(©AFP)
(©AFP)

Buongiorno Italia: Sari teško optužio igrače za debakl u Danskoj, ko su kliconoše u Laciju?

Vreme čitanja: 6min | pet. 16.09.22. | 13:22

Strateg Nebeskoplavih razgovara samo sa senatorima Imobileom i Milinković Savićem, saznaje Mozzart Sport

(Od dopisnika Mozzart Sporta iz Rima)

Ne zna se da li je Laciju napravio veću štetu poraz od Midtjilanda (5:1) ili izjave Mauricija Sarija posle meča u Danskoj. Umesto da prihvati odgovornost za pogrešnu formaciju i činjenicu da nije pripremio, pre svega, psihološki kako treba tim za utakmicu sa danskim prvoligašem, Sari se obrušio na neimenovane igrače koji ne samo da su podbacili, već su svojim zalaganjem i ponašanjem minirali aspiracije Lacija da se vrati kući s bodovima.

Izabrane vesti

Sari je poslao na teren odbranu u formaciji koja ne bi mogla da igra ni u Seriji B. Hisaj nema kvalitet, Hila je igrao u španskoj Seriji C do pre nekoliko meseci, Radu je odavno bivši igrač. Jasno je zašto je defanzivna linija Nebeskoplavih bila šuplja kao švajcarski sir.

Isaksen je pored defanzivaca Lacija izgledao kao Mbape sa platinastim tenom i kosom, ili kao Solbaken prošle godine kada je Bode Glimt demolirao Murinjovu Romu (6:1).

Jučerašnje brukanje Lacija je potvrdilo da italijanski klubovi ne mogu sebi da dozvole luksuz da uđu nadmeno u mečeve sa protivnicima koji, na papiru, izgledaju slabije.

Ipak, još više od brukanja na terenu, ambijent Nebeskoplavih je uzdrmala serija izjava Sarija nakon meča. Toskanski stručnjak je postavio stvari u kontekst: ili on, ili igrači koji su, po njemu, kliconoše slabosti tima. „Ako sam ja problem, spreman sam da podnesem ostavku, ako su u pitanju igrači, treba ih prodati“.

Nije teško zaključiti da je još sinoć krenula trka u interpretacijama i pogađanjima na koga se odnosila Sarijeva izjava. Jedno je sigurno, nešto škripi u Formelu između trenera i igrača. Po saznanjima Mozzart Sporta Sari u Formelu priča samo sa senatorima, pre svih Imobileom i Sergejom Milinkovićem Savićem i još par fudbalaera, sa svima ostalima komunicira njegov zamenik Martušelo.

Kapiten Čiro Imobile se izvinio u ime čitavog tima za očajnu partiju priznajući da su ušli nadmeno i prepotentno u meč i da su platili skupo cenu oholosti i uverenja „lako ćemo“.

Sari će se suočiti sa timom već danas u Pjačenci pošto će se Lacio pripremati u rodnom gradu bivšeg trenera Simonea Inzagija za meč sa Kremonezeom u nedelju. Roma je posle prošlogodišnjeg brodoloma u Norveškoj odmah digla glavu i odigrala je nerešeno sa Napolijem na Olimpiku zaslužujući čak i više od remija, od Lacija se očekuje da reaguje isto tako i da se iz grada violina vrati sa bodovima u Rim.

Jedina svetla tačka jučerašnje tamne večeri Lacija je prvi gol u ovoj sezoni Sergeja Milinkovića Savića koji je stigao posle četiri asistencije u Seriji A.

ITALIJANO IZGUBIO KOMPAS

(©Reuters)(©Reuters)

U Firenci kažu da se Vinčenco Italijano uobrazio i da je pomislio da je veći i bolji trener nego što jeste. Za sada ne riskira da bude otpušten i pored toga što je u ovoj sezoni ostvario samo dve pobede, jednu protiv Tventea i drugu na premijeri u Seriji A zahvaljujući kiksu golmana Kremonezea u sudijskoj nadoknadi vremena.

Italijano pravda mršav učinak Ljubičastih epizodama koje idu sve protiv njegovog tima, od povreda ključnih igrača do neobjašnjivih grešaka poput jučerašnjih Golinija i Jovića, ili sudijskih grešaka kao protiv Bolonje. Juče je trener toskanskog kluba morao da transformiše Amrabata u centralnog defanzivca jer se pred meč povredio i Kvarta tako da je Igor bio jedini centralni bek na raspolaganju. Na sve to trbea dodati i crveni karton za Ikonea.

Ipak, više od rezultata brine igra Fjorentine i neefikasnost napadača, svih ne samo Luke Jovića koji je juče prokockao jedinu šansu koju su Ljubičasti stvorili za 90 minuta.

Neverovanto je koliko ima sličnosti u krizi Juventusa i Fjorentine. Dva kluba su imala vrlo intenzivan prelazni rok doveli su velika pojačanja koja ne uspevaju da opravdaju još uvek poverenje, dvojica trenera lutaju u traženju idealnog sastava, od odbrane preko veznog reda do napada. Muku muče sa velikim brojem povreda a srpski napadači, Vlahović i Jović, nisu efikasni koliko se očekivalo.

Utakmica sa Veronom nije odlučujuća za Italijanovu budućnost na klupi, ali može da je usmeri u jednom ili drugom pravcu.

DIBALA PONOVO OBASJAO ROMU

(©Reuters)(©Reuters)

Paulu Dibali je bio dovoljan minut i kusur sekundi da odblokira meč Rome protiv Helsinkija koji je izgledao začaran za Đalorose i pored toga što su imali igrača više od 15. minuta susreta.

Sa ovakvim Dibalom Roma može daleko da dogora jer, kao što se to videlo u drugom poluvremenu, isti igrači koji su bez Hoje bili blede senke samih sebe, sa njim na terenu su se transformisali u ozbiljne igrače, uključujući Belotija koji je postigao svoj prvi gol u dresu rimskog kluba kao i Pelegrinija i Zaniola koji su konfekcionisali drugi gol.

Nemanja Matić je u konstantnom usponu forme i postaje sve sigurniji stub Rome tako da i pored svojih godina sve se više nameće kao starter na sredini terena u odnosu na Kristantea pošto će se Pelegrini vratiti u veznu liniju sa povratkom Zaniola na teren.

Murinjo bi želeo da se vrati na formacijsku postavku 4-2-3-1 ili druge varijante 4-3-3 ili 4-3-2-1, međutim, portugalski stručnjak nema poverenja u svoje spoljne igrače, odnosno ni Karsdorp, ni Čelik, ni Spinacola, Vinja ili Zalevski daju neophodne garancije kao klasični bekovi u modula sa četiri dafanzivca.

Meč sa Atalantom u nedelju na Olimpiku koji će biti ponovo popunjen do poslednjeg mesta je veliki test za kvalitativni skok Murinjovog tima. Protiv Boginje od prvog minuta će biti na terenu Smoling, Dibala i Ejbraham. Jedina dilema je oko Zaniola koji se tek oporavio od povrede, odnosno da li da ga baci u vatru od prvog minuta ili da ga čuva kao džokera za drugo polovreme, ostavljajući Dibalu i Pelegrinija iza leđe Ejbrahama.

INTER BEZ ČALHANOGLUA, INZAGI NE VIDI ASLANIJA

(©Reuters)(©Reuters)

Pored Romelua Lukaku Inter neće moći da računa ni na Hakana Čalhanoglua na meču sa Udinezeom. Dobra okolnost je da je Turčin jedan od startera Nerazura koga je najlakše zameniti i čije se odsustvo najmanje oseti. Međutim, povreda bivšeg igrača Milana koja će ga odvojiti od terena na tri nedelje, ukazala je na drugu važnu činjenicu: Aslani je totalno izašao iz vidokruga Inzagija.

Talentovani bivši vezista Empolija je odigrao sve prijateljske utakmice u pripremnom delu prvenstva a onda je završio na klupi. Poznato je da Inzagi nema veliko poverenje u mlade igrače i da ih ubacuje u igru samo kad mora i kada nema drugog rešenja, tako da ni slaba forma veznih fudbalera Nerazura na startu sezona, od Barele preko Brozovića do Čalhanoglua, Mhitarjana i Galjardinija nije otvorila vrata za Italo-Albanca.

Protiv Udineza će najverovatnije dobiti šansu od prvog minuta Galjardini i pored toga što Mhitarjan ima još uvek šansi da se nađe u početnih 11.

MILAN - NAPOLI ZA SLADOKUSCE

(©Reuters)(©Reuters)

Očekuje se veliki spektakl na San Siru u nedelju. Dva tima dolaze galvanizovani pobedama u Ligi šampiona i perspektivom da osvoje prvo mesto u grupi. Odsustva Leaa i Osimena su bila poznata od ranije i na neki način svarena između ostalog i zato što su Pioli i Spaleti pronašli alterantivna rešenja.

Trener Milana ima tri opcije i probao ih je sve na treninzima: prva je Salemakers na levom boku, druga je adaptacija Brahima Diaza a treća je Rade Krunić koji je Piolijev džoker za sve uloge na ternu od srednjeg reda pa naviše. U sve tri solucije veoma važnu ulogu će igrati De Ketelar i Tonali čiji će zadatak biti da se ubacuju u prazan prostor iz druge linije.

U Milanu se mole svvišnjem da Žiruu ništa ne fali, jer je Francuz ostao jedini napadač na raspolaganju. Pozitivna strana je da igra u životnoj formi i 36. godini ponovo je pozvan pod nacioanlni barjak.

Spaleti je, barem tako kažu u Kastel Volturnu, izabrao Đakoma Raspadorija za vođu napada na San Siru dok bi po toj verziji Čolito Simeone čekao šansu na klupi. Praktično njih dvojica bi zamenili uloge iz Glazgova.

Plus za Raspadorija je što se deblokirao i u Ligi šampiona posle pobedonosnog gola protiv Specije i u zamislima toskanskgo stručnjaka je neugodniji takmac u paru sa Kvarachelijom i Politanom (Lozano je i dalje pod znakom pitanja tako da čak i da doputuje u Milano biće rezerva) za odbranu Milana.


tagovi

LacioInterMilanRomaJuventusFjorentinaMauricio SariSergej Milinković SavićĆiro ImobileVinčenco ItalijanoPaulo DibalaŽoze MurinjoNemanja MatićHakan ČalhanogluStefano PioliRade KrunićŠarl de KetelarOlivije ŽiruSandro TonaliĐakomo RaspadoriĐovani SimeoneBuongiorno Italia

Obaveštavaj me

Lacio
Roma
Inter
Milan
Juventus

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara