Dejvid Vašington (AFP)
Dejvid Vašington (AFP)

Čelsi plaća Santosu 20.000.000 za klinca sa dva gola u seniorskom fudbalu

Vreme čitanja: 2min | sub. 05.08.23. | 17:22

Ugledni brazilski Globo Esporte tvrdi da će brazilski velikan prihvatiti ponudu Plavaca za Dejvida Vašingtona

Možda vas je početkom prelaznog roka višestrukim prodajama i punjenjem klupske kase Čelsi zavarao da će ovog leta biti fokusraniji na izlazne transfere nego na mahnito trošenje para i besomučne kupovine potrebnih i nepotrebnih fudbalera, ali utisak se u međuvremenu značajno promenio.

Čelsi ređa potpise i promoviše pojačanja iz dana u dan. Samo tokom ove sedmice na Stamford Bridž su stigli Lesli Ugočukvu (19), Aksel Disasi (25), te Robert Sančez (25), a prema pisanju uglednog brazilskog Globo Esportea, jednog od najvećih i najmoćnijih medija na planeti, Santos će prihvatiti Čelsijevu ponudu od 20.000.000 evra za 18-godišnjeg špica Dejvida Vašingtona.

Izabrane vesti

Slovi napadač Santosa za jednog od većih talenata Brazila, a i Santos jesete klub iz čije su škole izlazili biseri poput Nejmara i Rodriga. Međutim, obojica pomenutih su svojevremeno delovali kao sigurne opklade Barselone i Real Madrida, dok Čelsi značajnu sumu plaća za klinca sa 16 nastupa i samo dva gola u seniorskom fudbalu.

Ideja uprave Santosa koja polaže pravo na 70 posto novca od prodaje fudbalera bila je da ga proda za 30.000.000. Čelsijeva inicijana ponuda bila je 15.000.000 i deo tog novca odnosio se na bonuse povezane sa brojem utakmica, posignutih golova, ali i osvojenih titula. Međutim, Santos je uspeo da ispregovara veću sumu i to bez bonusa budući da se Čelsiju žurilo kako bi do potpisa brazilskog bisera stigao bez uplitanja konkurencije.

Santos je prihvatio sumu značajno nižu od svojih prvobitnih potraživanja budući da je Čelsi pristao da čitav iznos isplati odjednom. Žurilo se klubu sa Vile Belmiro budući da mu je pod hitno bila neophodna injekcija svežeg kapitala. Posrednik u transferu je Đulijano Bertoluči, isti čovek koji je u ovom prelaznom roku odveo krilnog napadača Angela Gabrijela na Stamford Bridž za 15.000.000.

Dakle, Čelsi je ovog leta dobrano napunio kasu Santosa čije je igrače kupio za ukupno 35.000.000 evra. Londonsi klub je trenutno na 207 potrošenih miliona u aktuelnom prelaznom roku, a pitanje je kada će, i da li će se zaustaviti.


tagovi

Letnji prelazni rok 2023ČelsiDejvid VašingtonSantos

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara