Foto: Reuters
Foto: Reuters

Brazil bez polovine zvezda juri sedam od sedam, Čile hvata poslednji voz za Katar

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.09.21. | 23:15

Karioke u Santjagu žele da nastave niz pobeda na putu do Svetskog prvenstva

Tačno dva meseca posle četvrtfinalnog duela u okviru Kopa Amerike, Brazil i Čile će ponovo odmeriti snage, ovaj put u borbi za bodove u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Aktuelni lider južnoameričkih kvalifikacija gostovanje na stadionu Monumental u Santijagu dočekuje sa ciljem da upiše sedmu pobedu u kvalifikacijama u isto toliko kola i tako postavi rekord, međutim da je pred Kariokama ne tako lak posao nagoveštava pomenuti susret u julu koji je golom Pakete u 46. minutu pripao Titeovoj četi, ali uz dosta muka i borbe s obzirom na to da su samo dva minuta kasnije, posle isključenja Gabrijela Žezusa, ostali sa igračem manje.

Izabrane vesti

Za razliku od gostiju koji imaju maksimalan učinak, Čileanci su u poslednja tri kola osvojili dva boda, a osim forme na ruku im ne ide ni tradicija u međusobnim duelima s obzirom na to da su Brazil u kvalifikacijama poslednji put savladali 2015. godine (2:0) dok je rivala sa klupe još predvodio Dunga.

Večerašnji rivali su do sada odmerili snage 73 puta od kojih je 51 pripao Brazilu, 14 utakmica je odigrano nerešeno, a Čileanci su slavili u osam mečeva.

Odličnim rezultatima Brazil se već značajno izdvojio na čelu tabele, dok se za preostala tri mesta, uz još jedno koje vodi u baraž, pored Čilea bore i preostali učesnici poput Argentine, Ekvadora, Urugvaja, Kolumbije i Paragvaja.

Selektor Martin Lasarte u borbi za dragocene bodove neće imati na raspolaganju povređenog Aleksisa Sančeza, ali ni Sijeraltu i Bena Breretona kojima klubovi nisu dozvolili odsustvo, ipak, uteha bi mogla da mu bude to što znatno više kadrovskih problema ima Tite, koji ne može da računa na Alisona, Edersona, Tijaga Silvu, Fabinja, Freda, Roberta Firmina, Rafinju, Rišarlisona, Gabrijela Žezusa, Malkoma i Klaudinja.

KVALIFIKACIJE ZA MUNDIJAL (JUŽNA AMERIKA) – 7. KOLO

Četvrtak

Bolivija – Kolumbija u toku

Ekvador – Paragvaj u toku

Petak

02.00: (7,75) Venecuela (4,10) Argentina (1,47)

03.00: (4,20) Čile (3,30) Brazil (1,95)

03.00: (3,00) Peru (2,95) Urugvaj (2,60)

***Kvote su podložne promenama



tagovi

BrazilFudbalska reprezentacija BrazilaČile

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara