Komentari na vest

Budućnost evro-fudbala? Liga zvezda i Zlatna liga sa po 16 klubova, Plava liga sa 32!

D

DKP

pre 3 meseca

Problem što će neko da zanemari svoje takmičenje rešava se ako nisi u TOP 4 u domaćem takmičenju (za ligu zvezda) ulaziš sa minus 5 bodova, TOP 6 (za zlatnu). TOP 8 (za plavu).
P

Pamtimjos

pre 3 meseca

Tako smo bili i uz FIBA-u, a protiv ULEB-a. Nema boljeg signala da ce Superliga uspeti od toga sto je Terza protiv nje...
T

Trpdzija

pre 4 meseca

Gdje su sad oni sto godinama pljuju po Chelseau,Cityu,Parizui ostaloj “plastici” a glavni i idejni zagovornik ove ideje je najveci klub svih vremena,Real Madrid ?
M

Monteroo

pre 4 meseca

Kad florentino kaze bice liga,onda mora da bude,a ostali neka daju izjave
R

Rez

pre 4 meseca

Uefa da je pametna pa da vrati KEŠ!Samo prvaci zemalja igraju elitno takmičenje i vozdra!Ovi iz petice ako ne žele i ne moraju.Ima još 47 zemalja u Evropi i udri bato!
Z

Zornax

pre 4 meseca

Ako je klubovima lige petice cilj ucesce u Ligi Sampiona, onda osvajanje titule gubi smisao, jer i prvi i treci ucestvuju u Ligi Sampiona.
N

Nikola10101

pre 4 meseca

Verujte mi da niko neće zapostaviti nacionalna prvenstva zbog evropskih takmičenja, pa zvali se oni Liga Šampiona, Intertoto kup ili ova nova Superliga. Navijač Mančester Junajteda i bilo koje engleske ekipe bi sa obe ruke potpisao da 20 godina ne uzmu Ligu Šampiona ako bi u tih 20 godina uzeli bar 10 titula prvaka Engleske. UEFA će na kraju da popusti sa ovom Superligom, samo treba da im ponude dobar deo kolača. Malo mi nije jasan ovaj deo sa besplatnim prenosom utakmica, odakle li će njima stizati profit u milijardama ako svi gledaju za džabe?
s

sashki85

pre 4 meseca

u mnogim drzavama se ne placa javna telrviziha pa i dalje prave pare. pare dolaze od sponzora i reklamacije
a

auuu

pre 4 meseca

nista ne osta od fudbala....Barem EL osta. i 3.njemacka liga i Dynamo.( nadam se cvajti). Ljepse za pracenje nego ovo sto osmislise.
M

Mikula

pre 4 meseca

To cile to...obesmislite sve misleci da ce ovce sve da prate...sta im sve padne na pamet
P

Petar Vetar

pre 4 meseca

" Jer teoretski je moguće da bi primera radi Mančester junajted mogao da kad jednom uđe u Ligu zvezda potpuno zanemari domaće takmičenje znajući da mu je dovoljno da bude u prvih 14 da bi ostao u evropskoj eliti." Koliko vi jednostavno ne razumete englesko shvatanje fudbala...
n

nema leba

pre 4 meseca

Atletiko Madrid, Sevilja, Viljareal, Bajern, Man Junajted su vec izdali saopstenja da nece da ucestvuju i da ostaju pri svojim ligama i Uefinim takmicenjima, sa tom Super ligom manji klubovi i liga petice a pogotovo iz manje ravijenih liga ne bi imale nikakve sanse i verovatno bi se dosta njih ugasilo
T

Trolce

pre 4 meseca

I ovako se manji klubovi nista i ne pitaju. Isto kao i u nasoj ligi.
O

Od svih nabrojanih

pre 4 meseca

U prvih 16 bi bio samo Bajern, Atletiko i UTD sem njihovih navijača niko ni ne želi da gleda, tako da samo Bajern treba nagovoriti, čuj Sevilja
K

Kikili

pre 4 meseca

Ćeraj...
L

Liga bogatih

pre 4 meseca

Ovo sam vec pisao, a evo i potvrde ovoga. Ideja cele ove zezancije je da se Real, Barsa i njima slicni bogate na teret drugih. Kao sto rekoh kad je bila vest o Zvezdi i pozivu, tacno je ideja bogatih da ti "manji" klubovi (finansijski sigurno manji) budu razvojni za bogate.. Bacice im malo mrvica i to je to.. Sad realno da pricamo, kad ce npr Zvezda da prodje dva ranga takmicenja da bi opet, kao ove godine, igrala sa Sitijem?! Imace realne sanse?! Molim vas.. Ova liga, kao i "fer plej" samo se osmisljaju da bogati opstanu na vrhu, a svi ostali da se muce.. Ni jedan velikan od ovih koji zele u Superligu nije bio dominatan u LS, i sad bi da osnuju drugo takmicenje gde je nebitno kakvi su rezultati, uzimace ogroman novac sigurno.. Fer plej.......
R

Rozbratna

pre 4 meseca

To isto sto si napisao moze da se primeni na nasu ligu. Kada ce neki Javor iz Ivanjice ili Radnik iz Surdulice imati priliku da postane sampion Srbije, ili da bude u prilici da igra kvalifikacije za Ligu Sampiona? To se nece desiti, jer se zna za koja dva beogradska kluba je rezervisana titula i tako 30 godina unazad. Prema tome, ne stoji ti argument.
@

@Rozbratna

pre 4 meseca

a kada će jedan Bohum i Mainc ili Strazbur,Alaves da igraju za prvenstvo tj.LŠ?!Ne može tako da se gleda nego shvati poentu!
s

sashki85

pre 4 meseca

sta je drugačije danas?
R

Rozbratna

pre 4 meseca

Sta je poenta? Elaboriraj, molim te? Da ovde imas namestena prvenstva vec 30 godina unazad zbog politicara koji peru novac kroz BG blizance? Jel to poenta? Da nijedan klub u nasoj kvazi ligi ne sme ni da pomisli da osvoji titulu sem blizanaca, jer odmah krenu pretnje? Jel to poenta? Druga stvar, u stvari prva, ti klubovi koje si nabrojao u komentaru, nisu drzavni klubovi i ne sisaju novac poreskih obveznika u svojim zemljama, i upravo znog toga su njihove lige tu gde jesu.
Ц

Цане

pre 4 meseca

Некад сам пратио спорт интензивно, а онда ми је постало све једно, ова верзија данас тј американизација спорта огадиће се свима, а деца неће имати онај моменат навијања за омиљени клуб јер ће све бити пластика која за циљ има прављење пара без емоције...
R

Rocksteady

pre 4 meseca

Amerikanizacija fudbala je pocela sa formiranjem Lige Sampiona '93, a ne danas. Ako gledas Ligu Sampiona, onda si prihvatio i koncept Superlige. Ono sto je bila Liga Sampiona 1993. godine u odnosu na Kup Sampiona je isto sto i danas Superliga za Ligu Sampiona.
a

asi

pre 4 meseca

Prvenstva su pod uefom. Šta ako uefa kaže ne želimo klubove iz super lige u našim takmičenjima? Ko ne igra naša evropska takmičenja ne može da igra ni lige koje vode u ta takmičenja... Šta ce da rade onda klubovi iz super lige? Da igraju 20 utakmica godišnje? Biće tu još mnogo svađe,neće se ni uefa lako odreći velike love.
C

Citaj lepo

pre 4 meseca

Pa sud je presudio da nemogu to da urade.
M

MNM

pre 4 meseca

Super zvuči ovo!
P

Pedja108

pre 4 meseca

Spomenuse da je problem lige zvezda da kad udjes, bas te briga za prvenstvo. I to se moze resiti tako da mozes da budes u ligi zvezda ako si u prvih 5 na tabeli i problem resen. Ako nisi, ispadas bez obzira na poziciju u ligi zvezda.
p

prti

pre 4 meseca

Pa i ne deluje toliko lose. Realno sada u ligu sampiona kada udju klubovi iz te neke trece grupe ekipa kao sto su Zvezda, Seltic, Dinamo.. nemaju nikakve sanse ovako ako hoces da igras bas sa najboljima ajde ti da prodji ova dva kruga pa kad udjes u prvu ligu nisi kanta za gol razliku jer si tu stigao tako sto si tukao u kontinuitetu izuzetno jake timove i onda su razlike u nijansama.
Z

Zukicc

pre 4 meseca

Meni ovo deluje kao iz igrice Menadzer i utakmice gde igraju medjunarodno,ono kada izaberu naciju pa njih nekoliko se uclani pa prelaze u veci rang,Zlatna i Srebrna liga i td
G

Gost1976

pre 4 meseca

Ovaj projekat će biti sigurno realizovan,pitanje da li za godinu ili dve,UEFA i ova asocijacija će se dogovoriti to je sigurno,velike ,ogromne pare su u igri. Zvezda će sigurno profitirati kako finansiski tako i igrački kvalitetom ,ne može se iz Surdulice na Santjago Bernabe..nikad nije moglo,puno jakih evropskih utakmica znači napredak u svakom smislu,Partizan će takođe profitirati,korak po korak.Nas naravno niko ništa neće pitati,svakako.
Т

Тачка Б

pre 4 meseca

Уефа нека контрира обновом Купа победника купова, и врати само Куп Уефа, никакве лиге, и Куп шампиона, па нека се фудбалу врати душа а и углед Уефи. А мултимилијардери нека играју своју манекенску лигу, ништа спорно.
H

Hoax

pre 4 meseca

To bi bilo OK, ali kako onda da kazes enleskoj, italijanskoj, francuskoj ili nemackoj ligi da ce u Kupu Sampiona igrati samo sampion te zemlje, a ne jos 3-4 ekipe, koliko sada igra u Ligi Sampiona?
C

Chiske1

pre 4 meseca

Doneo bih isto tako odluku da ukoliko igrac iz bilo koje lige globalno koja nije deo Sperlige treba da predje u neki klub iz Superlige obestecenje mora minimum da bude 10M, ako igrac ima manje od 20g obestecenje je 20M ako se kojim slucajem igrac pre osamnaeste dogovori interno kazna za otetog igraca je 50M koja ide klubu. Pa ti vidi da li ti se isplati da kupujes ili da pravis igrace! E kada se ovakav sistem napravi mozda dodje do nekog boljitka jer ovo unistavanje igraca besmislenom kupovinom po meni je jedini i iskljucivi problem modernog fudbala. Gde je Jovan Milosevic? Nema ga! Nestao! Znali smo odma da ce tako da bude! Umesto da se jos 2 sezone kalio u Vosi on otisao za milionima tj, za koju godinu eto njega u Sudulici! Klasicno "cigansko" razmisljanje i roditelja i igraca i smrdljivih menadzera!
R

Roxy

pre 4 meseca

Pricas o nasoj nazovi ligi?
C

Chiske1

pre 4 meseca

Mislim na European Super League
Г

Гос'

pre 4 meseca

А ко даје лову за ту Суперлигу, окле њима 400милиона?!
B

BH

pre 4 meseca

Arapi ako niste do sada shvatili
t

ti si

pre 4 meseca

tipican primjer nekoga ko je neupcen i glup, pa laje na prvu
R

Ratatui

pre 4 meseca

Iz budzeta Srbije. Partizanu dali 2 miliona skoro, a Superligi daju 400 miliona.
S

Statler

pre 4 meseca

Bogati sponzori. To je odgovor na tvoje pitanje.
С

Сале2323

pre 4 meseca

Хтели, не хтели да признамо, али ово ће вероватно бити будућност. Исти принцип је нпр. направљен формирањем АБА2 лиге у кошарци, национална првенства, па АБА2, па тек онда АБА1. Никако из национална у АБА1, где фактички се може пола и више лиге мењати сваке године и онда нема сигурности у послу. Тако и овде, први ранг су елитни тимови, други класа испод, трећи ранг из националних лига се улази. Нема сваке године нових учесника I и II ранга, промене минималне. Уефа ако задржи нешто, биће то као ФИБА Лига шампиона у кошарци. Мада у суштини, опет овде све од Енглеза зависи и циљ је њихова Премијер лига, која највише пара узима. Ако се они не одрекну тога, нема ништа од ове тзв. Суперлиге.
n

nick kerr

pre 4 meseca

Лоша форма такмичења. Стрим платформе служе за видео игре и за пренос бокс мечева аматера. Они би тамо да преносе? А ово star league, blue league исто као ПЕС мастер лига или Фифа. Ови људи замислили Суперлигу као видео игру. Лига Шампиона врхунско такмичење највише јер га свако схвата озбиљно и тамо је успех огромна ствар сваком клубу. Пошто суперлига вреди мање од ЛШ, баш много људи у Европи ће ово да гледа неозбиљно.
K

Kazablanka

pre 4 meseca

Aj nek rade vise sta oce, obrni-okreni navici cemo se. Meni je najvise zao sto ce himna Lige sampiona izgubiti svoj da kazem kredibilitet kao i samo takmicenje.
n

nick kerr

pre 4 meseca

Ово ће да изгледа као Евролига и Супролига.

ТируРиру

pre 4 meseca

95м се освоји кад се освоји ЛШ, а Реал плати Белингема 120м и шта ту неком није јасно?!
J

Ja ja ja

pre 4 meseca

A gdje pecat?
.

.....

pre 4 meseca

Najbolje je da Real i još 15 klubova zarade po milijardu evra godišnje a da svi ostali pocrkaju u dugovima. Pa ćemo posle sa velikim nestrpljenjem čekati da gledamo utakmice fudbalske verzije NBA lige. Englezi su mi krajnje odvratni sa svojim političkim uticajem ali se nadam da će zbog svojih interesa sačuvati PL što bi značilo da od Supelige neće biti ništa. Velika Britanija nije u EU pa ne vidim kako ova današnja odluka Evropskog suda može da utiče na njihove klubove.
N

Nenad1246

pre 4 meseca

Ko ga bije po ušima da tolko plaća igrača?
n

nick kerr

pre 4 meseca

Л
G

Goran Gogi

pre 4 meseca

ima li neka zuta liga mi ce mo tesko do plave🤣🤣🤣

ТируРиру

pre 4 meseca

Иди ти у школу, пусти лигу.
e

englezii

pre 4 meseca

Dok Englezi ne daju amin nista od ovoga. A da bi Englezi dali amin ovo mora nekako da se jace poveze sa nacionalnim prvenstvima.
S

Superliga

pre 4 meseca

Ova ideja je mnogo bolja od prosle i totalne zatvorene lige. Kad mozes da napredujes onda ima i motiva za borbu. Ovde ce biti brdo utakmica i bilo bi lepo kad bi se igrale i vikendom. Samo da ubace i pravila tipa 1 bonus klinac mora da igra 90`, jedan iz svoje skole...I naravno da menadzerima se ogranici % za transfere.
Ф

Фг

pre 4 meseca

Идеја је суштински иста, у потпуности одвојити богате и сиромашне. Ни на овај начин не постоји могућност да се неки ‘сиромашни’ тим пробије кроз толику конкуренцију и улети у ту најјачу лигу. Дакле за сиромашне је та плава лига и то вам је што вам је, играјте се међусобно. Играње викендом би тотално у уништило домаћа првенства, не видим како је то добра идеја.
D

Daj faul

pre 4 meseca

Pa jel ti mislis da je Gvardiola lud sto ne stavlja decu da igraju!? A videlo se protiv nas da imaju dobrih klinaca…klince moras da nateras da rade, da zasluze sansu, a ne da nekakvih pravilom budu cascavani… nevidjena glupost!
I

Inzaghi

pre 4 meseca

Nisam za superligu ali razumem ljude koji je žele, znači UEFA i FIFA su blokirali osnivanje ovog takmičenja da bi proširili svoje postojeće (lš i prvenstvo za klubove). Što znači da žele isto, samo što bi da oni upravljaju novcem u fudbalu. Inače obe organizacija su davno izgubile kredibilitet dokazanim korupcijama.
M

Mjv

pre 4 meseca

Zvezda nece u superligu. Ona je uz uefu, kao sto je i uefa uvek bila uz nas. Kad su priznali kosovo, kad su pustili njihove klubove da se takmice, njihovu reprezentaciju, kad zatvaraju stadion za svaku petardu, kad kaznjavaju sto narod sedi na stepenicama… Ima jos puno toga kad je uefa bila uz nas, zato i pevamo “uefa majstorii”
J

Junker

pre 4 meseca

I sam znas od koga je to naruceno
R

Rumenige

pre 4 meseca

Sjajna vest! Nece veliki klubovi vise da gube gledaoce, vreme i novac igrajuci sa nekim malim i nebitnim klubovima, poput klubova sa Balkana i istocne Evrope. Hoce ljudi ozbiljan fudbal.
D

Dogma

pre 4 meseca

Koliko li para (bureka) dobija vaš novinar za guranje Superlige od starta? Upravo isti gospodin daje svoj pečat na svaku vest o Superligi. Svako sa trunkom mozga je protiv ovog takmičenja.
K

Kupus City

pre 4 meseca

Iz tvog komentara se vidi da si ti jedini ovde bez trunke mozga! Komerciajlizacija fudbala kao igre je nastala 1992/1993 godine formiranjem Lige Sampiona, umesto do tada znanog formata Kupa Sampiona. Kao uzrocno-posledicni ekonomsko/finansijski sled dogadjaja proistekao iz Lige Sampiona jeste Superliga. Superliga okuplja sve najvece klubove kontinenta koji vide u tome komercijalni karakter i finansijsku odrzivost. Ne znam sta ti nije jasno? Zasto onda gledas Ligu Sampiona i zasto nisi protestovao 1992/1993 godine kada se formirala Liga Sampiona onda?
P

Pa kako ce

pre 4 meseca

Da protestuje kad se nije ni rodio, isto ko i ti.... E pravi si kupus s tom pricom
Đ

Đeno

pre 4 meseca

Ček, je li se na nasu ligu misli ??
J

Jugoboy

pre 4 meseca

TOP!!! Bravo!!! Nadam se da ce se uskoro fomirati.
.

......

pre 4 meseca

Ako je istina nije loše. AKO JE ISTINA.
D

Dre

pre 4 meseca

Top stvar, ekipe kao Zvezda(sam sam zvezdas) nemaju vise sta trazit h ligi sampiona, ovako ako bi se iz zadnje zone doguralo do prve znao bih da je moj klub konkurentan i da je lepa prica napravljrna oko istog a ne ko sad da smo vreca za kantanje sa jednim bodom na 6 utakmica, zbog nekih 25 miliona koje se sliju u dzepove funcionera nista ja kao prosjecan navijac nemam od toga
N

Nenad1246

pre 4 meseca

To sa dogurivanjem i promocijama ćeš za par godina imati u prva dva ranga 90% ekipa iz liga petice. Zalutaće možda po koji portugalski ili holadski i to je to. Ako se neograniči broj učesnika iz jedne zemlje piši propalo.
M

Miloradd

pre 4 meseca

Zadnji put sam bio ovako srecan kad sam dobio dete
B

Brankoni84

pre 4 meseca

Pa ti bas nemas puno srece u zivotu.😂😂😂
N

Nenad1246

pre 4 meseca

Besplatni prenosi. Kako da ne. Evo već vidim.
i

isjsjyn

pre 4 meseca

cekaju se ljudi sa minus iqom sa komentarima "unistavaju fudbal samo hoce pare..."
Ф

Форест Гамп

pre 4 meseca

Уништавају фудбал, само их паре занимају.
T

Troglavi Dzo

pre 4 meseca

@ Forest Fudbal je unisten formiranjem Lige Sampiona, koja je zamenila Kup Sampiona, naravno iz komercijalnih razloga.
И

И

pre 4 meseca

@isjsjyn, Нисам против промена, неке се покажу и одличне и појачају интерес људи, као што је прелазак са Купа Шампиона на Лигу Шампиона био успешан. Можда ће и ово. Занима ме само у коликом је минусу тај исти коефицијент интелигенције људима који мисле да приоритет свега није новац?
G

Gost0007

pre 4 meseca

Bas ti timovi i ljudi osnivaci ovog cirkusa su krivi sto je kvalitet fudbala ocajan, preplaceni transferi i igraci koji posle potpisa mega ugovora izgube zelju da igraju. Od ovoga nema nista, opet malo paljevine pa jedan samar, samo se nadam da ce ovoga puta UEFA i FIFA biti strozija po pitanju kazni. Promene su potrebne ali ne na ovaj nacin.
P

Partizannnn1

pre 4 meseca

Dosadni ste više sa ovim lažnim vestima o Superligi
Z

Zriki 356

pre 4 meseca

???
k

kln9

pre 4 meseca

ovako na dajem nazive u custom ligama na fifi