Džejdon Sančo (Reuters)
Džejdon Sančo (Reuters)

Borusija krenula po Džejdona Sanča!

Vreme čitanja: 2min | uto. 02.01.24. | 18:39

Milioneri žele šestomesečnu pozajmicu svog bivšeg igrača

Nije da nije bilo najavljivano, na neki način i očekivano, ali glavna ekskluziva na početku januarskog prelaznog roka stiže iz Nemačke - Borusija Dortmund je krenula po Džejdona Sanča! Bild je početkom decembra najavio potencijalnu trampu Sančo - Malen na relaciji Mančester - Dortmund, ali Sky Sport tvrdi da Milioneri pokušavaju da izdejstvuju šestomesečnu pozajmicu svog bivšeg fudbalera.

Prema navodima Florijana Pletenberga, sve tri strane rade na raspletu operacije, mada je najvažnije da Junajted prihvati ideju o pozajmici. Trebalo bi očekivati određenu novčanu naknadu za šestomesečni period, verovatno i pravo ili obavezu otkupa po određenoj ceni. Pozajmica bi prema informacijama Kristijana Falka, čuvenog insajdera BILD-a trebalo da iznosi 3.000.000 evra, a Mančester će takođe na nastaviti da pokriva deo troškova Sančove plate. Najavljen je i dolazak 23-godišnjaka u trening kamp Dortmunda u Marbelji do kraja sedmice.

Izabrane vesti

Odavno je Englez zatvorio sebi vrata Old Traforda. Tokom prve dve sezone partije su bile daleko ispod očekivanja od momka kojeg su Crveni Đavoli platili 85.000.000 evra, da bi na startu aktuelne takmičarske godine, nakon javnog prepucavanja sa Erikom Ten Hagom, te odbijanja da se izvini treneru, precrtan, odnosno udaljen iz prvog tima. Zato Sančo trenutno gori od želje da se vrati u klub u kojem je u debitovao u seniorskom fudbalu i gde je igrao strašan fudbal.

Ove sezone Sančo je odigrao svega 76 minuta u Premijer ligi, a od prelaska u Junajted leta 2021. godine, odigrao je 82 utakmice uz 12 golova i šest asistencija. Neuporedivo slabiji učinak u odnosu na žuto-crni dres u kojem je na 137 seniorskih nastupa isporučio 50 golova i 64 asistencije. Ne čudi što se sa dolaskom u Junajted poklopio i prestanak poziva za okupljanja i utakmice reprezentacije Engleske.


tagovi

Džejdon SančoZimski prelazni rok 2024Borusija DortmundMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted
Dortmund

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara