Foto: Crvena zvezda
Foto: Crvena zvezda

Braća Mituljikić se poigravala sa Crnom Gorom: Jovan dva gola, Nikola dve asistencije

Vreme čitanja: 2min | ned. 05.09.21. | 19:29

Orlići "petardom" po komšijama u prijateljskoj utakmici – 5:0

Dok čeka početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u novembru, omladinska fudbalska reprezentacija Srbije se uigrava na pripremnim utakmicama. I ide joj vrlo dobro. Pet od ovogodišnjih šest prijateljskim utakmica Orlići su dobili, poslednju u nizu najubedljivijim rezultatom. U malom komšijskom derbiju selekcija Dejana Brankovića deklasirala je vršnjake iz Crne Gore i dodatno podigla samopouzdanje pred meč sa Mađarskom (za dva dana), kao i kvalifikacione duele sa Makedonijom, Albanijom i Francuskom – 5:0 (3:0).

Istina, radi se o prijateljskim utakmicama, nisu pride ni rivali bili bogzna koliko zahtevni (BiH, Rumunija tri puta, Azerbejdžan i danas Crna Gora), ali podatak da na pet od šest prijateljskih mečeva u 2021. godini Orlići nisu primili gol, te da su isto toliko utakmica i dobili, uz remi sa Rumunijom (0:0), uliva nadu da bi naša selekcija do 19 godina za nešto više od dva meseca mogla da završi u gornjoj polovini Grupe 7.

Izabrane vesti

Kao i to da braća Mituljikić, Jovan i Nikola, baš kao što su početkom maja govorili u intervjuu za Mozzart Sport, zatvorenih očiju mogu da igraju kada su zajedno na terenu. I isto potvrdili ovog popodneva protiv Crne Gore, ostavivši dupli potpis ispod dva gola Brankovićevog tima.

Koliko dobro poznaju jedan drugog Mituljikići su pokazali u drugom delu prvog poluvremena, kada je Nikola "nameštao", a Jovan bratovljeve lopte pakovao u mrežu, sve nakon vodećeg gola veznog fudbalera Vojvodine Vladimira Miletića u 17. minutu.

Onako kako je Zvezdin dvojac okončao prvo poluvreme, njihov doskorašnji saigrač iz mlađih kategorija crveno-belih Marko Lazetić otvorio je drugi deo utakmice. Novopečeni prvotimac šampiona Srbije povisio je na 4:0 već u drugom minutu nastavka, a "petardu" je po isteku sat vremena igre zapalio napadač subotičkog Spartaka Srđan Krstić.

Izabranike Dejana Brankovića za dva dana očekuje još jedna pripremna utakmica, ponovo u komšiluku, ovog puta protiv Mađarske.


tagovi

omladinska reprezentacija SrbijeJovan MituljikićNikola Mituljikić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara