Tajler Adamson (©Reuters)
Tajler Adamson (©Reuters)

Čelsi aktivirao klauzulu, Lidsu leže 23.000.000, zakazani lekarski pregledi za Adamsa

Vreme čitanja: 2min | čet. 10.08.23. | 14:30

Najkasnije sutra Amerikanac će obaviti pretrage…

Nema veznog igrača koji nije interesantan Čelsiju, teško je oteti se utisku da Tod Boli misli kako se evropski fudbal igra po principu američkog. I da je za svaku poziciju potrebno pet ili šest, pa i više igrača. Trenutni presek kaže da je londonski klub u ofanzivu na trojicu veznih igrača.

Mojzes Kaisedo je višemesečna želja ljudi sa Stamford Bridža, ali nikako ne uspevaju da ga ulove. Nisu dostavili ponudu Brajtonu kojom bi na Ameksu bili zadovoljni. Ali, ne povlače se iz pregovora. Zvanična ponuda u visini od 55.000.000 evra za Romea Laviju otišla je na adresu Sautemptona i, sva je prilika, moraće Plavci da pošalju novu, ali je zato ona za Tajlera Adamsa prošla.

Izabrane vesti

Amerikanac će u narednim danima postati novi igrač Čelsija, piše Skaj sport. Defanzivni vezista je dogovorio lične uslove i londonski klub je odlučio da aktivira izlaznu klauzulu. Lids tu nije mogao ništa, dobiće obeštećenje od 23.000.000 evra i pokriti njegov ulazni transfer.

Tajer Adams je pre samo godinu dana stigao na Eland Roud iz Red Bul Lajpciga u transferu vrednom 17.000.000 evra, planirali su u Lidsu da grade igru oko njega, međutim, poremetilo je ekipu iz Jorkšira ispadanje iz Premijer lige. Postavljena je klauzula u slučaju selidbe u Čempionšip i našao se klub kome nije problem da plati.

Lekarski pregledi su zakazani, a Tajler Adams će najkasnije sutra obaviti pretrage i ukoliko se ništa ne iskomplikuje, potpisaće ugovor sa timom sa Stamford Bridža. Kada taj transfer bude ozvaničen, skoro da će Čelsi imati investiranih sredstava u igrače ovoga leta koliko je od njihove prodaje zaradio. Trenutno je stanje takvo da je potrošio 207.000.000 evra, a prihodovao 253.900.000. U plusu je 46.900.000 evra.

Međutim, kada Tajler Adams stavi potpis i ukoliko se obistine tvrdnje Globo Esportea da će brazilski napadač Dejvid Vašington parafirati, a santosu pripasti 20.000.000 evra, klackalica će biti u ravnoteži. A, transfer Amerikanca iz Lidsa, koji može da pokriva pozicije i kraj desne aut-linije, neće uticati na dolazak Romea Lavije. Ko zna, možda i Mojzesa Kaiseda.

Smeši se Čelsiju još jedan odlazak u minus i pored silnih prodaja.


tagovi

ČelsiLids JunajtedTajler AdamsLetnji prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara