Buongiorno Italia: Tamna noć za Staru damu

Vreme čitanja: 6min | sre. 10.03.21. | 12:11

Da li je meč sa Portom bio poslednji Ronaldov za Juventus u Ligi šampiona?

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Ispadanje Juventusa iz Lige šampiona je glavna priča u italijanskim medijima. Prostor pronalaze i najave utakmice Lige Evrope Milana i Rome protiv Mančester junajteda i Šahtjora. Piše se dosta i o Interu, odnosno analiziraju se motivi zašto su Konte i njegovi igrači na dobrom putu da osvoje skudeto.

Izabrane vesti

Izveštava se i o paktu Rina Gatuza i Lorenca Insinjea da vrate Napoli u Ligu šampiona, dok će Čiro Imobile danas iz ruku gradonačelnice Rima Virdžinije Rađi primiti Zlatanu kopačku kao najbolji strelac Evrope, u prošloj sezoni.

LA GAZZETTA DELLO SPORT

Juve u mraku“, eksplicitan je naslov iznad fotofrafije Kristijana Ronalda kako očajava. U nadnaslovu se ishod dvoboja sa Portom definiše kao još jedna katastrofa Juventusa u osmini finala Lige šampiona. U podnaslovu se ističe da je Ronaldo još jednom razočarao, da je Kjeza postigao dva gola i da nije bila dovoljna pobeda od 3:2 u produžecima da bi se prošlo u sledeće kolo. „Pirlo: Moj projekat se nastavlja”, prenosi milanski dnevnik stav trenera Stare dame da je kiks prortiv Porta samo prolazna faza u realizaciji programa regeneracije Juventusa.

Na unutrašnjim stranama se piše da je Juve doživeo veliki debakl, jer nije uspeo da prođe u četvrtfinale LŠ i pored toga što je igrao sat vremena sa igračem više protiv Portugalaca. List povlači paralelu sa ispadanjem od Liona prošle godine i konstatuje da je današnji Porto slabiji tim od prošlogodišnjeg Liona.

Po ocenama Gazete najbolji igrač na utakmici je bio Kjeza, ocenjen osmicom, dok je najgori bio Ronaldo, dobio je 4,5. „Nervozan, neprecizan, odgovoran za primljen gol. Ovo je njegova poslednja utakmica u Ligi šampiona u dresu Juvea?”, pita se italijanskih najčitaniji list.

Marko Grujić je dobio šesticu od izveštača Gazete i pohvale da je njegov ulazak na teren bio jedan od ključnih poteza trenera Konseisaoa koji su omogućili Portu da uplovi u četvrtfinale.

Sad je red na Andreu Anjelija”, naslov je komentara u kome se tvrdi da će predsednik Juventusa morati da napravi rez pošto se potez sa dovođenjem Ronalda pokazao neplodotvornim, barem kada je u pitanju Liga šampiona, a ni postavljanje Andree Pirla na klupu Bjankonera nije bez kontroverzi.

Razvoj vrste. Erera, Trapatoni, Murinjo: Konte i mit o tvrđavi Inter”, zaključuje Gazeta u analizi Interovog pohoda ka 19. tituli prvaka da je Antonio Konte krenuo stazama slavnih prethodnika koji su prišivali skudeta na dres Nerazura. Recept je uvek bio isti: čelična odbrana, otpor, požrtvovanost i ubitačni kontranapadi. Sa Konteom se vratio pravi DNK Intera, zapaža Gazeta.

Top Điđo, kec u rukavu u Ligi Evrope je dobitna karta Milana”, izveštava se da Donaruma nije bio samo najbolji igrač Rosonera u ovoj sezoni i najzaslužniji za drugo mesto na tabeli već i da je paradama, od penal završnice sa Rio Aveom do odbrana na mečevima sa Crvenom zvezdom, dovukao Milan do osmini finala Lige Evrope.

Gazeta iznosi i interesantan podatak da su Milan i Mančester junajted imali najviše penala u svoju korist u ovoj sezoni. Rosoneri 20, Crveni đavoli 14. Istovremeno se kaže da su se samo Tonali i Teo Ernandez oporavili za meč na Old Trafordu.

Pakt za Evropu”, naslov je priče u kojoj se otkriva da su kapiten Napoija Lorenco Insinje i trener Rino Gatuzo odlučili da zakopaju ratne sekire i da zajedničkim snaga obezbede povratak Napoliju u Ligu šampiona a onda svako svojim putem. Gatuzo sigurno odlazi iz Napulja u junu dok Insinjea čekaju teški pregovori o produžetku ugovora sa Aurelijom de Laurentisom.

CORRIERE DELLO SPORT

Izdaja Ronalda”, nema milosti rimski dnevnik prema portugalskom asu koji je označen kao glavni krivac za fijasko Juventusa u Ligi šampiona. Istovremeno, Korijere prenosi i izjavu Andree Pirla da je njegov posao u Kontinasu tek na početku i da njega i njegove fudbalere tek čekaju veliki izazovi.

Nedovršeni Pirlo, između tradicije i obnove”, naslov je komentara u kome se zapaža da je debitant na klupi u Seriji A pokušao da nadogradi igru Alegrija i Sarija ali da njegovo vatrometno lansiranje na kormilo Juvea nije dalo željene rezultate. Po Korijereu, mnogo više brine igre i fizička kondicija igrača Juventusa nego rezultati u ovoj sezoni.

Fonseka i Miki u najosetljivijem meču”, aludira Korijere ispod zaglavlja da su se trener i ofanzivni plej Rome afirmisali na evropskoj pozornici u Šahtjoru. U podnaslovu se kaže da se trener Rome najviše uzda u Mhitarjana u dvoboju sa ukrajinskim šampionom i da nije isključeno da zaigra u ulozi lažne devetke budući da Borha Majoral nije postigao gol na poslednjiih šest utakmica.

Korijere objavljue i priču da ćemo prvi put u ovoj sezoni videti od prvog minuta zajedno Mančinija, Smolinga i Kumbulu, defanzivni trio koji je trebalo, u zamislima uprave Rome, da bude startni. Na golu će biti potvrđen Pau Lopez koji je na poslednjih sedam mečeva primio samo četiri gola.

Lacio ima kralja, Čiro stavlja krunu”, najavljuje Korijere da će Čiro Imobile dobiti Zlatnu kopačku iz ruku gradonačelnice Rima Virdžinije Rađi. U podnaslovu se ističe da je golgeter Lacija u prošloj sezoni pobedio velike asove, od Levandovskog do mlade nade Halanda.

Korijere izveštava i da je Radu spreman da se vrati na teren, da je zdravstven stanje Lacarija sve više obrabrujuće a da će se, po poslednjim prognozama, Luiz Felipe vratiti na teren polovinom aprila.

Lozano trenira i trči prema San Siru: biće spreman za Milan”, prenosi Korijere još jednu pozitivnu vest za Napoli koji će moći da računa na gotovo sve svoje igrače u direktnom dvoboju za Ligu šampiona sa Milanom.

U utakmicama sa direktnim rivalima je rođen Inter za skudeto”, konstatuje Korijere da je Konteov tim osvojio najviše bodova u mečevima sa timovima koji se bore za mesto u Ligi šampiona. Takođe se ističe da Nerazuri imaju najbolji napad i drugu odbranu u Seriji A. U drugom tekstu se upozorava da je ovakav Inter možda dovoljno dobar da osvoji skudeto, ali da će za osvajanje Evrope biti potrbeno još mnogo toga, od rada od pojačanja.

TUTTOSPORT

Juve, ovako neeee!”, krik je sa naslovnice torinskg dnevnika sa fotografijom Ronalda u prvom planu jutro posle ispadanja iz Lige šampiona. U podnaslovu se kaže da Juve sa igračem više na terenu uspeo da preokrene rezultat golovima Federika Kjeze, ali da nije uspeo da dokrajči Portugalce i u produžecima je stigao hladan tuš. „Pirlo kao Sari: ispao u osmini finala“, ističe torinski dnevnik.

Na drugoj i trećoj strani nalazimo naslov: „Ronaldova predaja: Juve, kakav flop!”. Tutosport navodi da pored odgovornosti Pirla, Kristijana Ronalda i drugih igrača za ispadanje iz Lige šampiona, treba napomenuti i da su sudijske odluke oko penala dosuđenog za Porto kao i nedosuđenih jedanaesteraca za Juve uticali na krajnji ishod.

Sad je imperativ da se tim rekonstruiše oko Kjeze”, naslov je teksta u kome se predviđaju budući potezi uprave Stare dame i savetuje se da italijanski napadač bude u centru projekta.

Ideja Điđo: produžetak ugovora na godinu dana”, piše Tutosport da bi između Milana i agenta Donarume, Mina Rajole mogao da bude postignut kompromis. Rajola traži astronomsku platu za svog klijenta, 10.000.000 evra, i dvogodišnji ugovor. Milan daje 7.500.000 i pretenduje četvorogodišnju vernost. Donaruma želi da igra Ligu šampiona u dresu Milana. Kada se stave sve tri pozicije na sto, najlogičnije rešenje je jednogodišnje primirje, naravno pod uslovom da Milan obezbedi učešće u sledećoj LŠ.

Novi Konteov zid”, navodi torinski dnevnik da od momenta kada su Šrkinjar, De Fraj i Bastoni sa Handanovićem formirali nezamenljivu četvorku, Nerazuri su na 18 utakmica primili samo 12 golova i osvojili su 47 bodova, što je u projekciji 100 bodova na kraju sezone. List podseća da je Konte po istom šablonu po kojem je kreirao trio BBC (Barzalji, Bonuči, Kjelini) tako je formirao trojeku Škrinjar- De FrajBastoni.

U drugom tekstu o Interu se objašnjava zašto Eriksen mora da igra uvek: „Erisken je krojač igre kojeg Inter nije imao”. U tekstu se kaže da je Danac mnogo bolji „metronom“ od Vidala i Brozović, da ima istančaniji osećaj za davanje ritma, da mnogo više vertikalizuje igru i daleko bolje izvodi kornere i slobodnjake.

Nište se ne dešava oko produžetka ugovora Belotija”, upozorava list da bi Torino osim prvoligaškog statusa mogao da izgubi svog kapitena i najboljeg strelca. U tekstu se kaže da predsednik kluba Urbano Kairo još nije pokrenuo pregovore o produžetku saradnje koja ističe u leto 2022.


tagovi

Kristijano RonaldoLiga šampionaAndrea PirloAntonio KonteĐanluiđi Donaruma

Obaveštavaj me

Juventus
Milan
Inter

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara