Milan Borjan slavi remi u Bragi
Milan Borjan slavi remi u Bragi

Bomba sa Marakane: Borjan zvanično zatražio raskid ugovora sa Zvezdom!

Vreme čitanja: 3min | sub. 18.12.21. | 16:46

Razlog nije sukob sa trenerom Stankovićem...

Pred Crvenom zvezdom je važan period i prelazni rok u kojem neće imati prostor za nove greške. Navijači, pored Ohija, očekuju još nekoliko pojačanja na kritičnim pozicijama, ali će odogovorni sa Marakane narednih dana morati da se bave i smirivanje strasti među postojećim igračkim kadrom. Situacija na najvećem srpskom stadionu se donekle smirila posle pobede u Bačkoj Topoli, međutim daleko od toga da čelnici Crvene zvezde egzistiraju u idealnim uslovima, i mirne glave pripremaju aktivnosti na zimskoj pijaci.

Dugogodišnji kapiten tima i simbol velike evropske epohe Crvene zvezde Milan Borjan i zvanično je zatražio od nadređenih da tokom ove zime raskine saradnju sa srpskim šampionom, saznaje MOZZART Sport. On je dan posle završetka jesenjeg dela sezone imao sastanak sa upravom kluba i vrlo im eksplicitno saopštio da želi da završi misiju u crveno-belom dresu. Reprezentativac Kanade je prethodnih dana bio u žiži javnosti zbog vrlo burne svađe sa trenerom Dejanom Stankovićem posle remija sa surduličkim Radnikom. Pale su teške reči posle kojih se činilo da neće biti mesta za obojicu u svlačionici Crvene zvezde.

Izabrane vesti

Međutim, prema pojedinim informacijama Borjan je ljudima iz rukovodstva kluba saopštio da narušen odnos sa šefom stručnog štaba nije razlog njegovog potencijalnog odlaska. Iskusni čuvar mreže je pretpostavljenima saopštio da ga je pojeo pritisak i tenzija igranja za Crvenu zvezdu. I da bi voleo da karijeru završi u mirnijoj sredini, u kojoj trofeji i serije pobeda nisu obaveza.

Za sada uprava Crvene zvezde ne želi da izađe u susret Milanu Borjanu, pozivajući se da najbolji Zvezdin golman u ovom veku ima važeći ugovor do juna 2023. godine. Međutim, uvek je pitanje da li u klubu treba zadržavati igrača koji smatra da je najbolje da promeni sredinu. Nije prvi put da Milan Borjan ima sličnu želju, ali je uvek ostajao u Ljutice Bogdana. Čak je u nekoliko javnih istupa istakao kako bi voleo da produži ugovor sa Crvenom zvezdom i u Beogradu ostane do kraja karijere.

Borjan je, navodno, rekao da ima nekoliko vrlo primamljivih ponuda i da je pravo vreme da potpiše još jedan unosan ugovor u jeseni karijere. Kao golman koji je napunio 34 godine Borjan teško može da računa na transfer u Evropu, makar u one najrazvijenije zemlje. Ali je isto tako jasno da u Kanadi i Americi ima ozbiljan status, koliko i u Srbiji, te da bi lako mogao da se okuša u MLS ligi.

Milan Borjan je stigao u Crvenu zvezdu leta 2017. godine i postao vrlo brzo jedan od najznačajnijih igrača Vladana Milojevića. Na Marakani je osvojio četiri titule šampiona Srbije, duplu krunu prethodne sezone, igrao je dve Lige šampiona i tri Lige Evrope... Sjajan učinak oplemenio je epskim odbranama, počev od beogradskog revanša sa Krasnodarom, pa do penal seriji u Kopenhagenu. Spašavao je Zvezdu težih poraza u Ligi šampiona, jedinu krizu imao je na početku ove takmičarske godine. Ipak, na prepoznatljiv način branio je u Bragi, kada je skinuo zicer jednom od fudbalera domaćeg tima.

Sve je delovalo savršeno do utakmice sa Radnikom, a onda...


tagovi

Milan BorjanDejan StankovićZvezdan Terzić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara