Ćabi Alonso (©Reuters)
Ćabi Alonso (©Reuters)

Ćabi Alonso i Liverpul - više može da izgubi, nego da dobije

Vreme čitanja: 2min | pon. 04.03.24. | 20:36

Navodno je skloniji opciji da preuzme Bajern i pregovori se već vode...

Sudbina Tomasa Tuhela visi o tankom koncu. Jedna greška i - mogao bi da završi misiju u Bajernu i pre kraja sezone. Rastanak uopšte nije upitan, do njega će izvesno doći, a Lacio može da ga ubrza ukoliko na Alijanc Areni odbrani prednost stečenu na Olimpiku. Bavarci aktivno rade na pronalaženju zamene, postoji mogućnost da Arne Slot sedne na užarenu klubu ako prođu dalje u Ligi šampiona, a dugoročno gledano sve je podređeno angažovanju Ćabija Alonsa.

Čini čuda španski trener sa Bajer Leverkuzenom, vodi ga ka prvoj salatari u Nemačkoj. I manje-više sve je poznato oko Ćabija Alonsa. Bavarce bi mogao skupo da košta, kao Julijan Nagelsman, za koga je RB Lajpcigu plaćeno obeštećenje od 25.000.000 evra. Ipak, prvo strateg Verkselfa treba da promeni mišljenje, da prihvati da na leto napusti klub, a zatim i da nemački gigant dobije bitku sa Liverpulom, koji je takođe u aktivnoj potrazi za trenerom. Najnoviji dimni signali koji stižu iz Nemačke kažu da je Španac skloniji opciji da preuzme Bajern.

Izabrane vesti

Pred Ćabijem Alonsom je nekoliko puteva. Prvi je najprostiji, zadržao bi se na identičnoj stazi na kojoj je trenutno. Odnosno ostao u Bajer Leverkuzenu, a na taj način bi i Real Madrid dobio godinu dana fore da se uveri da je on taj. Do tada bi Bajern i Liverpul završili trenersko pitanje, ali ta opcija je sve manje verovatna, jer minhenski klub ozbiljno se nameračio da ubedi Ćabija Alonsa. Pregovori se već vode, do sastanaka je došlo, javlja nemački Skaj.

Imaju razloga za optimizam u Minhenu... 

“Imaju informaciju da će, ako promeni (mišljenje o odlasku iz Leverkuzena pri.aut), otići u Bajern, a ne u Liverpul”, objasnio je u emisiji Florijan Pletenberg, transfer-ekspert Skaja, te dodao: 

“Alonso kaže da je teško prevazići Liverpulovu i Klopovu veličinu, da više može da izgubi, nego da dobije”. 

Dakle, stvari se mrdaju sa mrtve tačke. I to u nepovoljnom smeru za Liverpul. Ali, što se tiče javnih nastupa, teško da će se Ćabi Alonso izleteti. Pogotovo sada kada je na dobrom putu da Leverkuzenu donese prvu salataru, da večitog šampiona Bundeslige svrgne sa trona.

Najmanje što mu sada treba jeste da stvari krenu naopako. Kada sve bude gotovo, i španski strateg će se ‘otkopčati’. Do tada će Bajern aktivno raditi i vršiti pritisak, kako bi pobedio Redse u trci za potpis najtraženijeg trenera današnjice.



tagovi

Ćabi AlonsoBajer LeverkuzenBajern MinhenLiverpulLetnji prelazni rok 2024

Obaveštavaj me

Bajern
Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara