Italijanska sportska štampa
Italijanska sportska štampa

Buongiorno Itallia: Kud CR7 ne ode ranije?

Vreme čitanja: 5min | uto. 01.03.22. | 12:31

Juventusu bi bolje bilo da je još prošlog leta imao Dušana Vlahovića. Napulj ključa posle pobede nad Laciom

(Od dopisnika MOZZART Sporta iz Rima)

Svi brojevi potvrđuju da je Dušan Vlahović u Juventusu bolje počeo avanturu od Kristijana Ronalda. Naravno, obavezno je podvlačenje činjenice da se ne porede karijere dvojice fudbalera, već se koncentriše samo njihov učinak u dresu Bjankonera. A statistika kaže da je Vlahović na prvih šest mečeva postigao četiri gola, odnosno po starim pravilima pet (gol protiv Sasuola je zaveden kao autogol) dok je Ronaldo zatresao mrežu tri puta. U 21. veku nijedan debitant nije bio tako efikasan na startu u dresu Stare dame.

Izabrane vesti

Vlahović protiv Fjorentine ima šansu i da dostigne Roberta Bađa i Filipa Inzagija koji su na sedam inicijalnih utakmica u Juveu zatresli mrežu šest puta. I kad već spomenusmo Bađa, Vlahovića čeka isti “doček” koji je svaki put imao na Frankiju “Mali Buda” dok je bio u redovima torinskog kluba.

Nisu samo golovi na strani Vlahovića u poređenu sa Ronaldom, brojevi pokazuju da je Dušan mnogo više uklopljen u tim i da sarađuje mnogo više nego Portugalac. Takođe, za razliku od Ronalda kome je bio potreban još jedan napadač u špicu, Vlahović sam čini napadačko odeljenje.

Takođe, bitna razlika između Ronalda i Vlahovića je u tome da je Portugalac bi opklada predsedniak Andree Anjelija za osvajanje Lige šampiona, a da je Vlahović sigurna investicija za budućnost.

U suštini, u Torinu žale što CR7 nije otišao ranije iz Kontinase i omogućio Juventusu da tokom prethodnog leta dovede Vlahovića. To ubeđenje jača entuzijazam koji je Dušan rasplamsao među navijačima Juvea koji su zapali u apatiju, ali i nova limfa u svlačionici Stare dame čiji je izvor srpski as. Impresionira i brzina s kojom je centarfor reprezentacije Srbije postao lider tima u kome postoje totemi kao Leonardo Bonuči i Đorđo Kjelini.

21.00: (3,20) Milan (3,35) Inter (2,40)

Gostovanje u Firenci protiv Fjorentine u polufinalu Kupa Italije će biti velika proba za Vlahovića i pored toga što je pokazao da poseduje mentalnu snagu koju ima veoma mali broj fudbalera.

Bonuči je i dalje pod znakom pitanja jer nije sto posto oporavljen od povrede dok su nalazi potvrdili da će Denis Zakarija morati da odsustvuje najmanje dvadeset dana s terena. Povreda Švajcarca je 35. u ovoj sezoni, a 28. koja se odnosi na mišićne probleme. U veznom redu, imajući u vidu odsustva, ponovo ćemo videti par Manuel Lokateli – Artur.

Na drugoj strani Fjorentina se oštri za veliki obračun i pakleni doček za Dušana Vlahovića koji će biti možda i pakleniji nego što je bio slučaj sa prvim povratkom u Firencu Roberta Bađa sa grbom Stare dame.

Krištof Pjontek je počeo dobro svoju epizodu u Fjorentinu postigavši pet golova i sutra će imati protiv sebe svog prijatelja i zemljaka Vojćeha Ščensnija. Poljak je takođe naglasio da su u Fjorentini svesni da najveća opasnost preti od Vlahovića i da će svi morati da budu angažovani u njegovom zaustavljanju počev od njega i Kabrala.

NAPULJ KLJUČA

Fabijan Ruiz (©Reuters)Fabijan Ruiz (©Reuters)

Pobeda Napolija nad Lacijom je razgalila čitav Napulj koji je potrčao da kupi ulaznicu za meč sa Milanom sledeće nedelje na “Maradoni”. Da je kapacitet stadiona 200.000 gledalaca ne bi bio dovoljan da primi sve one koji žele da vide okršaj koji je već kršten kao odlučujući za skudeto.

Gol Fabijana Ruiza i način na koji je stigla pobeda Azura, posle debakla protiv Barselone u Ligi Evrope, ulila je veliko samopouzdanje igračima Lučana Spaletija.

Optimizam Napoletana se bazira na odličnoj predstavi Lorenca Insinje i Fabijana Ruiza. Za njih dvojicu je ova sezona kao “Last danceDžordana i drugova u Čikago Bulsima. Lorenco je već potpisao za Toronto, a samo je pitanje u koji će klub Fabijan preći sledeće sezone (najverovatnije Real Madrid).

O atmosferi u Kastel Volturnu svedoči i anegdota da je Dris Mertens dobio opkladu sa Fabijanom Ruizom. Belgijanac je tešeći Španca posle loše predstave protiv Barselone stavio na sto opkladu da će protiv Lacija Fabijan sigurno postići gol. Nema sumnje da će bivši igrač Betisa sa zadovoljstvom platiti večeru Belgijancu.

Spaleti je dao dva dana odmora svojim igračima. U međuvremenu Stanislav Lobotka je prošao i poslednje kontrole koje su pokazale da je sad skroz fit dok je Frank Andre Zambo Angisa i dalje pod znakom pitanja za nedeljni okršaj.

ATALANTA SE VRATILA

Đan Pjero Gasperini je uradio ono što Simone Inzagi nije bio u stanju ili nije imao hrabrosti da napravi u Interu: promenio je formacijsku postavku, prilagodio pojedine igrače novim ulogama, dao novi zanos timu zbijajući redove u momentu kada su najbolji igrači van pogona ili van forme.

Na poslednja dva meča Atalanta je postigla sedam golova bez ijednog primljenog. Tajna Gasperinijevih uspeha je prelazak na odbranu sa četiri defanzivca i formaciju 4-2-3-1 sa Marijem Pašalićem u ulozi hibridnog centarfora. Takođe, pomeranje Teuna Kopmajnersa da igra iza leđa Pašalića u ulozi ofanzivnog pleja je bila pravi bingo za Boginju s obzirom na to da je Holanđanin sinoć postigao dva gola.

Sa pobedom nad Sampdorijom, Atalanta se vratila u trku za četvrto mesto budući da ima i jednu utakmicu da nadoknadi protiv Torina koji je u vertikalnom padu forme. 

ZANIOLO, ROMA PODIŽE ULOG NA 80.000.000 EVRA

Nikolo Zaniolo se našao na udaru uvreda i pretnji preko društvenih mreža posle objavljivanja priče o postavljanju lajkova na objave Vlahovića, Bonučija i Lokatelija. U Trigoriji su odmah reagovali i plasirane su nezvanične informacije da Zaniolo želi da produži ugovor, a da Roma sprema, bez žurbe, ponudu jer Nikolov ugovor ističe 2024. godine i ima dovoljno vremena da se do leta produži saradnja.

Postoje i interpretacije da se radi o taktičkom potezu, odnosno nameri Rome da blindira Zaniola uvođenjem klauzule u njegov ugovor u visini od 80.000.000 evra, ili neformalno postavljanje pomenute cifre kao početne za pregovore o eventualnom transferu igrača.

Juventus ostaje iza ugla i čeka dalji razvoj događaja. U međuvremenu, Zaniolo je primoran da se podvrgne danas novim pregledima jer postoji bojazan da mu je naprsnula nosna pregrada.


tagovi

Dušan VlahovićNikolo ZanioloFabijan Ruiz Penja

Obaveštavaj me

Juventus
Roma

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara