Uroš Račić (Reuters)
Uroš Račić (Reuters)

Braga vraća Račića Valensiji: Mnogo joj 5.000.000 evra obeštećenja uz visoku platu

Vreme čitanja: 2min | pon. 27.03.23. | 15:50

Izvestan povratak srpskog veziste na Mestalju...

Đenaru Gatuzu je Uroš Račić letos bio prekobrojan u Valensiji, te ga je klub posle Tenerifa i Famalikaa poslao i na treću pozajmicu, u Bragu. U prvom delu sezone minuti na kašičicu, od starta 2023. češće je Srbin bio u startnoj postavi, ali kako stvari stoje, njegova budućnost nije u Kamenolomu. Portugalski Record javlja da trećeplasirani tim Portugalije neće otkupiti rođenog Kraljevčanina.

Mnogo joj je 5.000.000 evra obeštećenja, a i plata je poprilično visoka, te je procenila da joj se ne isplati da prazni kasu kako bi zadržala momka što je na 28 utakmica u svim takmičenjima ove sezone postigao tek jedan gol (iz penala) i koji još čeka na prvu asistenciju.

Izabrane vesti

Da je klauzula previsoka za Bragine standarde, posebno iz vizure Račićevih 1.284 minuta na terenu, govori i detalj da bi, teoretski plaćanjem 5.000.000 evra Valensiji, Račić postao treći najveći transfer u istoriji kluba posle Valasa (Kruzeiro, 9.500.000) i Abela Ruiza (Barselona B, 8.000.000). Umesto toga, Braga razmišlja kako da novac usmeri na otkup štopera Sikua Nijakatea iz Meca, odnosno desnog beka Viktora Gomesa iz Espanjola.

Dakle, povratak Srbina na Mestalju je vrlo izvestan, samo što će umesto Đenara Gatuza koji je u međuvremenu napustio klupu Valensije, zateći Rubena Barahu kojeg će morati da ubedi da zaslužuje mesto u timu.

Interesantno, Braga nikada nije platila srpskog fudbalera više od 750.000 evra. Za tu sumu svojevremeno su dolazili Nikola Stojiljković iz Čukaričkog, odnosno Lazar Rosić iz Vojvodine. A igrači portugalskog kluba kroz istoriju bili su još Aleksandar Miljković i dvojica Srđana, Bajčetić i Obradović.


tagovi

Uroš RačićBraga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara