Trenutak kada je Andre zatresao mrežu Flamenga (©Reuters)
Trenutak kada je Andre zatresao mrežu Flamenga (©Reuters)

Fluminense dobio najveći derbi Rija: Andre u "minut do 12" srušio oslabljeni Flamengo (VIDEO)

Vreme čitanja: 2min | ned. 04.07.21. | 23:48

Duel gradskih rivala igran u Sao Paulu u okviru brazilske Serije A rešen u prvom minutu sudijske nadokande. Četa Rožerija Senija posrće bez reprezentativaca

Fluminense je gazda Rija. Pao je ljuti rival Flamengo i to u prvom minutu sudijske nadokande. Flu je dobio veliki derbi Rio de Žaneira, koji se igrao u Sao Paulu zbog zauzetosti kultne Marakane za Kopa Amerika, sa 1:0 u devetom kolu brazilske Serije A.

Dvostruki uzastopni šampion zemlje fudbala je većim delom meča bio bolji, imao konkretnije šanse, veći posed lopte, ali je Fluminense čekao iz kontri svoju šansu i dočekao je u finišu. Odlično je Enrike Luiz prošao po desnoj strani, uposlio Andrea koji je bio na pravom mestu i lako sa sedam, osam metara zatresao mrežu nominalnog domaćina, za veliko slavlje fudbalera Fluminensea i najava izlaska iz krize. Junak derbija Rija ušao je u igru samo pet minuta ranije.

Izabrane vesti

Flamengo posrće u novom šampionatu, a to ne treba da čudi jer trener Rožerio Seni ne može da računa na ključne igrače, Gabrijala Barbosu Gabigola, Evertona Ribeira, Maurisija Islu i Araskaetu koji su sa svojim repezentacijama na Kopa Amerika. Poslednja dvojica su ispali sa Čileom i Urugvajom, pa se očekuje da se priključe saigrčaima, dok reprezentativci Brazila još neće biit na raspolaganju šampionu jer je Selesao u polufinalu Kopa Amerike.

01.30: (1,77) Gremio (3,50) Atletiko GO (5,00)

Flamengu je ovo bio treći poraz u šampionatu, drugi na svom terenu, dok je Flu posle četiri meča bez trijumfa konačno slavio i pretekao na tabeli Brazileiraa ljutog rivala. Fluminense se osvetio gradskom rivalu za poraz u dvomeču finala plej-ofa šampionata Karioka, kada su crveno-crni slavili ukupnim rezultatom 4:2.

Palmeiras igra najbolje na startu sezone od brazilskih velikana. Šampion Južne Amerike je imao malu krizu posle ispadanja iz Kupa Brazila, ali posle treće uzastopne pobede na gostovanju Sport Resifeu – 1:0 četa portugalskog sturčnjaka Abela Fereire je na deobi drugog mesta.

Meč je rešen u 38. minutu, kada je najbolji igrač tima iz Sao Paula u ovoj sezoni Gustavo Skarpa matirao domaćina. Iskoristio je odlično dodavanja Danila i doneo tri boda Verdau.

BRAZIL 1 - 9. KOLO

Subota

Atletiko Mineiro - Santos 2:0 (0:0)

/Paulo 55, Karlos 90+4/

Atletiko PR - Fortaleza 2:1 (2:0)

/Terans 2, Mateus Babi 9 - Tores 86/

Nedelja

Korintijans - Internasional 1:1 (0:1)

/Žo 80 - Edenilson 40pen/

Šapekoense - Baija 0:2 (0:0)

/Žilberto 67, Rodriginjo 69/

Flamengo - Fluminense 0:1 (0:0)

/Andre 90+1/

Sport Resife - Palmeiras 0:1 (0:1)

/Gustavo Skarpa 38/

Seara - Žuventude u toku

Kujaba - Atletiko Mineiro u toku

Sao Paulo - Bragantino u toku

Ponedeljak

01.30: (1,77) Gremio (3,50) Atletiko GO (5,00)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Južna AmerikaBrazilBrazil 1FlamengoFluminense

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara