Serhio Aguero (©Reuters)
Serhio Aguero (©Reuters)

Čelsi i Aguero - deset godina kasnije: Abramovič se aktivirao, Kun želi da ostane u Premijer ligi

Vreme čitanja: 3min | pet. 02.04.21. | 09:26

Možda je tako suđeno

Kada je tog leta 2011. godine dolazio na Ostrvo, Serhio Aguero je bio zasut bogatim ponudama. Čelsijev vlasnik Roman Abramovič je u to vreme nudio ogroman novac da popularni Kun sleti na Stamford bridž, ali je Mančester Siti ipak nudio više. Ostalo je istorija...

Deset godina kasnije, možda je konačno suđeno da Aguero, sada u jeseni karijere, ipak zaduži opremu tamnije nijanse plave boje i postane fudbaler Čelsija. To je ono što ostrvski mediji pišu u danu kada se klupski fudbal konačno vraća na male ekrane posle dvonedeljne pauze.

Izabrane vesti

Subota, 13.30: (1,25) Čelsi (5,80) VBA (12,0)

Uprkos svim dosadašnjim spekulacijama o transferu u Barselonu kod kuma Lionela Mesija, Serhio Aguero je navodno željan ostanka u Premijer ligi i smatra da još dosta toga može da ponudi. To je došlo kao signalna raketa za ruskog oligarha da se navodno aktivira i krene po potpis argentinskog golgetera...

Siti je u ponedeljak objavio da će Aguero na kraju sezone otići sa Etihada, verovatno kao šampion Engleske, a Čelsi je spreman da takvom čoveku ponudi ono što želi. Jasna je ideja Romana Abramoviča, Čelsiju nedostaje igrač šampionskog karaktera kakav je Aguero, a uz Tima Vernera i Tamija Abrahama koji jednostavno ne mogu da isporučuju golove u kontinuitetu nešto mora da se promeni kako bi ambicije porasle u dogledno vreme.

Čelsijev najkonstantniji napadač je Olivije Žiru koji u septembru puni 35 godina što ne mora ništa da znači s obzirom na to koliko računa vodi o načinu života, ishrani, treninzima... Rođendan verovatno neće dočekati na Stamford bridžu jer Žiru traži garancije da će biti starter u kontinuitetu, a pitanje je da li to Čelsi više može da mu ponudi. Pogotovo ako je Aguero toliko velika želja Romana Abramoviča.

Čelsi je jedan od retkih klubova spremnih da Agueru pokriju najveći deo od 13.000.000 evra osnovne plate koliko zarađuje na severu Engleske. I Argentinac mora da pristane na kompromis, jer je ove sezone odigrao samo 454 minuta u svim takmičenjima zato što je stalno povređen ili bolestan. Samo u poslednje dve godine Aguero se devet puta našao na listi nedostupnih igrača iz ovih ili onih razloga, a najveće muke imao je s kolenom i preponom, a početkom godine i virusom korona. Za to vreme propustio je 45 utakmica!

Prva ideja Romana Abramoviča bila je da krene po Erlinga Halanda, ali kako Norvežanin ne doživljava Čelsi kao klub dostojan njegovih kvaliteta, ta opcija je otpala. Njegov otac Alf Inge i agent Mino Rajola već pripremaju teren za spektakularni transfer na leto, pošto su juče obavili razgovore sa ljudima iz Barselone i Real Madrida. Do kraja “turneje“ ostalo je da razgovaraju još sa tri potencijalna kupca i čelnicima Dortmunda koji navodno neće pristati na ponudu manju od 150.000.000 evra.

Aguero, ako bude zdrav, mogao bi da pomogne Čelsiju da se ponovo izdigne i postane legitimni kandidat za titulu.



tagovi

Serhio AgueroČelsiletnji prelazni rok 2021

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara