)

Borjan otvoreno: Istina je, hoću da idem iz Zvezde

Vreme čitanja: 2min | ned. 19.12.21. | 10:31

"Dao sam srce, dušu, svaki atom snage, došlo je vreme da svoje mesto prepustim dostojnoj zameni", poručio iskusni čuvar mreže

Sukob sa Dejanom Stankovićem, dani neizvesnosti, pa epilog: Milan Borjan završio je sa Crvenom zvezdom! Kako je Mozzart sport juče i najavio iskusni čuvar mreže napušta Marakanu, što je on sam i potvrdio u zvaničnom saopštenju koje prenosimo u celosti:

"Iz pijeteta, velikog poštovanja, odanosti i zahvalne ljubavi prema navijačima, kao i odgovornosti prema medijima sa kojima imam sjajnu saradnju, želim da se oglasim. Juče je u medijima izašla informacija da želim da idem iz Crvene zvezde i da je razlog to što ne mogu da trpim tenziju i pritisak. Da, želim da idem iz Crvene zvezde jer mislim da sam klubu dao srce, dušu, svaki atom snage i da je došlo vreme da svoje mesto prepustim dostojnoj zameni", počeo je Borjan, a onda nastavio o razlozima:

Izabrane vesti

"Ne, nije istina da idem zbog tenzije i pritiska jer svaki pravi navijač Crvene zvezde zna da sam pet godina izložen najvećim pritiscima, skandiranjima, napadima na moju porodicu, a da sam u svakom momentu davao maksimum i ginuo za ovaj grb kada je bilo najteže. Razlozi moje želje da se povučem su mnogo dublji, konkretniji i veći. Ako bude potrebe u nekom trenu podeliću sa vama i to jer su navijaci Zvezde oduvek bili moj najveći motiv, moja snaga i razlog da se borim iz godine u godinu sve jače. Sve navijače i medije zamoliću da mi dozvole da u miru provedem dugo čekani odmor sa porodicom. Do daljeg se neću oglašavati na ovu temu. Hvala na razumevanju. Zauvek vaš vojnik, Milan Borjan"!

Podsetimo, uprava Crvene zvezde (u prvi mah) nije bila rada da izađe u susret kapitenu, pozivajući se na to da iskusni golman ima važeći ugovor do juna 2023. godine. Ali kao uvek u ovakvim situacijama na dnevni red dođe pitanje da li u klubu treba zadržavati igrača koji želi da ide i tako dodatno ugrožavati već uzdrmani ambijent u svlačionici crveno-belih.

Otuda se kao najrealniji rasplet nameće razlaz, verovatno već u prvim danima nove godine.

Borjan je, navodno, rekao da ima nekoliko vrlo primamljivih ponuda i da je pravo vreme da potpiše još jedan unosan ugovor u jeseni karijere. Kao golman koji je napunio 34 godine on teško može da računa na transfer u Evropu, makar u one najrazvijenije zemlje. Ali isto tako jasno je da u Kanadi i Americi ima ozbiljan status, te da bi lako mogao da se okuša u MLS ligi.



tagovi

Milan Borjan

Obaveštavaj me

FK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara