Juri Alberto (©Reuters)
Juri Alberto (©Reuters)

Brazil: Internasionalov crni niz kod kuće, Krespo se vratio na klupu Sao Paula

Vreme čitanja: 3min | sre. 07.07.21. | 23:15

Duel davljenika u Seriji A. Crveni sedam mečeva bez trijumfa na svom stadionu. Argentinski sturčnjak se oporavio od virusa korona

Umesto za titulu - borba za opstanak. Internasional i Sao Paulo su, uz "fenjeraša" Gremio, najveća razočaranja prve četvrtine elitne lige Brazila. Velikani iz zemlje fudbala su u nokdaunu. Tim iz Porto Alegrea je nešto bolji, ima pet bodova više od užasnih Trilkolora koji su trenutno na 17. mestu, poziciji koje vodi u niži rang. Meč desetog kola Serije A igra se noćas (02.30) u Porto Alegreu na stadionu Žoze Pineiro Borda.

Oba tima imaju crne nizove, nezabeležene u ovom milienijumu. Prošlosezonski vicešampion Brazileiraa je bez pobede na svom terenu već sedam utakmica, što je najduži niz u ovom veku. Na četiri meča u ovoj sezoni Serije A sakupljeno su samo dva boda. Ni odlazak španskog stručnjaka Anhela Ramireza nije pokrenuo Crvene.

Izabrane vesti

02.30: (2,90) Internasional (2,85) Sao Paulo (2,80)

S druge strane, Sao Paulo posrće sa argentinskog legendom Ernanon Krespom na kormilu. Posle devet mečeva bez pobede, sa samo pet bodova. Mizeran je podatak da gigant iz Sao Paula je postigao samo pet golova, a prošle sezone je imao prvog strelca lige Lusijana (18 golova). Napadač tim s Morumbija ove sezone ne može da se prepozna, nije postigao nijedan pogodak.

Proteklog vikenda, Sao Paulo je vodio na poluvremenu protiv Bragantina, ali u nastavku je lider šampionata Brazila preokrenuo rezultat i slavio na Morumbiju. Iako u brazilskim medijima ne piše da je Krespova pozicija ugrožena, nema sumnje da bi novi neuspeh mogao da znači skori odlazak prošle sezone kormilara Defense i Hustisije, osvajača Kopa Sudamerikane.

Trener Internasionala Dijego Agire neće moći da računa na suspendovane Viktora Kuestu i Edenilsona. Povređeni su Rodrigo Moledo, Ze Gabrijel, Mojses, Tajson i Peruanac Paolo Gerero. Napadač Kajo Vidal se vratio posle suspenzije. Prošle sezone prvi stelac tima Tijago Galjardo je rovit, počeće meč s klupe, a u špicu će Juri Alberto.

Ernan Krespo se vraća na klupu posle tri meča pauze zbog virusa korone. Iskusni štoper Miranda, ovogodišnje pojačanje iz kineskog Đangsua, i dalje ima problema s kolenom i neće biti u konkurnciji za tim. Povređeni su i Lusijano, Gabrijel Sara i Vilijam. U tim Sao Paula se vraća Arboleda posle ispadanja Ekvadora sa Kopa Amerika. U špicu igraće Eder, nekadašnji italijanski repezentativac i bivši igrač Sampdorije i Intera. Iskusni napadač je stigao na Morumbi iz ugašenog kineskog šampiona Đangsua.

Prošle sezone u Seriji A više uspeha imao je Internasional. Tim iz Porto Alegrea je dobio Sao Paulo na Morumbiju sa 5:1, dok je na svom terenu odigrao bez pobednika - 1:1. Poslednjih pet godina, Crveni nemaju poraz na svom terenu protiv Sao Paula. Dva puta je dobio Internasional, dok su tri meča završena bez pobednika.

Fluminense je bio u krizu, bez pobede četiri kola, ali je za vikend slavio protiv ljutog gradskog rivala Flamenga u Sao Paulu sa 1:0 golom rezerviste Andrea. Priliku za Flu da veže drugu pobedu i krene ka gornjem delu tabele je gostovanje Seare noćas (02.30). Opet će Fred i drugovi igrati van Marakane koja se sprema za finalni meč Kopa Amerike, Brazil - Argentina. Utakmica se igra u predgrađu Rija, Sao Žanuariju.

02.30: (2,35) Fluminense (3,00) Seara (3,40)

Seara je solidna , na sredini tabele, ima 13 bodova kao i domaćin, a ekipa iz Fortaleze nije poražena već pet kola (dva trijumfa i tri remija). Gosti nisu slavili van svom stadionu. Na četiri utakmice Seara je tri puta odigrala nerešeno i samo jednom poražena, i to od Santosa na startu šampionata.

BRAZIL 1 - 10. KOLO

Sreda

Santos - Atletiko Paransense 2:1 (1:1)

/Giljerme 32, Ze Ivaldo 50ag – Kanesin 45+1/

Baija - Žuventud u toku

Bragantino - Kujaba u toku

Fortaleza - Amerika Mineiro u toku

23.55: (2,75) Atletiko Mineiro (3,00) Flamengo (2,80)

23.55: (1,87) Palmeiras (3,45) Gremio (4,40)

Četvrtak

00.15: (1,98) Atletiko GO (3,30) Sport Resife (4,10)

02.30: (2,35) Fluminense (3,00) Seara (3,40)

02.30: (2,90) Internasional (2,85) Sao Paulo (2,80)

Petak

02.00: (3,70) Šapekoense (3,05) Korintijans (2,20)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaBrazilBrazil 1Brazilska Serija AInternasionalSao PauloFluminenseErnan Krespo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara