Vinisijus Žunior (©Reuters)
Vinisijus Žunior (©Reuters)

Brazilce čeka vatrenih 65.000 Marokanaca, Menezes samo sa četvoricom s Mundijala

Vreme čitanja: 2min | sub. 25.03.23. | 20:55

Selesao sa privremenim selektorom noćas (23.00) gostuje hitu iz Katara pred rasprodatim stadionom u Tangeru

Dva puta uzastopno Brazilci su pali u četvrtfinalima Mundijala. Pre pet godina je Belgija bila kobna, dok je pre četiri meseca u Kataru Hrvatska eliminisala Selesao. Pred domaćim navijačima 2014. godine, Nejmar i drugovi bili su samo četvrti.

Brazilci su izgleda shvatili da im nedostaje strani selektor, da domaći stručnjaci nisu renomea da odvedu do “boginje”. Posle šest godina Tite je podneo ostavku posle poraza od Hrvatske u četvrtfinalu, a sve su glasnije najave da bi Karlo Ančeloti od leta mogao da postane selektor zemlje fudbala. Pre se pominjao Pep Gvardiola. Prethodnih godina titule šampiona Južne Amerike brazilskim klubovima donosili su stranci, Portugalci Žorž Žezus sa Flamengom i dva puta Abel Fereira sa Palmeirasom.

Izabrane vesti

Posle kraha na Mundijalu privremeni selektor postao je Ramon Menezes koji će debitovati na klupi noćas (23.00) u Maroku protiv četvrtoplasirane selekcije sveta, hita na Mundijalu u Kataru.

23.00: (4,80) Maroko (3,45) Brazil (1,80)

Stadion Ibn Batuta u Tangeru na severu Maroka biće ispunjen do poslednjeg mesta. Rasprodato je 65.000 ulaznica. Navijači će imati šansu da pozdrave miljenike nacije, selekciju koja je stigla do polufinala, ali i da vide snagu novog Brazila. Na ovom stadionu početkom godine je Flamengo igrao utakmice Svetskog klupskog prventva.

Selektor Brazila Ramon Menezes u odnosu na duel sa Hrvatskom u četvrtfinalu startovaće samo sa četvoricom iz tog duela, a to su defanzivac Eder Militao, vezisti Kazemiro i Lukas Paketa, kao i napadač Reala Vinisijus Žunior. Pozvano je čak 10 novih fudbalera u odnosu na Svetsko prvenstvo, a najveće šanse da počnu od starta imaju vezista Andrev Santos iz Vaska i napadač Roni iz Palmeirasa.

Globo je najavio sastav u kome će na golu da bude Ederson, u odbrani Aleks Teljes, Ibanez, Eder Militao i Emerson Rojal. Kazemiro i Andrev Santos biće tandem zadnjih veznih, nešto istureniji će biti Lukas Paketa iz Vest Hema, a trojica u špicu su Vinisijus, Rodrigo i Roni. Nema prve zvezde Selesaa Nejmara koji je povređen i verovatno se neće vraćati ove sezone u tim Pari Sen Žermena.

Selektor Maroka Valid Regragi pozvao je 20 igrača sa spiska iz Katara. U selekciji je i Ašraf Hakimi protiv koga se u Francuskoj vodi postupak za silovanje. Tu su i junaci sa Mundijala, Ambrabat, Bufal, Ziješ, golman Bono, dok će napad da predvodi fudbaler Sevilje En Nesiri.

Biće ovo treći duel ovih selekcija. Prvi je bio prijateljski 1997. godine u Resifeu, kada je Brazil pobedio sa 2:0, dok je Selesao 1998. u Francuskoj na Svetskom prvenstvu savladao afričku selekciju sa 3:0.

PRIJATELJSKA UTAKMICA

Subota

23.00: (4,80) Maroko (3,45) Brazil (1,80)

***kvote su podložne promenama


tagovi

Fudbalska reprezentacija Brazilareprezentacija MarokaPrijateljske utakmice

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara