Nejmar (©Reuters)
Nejmar (©Reuters)

Brazilci imaju brigu manje: Nejmarova povreda i pad imuniteta su prošlost! Titea muči rupa na levom beku…

Vreme čitanja: 3min | ned. 04.12.22. | 10:48

Optimizam raste, javio se i Pele iz bolničke postelje

Neizvesnost je trajala danima, treperili su Brazilci i čekali dimne signale iz kampa Selesaa. Stigli su! Nejmar ih je umirio, poslao je optimističnu poruku i raspalio maštu Brazilcima. Vratio se ponajbolji brazilski fudbaler treninzima, ulazio u duele, igrao sa obe noge… Nije bilo zadrške, ali šale jeste. I te kako.

Odradio je Nejmar poslednji trening, nakon što je propustio dve utakmice, bio je nasmejan i opušten. Otok na zglobu je splasnuo. Nema ga više, a tako je već nekoliko dana. Brazilski doktori nisu se izletali, bili su zakopčani do grla o Nejmarovom stanju i nisu želeli da daju prognoze kada će se vratiti na teren. Globo esporte biše da su maksimalno odlagali Nejmarov povratak u trenažni proces, ali razlog nije bio samo bolni zglob, nego – pad imuniteta.

Izabrane vesti

Nejmar je na Mundijalu u Kataru igrao samo protiv Srbije, kada je devet puta fauliran i zbog povrede izašao iz igre desetak minuta pre kraja. Od tada je u Brazilu jedina tema kada će as Pari Sen Žermena na teren. Sva je prilika već u osmini finala protiv Južne Koreje. Tite će na poslednjem treningu, koji će biti održan danas, odlučiti hoće li odmah biti i starter.

Jednu brigu manje imaju Brazilci, ali one su i dalje velike. Iz konkurencije je ispao Gabrijel Žezus, no njega ima ko da zameni. Makar Brazilu ne nedostaje napadačkog arsenala. Opcijala imaju na izvor. Ali, kritična je situacija na bekovskim pozicijama.

Danilo je u procesu oporavka i zbog toga će, najverovatnije, meč osmine finala ispratiti sa strane. Pitanje je samo hoće li kraj desne aut-linije špartati Eder Militao, koji je tu poziciju pokrivao protiv Švajcarske, ili veteran Dani Alves. Zapravo, enigma je kako će uopšte izgledati poslednja linija Selesaa…

Razlog? Tite je ostao bez levog beka.

Povrede su Brazilcima pretvorile Mundijal u noćnu moru. Tite ima glavobolju, jer ne zna kako da zakrpi rupu. Iako se činilo da će se Aleksa Sandro oporaviti pre Nejmara, to nije slučaj. A, u međuvremenu je Selesao ostao bez Aleksa Teljesa.

Aleks Teljes (©Reuters)Aleks Teljes (©Reuters)

Pomeranja će biti. Kakvih – videćemo. Moraće Brazilci da improvizuju protiv Južne Koreje, a Aleks Teljes je na društevim mrežama potvrdio da je za njega Mundijal gotov.

Nisu svi trenuci u životu ispunjeni radošću, ali dobra stvar sa tim jeste što posle plakanja dođe smeh. U detinjstvu sam imao san, bio je da branim boje moje zemlje na Svetskom prvenstvu. I taj san, možete biti sigurni, ovde nije završen“, napisao je Aleks Teljes i dodao:

Moj san nastavlja da živi u svakom igraču koji će izaći na teren u mečevima do kraja Svetskog prvenstva. Jer, taj san nije samo moj san, već svih onih koji žive za Brazil i fudbal. Sada sam navijač i navijaću iz dubine duše“.

Više igrati neće, ali u defanzivcu Sevilje tinja nada da će se „boginja“ vratiti u Brazil. Pomoliće se, još jednom i nastaviti da živi dečački san.

U stvari, i dalje se osećam kao što sam se uvek osećao – kao Brazilac koji nikada nije odustao od svojih snova. Kao dete sam napravio crtež na kome je sve što sam želeo da budem i što sam, zapravo, uvek hteo u životu. Pre meča protiv Kameruna sam pogledao taj crtež i pomolio se Bogu da bude volja njegova. I tako svakog minuta otkako sam napustio teren. Sa istom voljom kao ono dete koje je crtalo svoje snove nastaviću dalje svojim putem. Vratiću se još jači! San se nastavlja!“

Između religije i fudbala kod Brazilaca stoji znak jednakosti. Pele vodi bitku za život, primljen je na palijativnu negu. Ni u teškim trenucima ne zaboravlja na Selesao...

Moji prijatelji, želim da svi budu mirni i pozitivni. Jak sam, s puno nade i držim se svog lečenja kao i obično. Želim da se zahvalim celom medicinskom osoblju za svu brigu i negu koju sam dobio. Imam puno vere u Boga i svaka poruka ljubavi koju dobijem od vas širom sveta daje mi energiju. Gledajte Brazil na Svetskom prvenstvu“, napisao je Pele iz bolničke postelje.

Igraće Nejmar i drušvo za povratak najdragocenijeg pehara u domovinu posle ravno dve dekade, ali i za najveću brazilsku fudbalsku legendu.


tagovi

Katar2022NejmarAleks SandroDaniloTiteFudbalska reprezentacija BrazilaPele

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara