Bravo, deco, strašan fudbal igrate! Račić kao miks Tadića i Sergeja, Ranđelović kao strela, Orlići zgazili Poljsku (VIDEO)

Vreme čitanja: 4min | uto. 26.03.19. | 17:23

Sjajna igra mlade reprezentacije protiv još jednog učesnika EP narednog leta

Nije slučajnost što je mlada reprezentacija Srbije strojevim korakom pregazila sve rivale u prethodnim kvalifikacijama za EP koje se igra narednog leta u Italiji i San Marinu (osam pobeda, dva bezbolna remija na kraju i gol-razlika 23:5). Nije slučajno da je ekipa Gorana Đorovića dominirala u svakoj bitnoj utakmici. Danas su još jednom pokazali da igraju strašan fudbal i imaju ogroman potencijal. Najavili da im na EP narednog leta nisu potrebni ni neki sjajni igrači iz A selekcije. A podsetimo da pravo da zaigraju za za Orliće narednog leta imaju Milenković, Jović, Grujić, Živković, Gajić, Bogosavac, Radonjić, Lukić... Neki od njih neće biti potrebni.

Na prijateljskom meču u Poljskoj, Orlići su pobedili sa 2:0 i održali fudbalsku lekciju nimalo naivnom rivalu. Mogla je pobeda da bude i ubedljivija uz malo sreće. Srbija je dominirala od prvog do poslednjeg minuta i pokazala fenomenalan menatlitet i stav na terenu. A rival nije bilo nimalo za potcenjivanje... Poljska je takođe učesnik EP narednog leta, u kvalifikacijama je eliminisala vrlo jako portugalsku ekipu sa Žoaom Feliksom, Žedsonom Fernandesom, Diogom Žotom, Andreom Ortom... Za imena poput Drongovskog, Šimanskog, Žurkovskog, Bjelika ili Jagjela će fudbaska Evrope tek čuti. A danas su dobili takvu lekciju od Srbije da su izgledali kao kadeti u poređenju sa omladincima.

Izabrane vesti


Poljska – Srbija 0:2 (0:0)
/Mašović 71, Ranđelović 87/
Stadion: Hotel Rodlan u Grođisku Vjekopolskom. Gledalaca: 1.000. Sudija: Tomaš Vajda (Poljska)

Poljska: Drongovski – Gumni (od 46. Fila), Viteska, Jonjči, Stolarski (od 86. Gaška), Điček (74. Klimala), Žurkovski (od 46. Jagjelo), Pjotrovski (od 62. Kapustka), Šimanski (od 62. Mihalak), Jozvjak (od 74. Vdovjak), Buks (od 62. Šviderski).

Srbija: Manojlović (od 46. Rosić) – Stevanović, Babić, Jovanović (od 90+1 Ćalasan), Terzić  – Ranđelović (od 90+1 Đorđević), Račić, Mašović, Adžić (od 58. Mičin) – Zlatanović (od 58. Vučić), Joveljić (od 63. Šaponjić)


Uživanje je bilo gledati naše momke kakav fudbal igraju, kako napadaju, kako kidišu ka golu rivala. A opet maksimalno sigurno kontrolišu sve prilaze svom golu predvođeni kapitenom Vukašinom Jovanovićem. Ofanzivna formacija selektora Đorovića sa Adžićem i Ranđelovićem po krilima i tandemom Zlatanović – Joveljić je jasno pokazivala kakva je orijentacija Srbije u ovom meču. Iako Adžić i Zlatanović nisu uradili mnogo. Orlići su napadali na razne načine, Poljaci su patili na svakom delu terena.

Fantastičnim potezom u 13. minutu je Uroš Račić je digao publiku na noge. U stilu Dušana Tadića nedavno u Madridu je majstorskom piruetom izbacio čuvara, prošao ga i sa 20 metara šutirao u donji ugao, ali je Fjorentinin talentovani golman Drongovki odbranio. Račić je jedan od najpozitivnijih utisaka sa utakmice. Ni nalik onom igraču iz Zvezde koji je igrao stegnuto i bez rizika. Mnogo je napredovao u Španiji. Danas je nekim potezima podsetio na miks Dušana Tadića i Sergeja Milinkovića Savića. Lopte koje je delio sa 30 ili 40 metara razdaljine su bile „tadićevske“, duel igra i lakoća sa kojom je kontrolisao sredinu kao Sergej u najboljoj formi u Laciju.

U 19. minutu su milimeteri delili Srbiju od vođstva. Posle kornera, Erhan Mašović je bio u šansi. Lopta je došla do njega na drugoj stativi, uhvatio je volej i pogodio suprotnu stativu. Samo minut kasnije nova sjajna šansa za za Orliće. Danas odlični Miladin Stevanović je prošao po desnoj strani, vratio povratnu loptu za Joveljića koji je solidno šutirao, ali je Drongovski još jednom bio na visini zadatka. Sve što je Poljska uspela da uradi u prvom poluvremenu je šansa Žurkovskog koju je bez problema zaustavio Manojlović u 40. minutu.

Dominacija se nastavila i u drugom poluvremenu, Srbija je igrala, Poljska se branila. Stevanović je u 53. minutu zamalo zakasnio na dupli pas u kojem je mogao da izađem sam na golmana. Đorović je izmenama dodao gas. Konačno, u 70. minutu je Srbija povela. Račić je dao fantatsičnu dubinsku loptu sa centra za Ranđelovića koji se uvukao sa desnog krila i pobegao čuvaru. Usledila je školska povratna lopta fudbalera Radničkog na peterac, Šaponjić je promašio, ali nije Erhan Mašović. Reagovao je u maniru centarfora i rutinski zatresao mrežu.

U 79. minutu je Ranđelovićev volej iz dobre pozicije otišao visoko preko gola. Poljaci su izmenama pokušali da proekrenu balans na terenu, zaigrali grublje i napadali stihijski, ali su brzo prizemljeni. U 84. minutu je Račić poslao još jednu fantastičnu dugu loptu i lansirao Ranđelovića po desnom krilu. Opet je brzonogi Ranđelović protrčao i pobegao, ali je dao prejaku loptu Šaponjiću koj je čekao na egzekuciju. Samo minut kasnije je Šaponjić presekao povratnu loptu Poljaka, sačekao Ranđeloviča da utrči i savršeno mu asistirao, a krilo Radničkog je odapelo strelu u suprotan ugao Poljaka za konačnih 2:0.

Mogla je Srbija i ubedljivije da slavi, selektor Đorović je pružio šansu skoro svim igračima sa klupe i dobio nove opcije pred EP narednog leta. Ova generacija mnogo obećava...


tagovi

mlada reprezentacija SrbijeUroš RačićGoran ĐorovićMiladin StevanovićIvan ŠaponjićLazar Ranđelović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara