©Reuters
©Reuters

Bornmut sapleo "svog" Haua: Njukasl jurio pobedu pa iz penala izvukao bod

Vreme čitanja: 2min | sub. 17.09.22. | 18:11

Svrake (1:1) uprkos inicijativi stigle samo do boda protiv Bornmuta

Očigledno motivisani da najzad upišu drugi trijumf, nakon pobede nad Notingem Forestom na premijeri, fudbaleri Njukasla dočekali su Bornmut, međutim ofanziva tokom čitavog susreta bila je dovoljna samo za bod (1:1) i pomešane emocije s obzirom na to da su gosti uspeli da iznenade protivnika i prvi stignu do gola.

Edi Hau, strateg Svraka, prvi put se sureo kao trener sa klubom u kojem je ostavio dubok igrački trag. Zajednički dani nisu probudili saosećanje kod šefa stručnog štaba domaćina, kojem su ispušteni bodovi na prethodnim koracima nametnuli rezultatski imperativ usled kojeg je svojim izabranicima naredio ofanzivu od prvog sudijskog zvižduka.

Izabrane vesti

Napadi Njukasla međutim nisu doneli scenario kakvom se nadao domaćin, te je uprkos brojnim pretnjama Neto nesavladan otišao na pauzu.

Najbliži da matiraju gostujućeg golmana bili su Tripije i Žoelinton koji su uspevali da udarcima uzdrmaju okvir gola, međutim uz tračak sreće Svrakama je nedostajao i bolji završni pas da načnu rivala.

Uprkos inicijativi rivala Bornmut nije odustao od svoje postavke. Svesno i planski su gosti čekali pad koncentracije Njukasla i iskoristili ga u 62. minutu kada je Džordan Zemura sa levog krila uputio centaršut, a Filip Biling sa prve stative preusmerio loptu u mrežu.

Gol gostiju probudio je Svrake koje su najzad konkretizovale ofanzivu i pet minuta nakon kapitulacije došle do izjednačenja. Gol za Njukasl postigao je Aleksander Isak sa bele tačke, a najstrožoj kazni prethodio je pokušaj Kirana Tripijea koji je rukom zaustavio Džeferson Lerma.

Na krilima izjednačujućeg gola domaćin je nastavio da plete mrežu oko gola rivala, međutim Bornmut je uspeo da zaustavi tim Edija Haua, stratega koji je najveći deo igračke karijere proveo upravo u dresu današnjeg rivala.

PREMIJER LIGA – 8. KOLO

Petak

Aston Vila - Sautempton 1:0 (1:0)

/Remzi 41/

Notingem Forest - Fulam 2:3 (1:0)

/Avonji 11, O Brajen 77 - Tete 54, Palinja 57, Rid 60/

Subota

Vulverhempton - Mančester Siti 0:3 (0:2)

/Griliš 1, Haland 16, Foden 69/

Njukasl - Bornmut 1:1 (0:0)

/Isak 67p - Biling 62/

18.30: (1,55) Totenhem (4,40) Lester (6,50)

Nedelja

13.00: (4,60) Brentford (3,70) Arsenal (1,85)

15.15: (3,10) Everton (3,20) Vest Hem (2,55)

***kvote su podložne promenama

Odloženo

Brajton – Kristal Palas

Mančester Junajted - Lids

Čelsi - Liverpul



tagovi

Aleksander IsakEdi Hau

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara