©Reuters
©Reuters

Čelsi igra sezonu za zaborav, sve dok ne dođu na red kupovi

Vreme čitanja: 2min | sre. 07.02.24. | 22:55

Vila posle remija na Stamford Bridžu, potpuno nemoćna u revanšu (1:3)

U sezoni bez evropskih izazova Čelsi na premijerligaškoj sceni beleži rezultate daleko ispod očekivanih. Izabranici Maurisija Poketina u 23 kola ostvarili su samo devet pobeda i sa 31 bodom daleko su od ekipe koja uliva strah u kosti protivnicima, ipak, kada izađu u engleske kupove Plavci deluju potpuno drugačije što su demonstrirali i večeras protiv Aston Vile (3:1).

Iako je tim iz Birmingema na strani izborio remi mirnih mreža i priliku da na svom terenu eventualno obezbedi plasman u osminu finala FA kupa, večeras je na Vila parku postojao samo jedan tim, gostujući.

Izabrane vesti

Uspeo je Čelsi da sa dva pogotka slomi otpor rivala i već u prvom poluvremenu trasira put u narednu fazu takmičenja, pa je majstorija Enca Fernandeza iz slobodnog udarca samo ukrasila pobedu. Ipak, čast domaćina delimično su odbranili rezervisti, odnosno Musa Dijabi koji je postigao počasni gol na asistenciju Džejkoba Remzija.

Nepredvidivom putanjom se ove sezone kreće mladi tim sa Stamford Bridža i prava je lutrija koje će lice videti navijači Plavaca od susreta do susreta. Ipak, kada su kupovi u pitanju, londonski klub ove sezone deluje nezadrživo.

Čekajući finale Liga kupa protiv Liverpula na Vembliju krajem meseca, Čelsi je napravio novi korak i u FA kupu. Već u 11. minutu slalvje gostiju najavio je Konor Galager koji je akciju po desnom boku i loptu koju je odložio Noni Madueke pretočio u gol. Odličan ulazak u susret deset minuta kasnije naplatio je i Nikolas Džekson iskoristivši asistenciju Malo Gusta sa desnog krila.

Raspoloženi gosti nisu se opustili posle stečene zalihe, a sve dileme otklonio je idealno izveden slobodan udarac Fernandeza u bliži ugao, preko živog zida, te je od 54. minuta bilo jasno da će Aston Vila završiti takmičenje u šesnaestini finala. Delimičnu utehu domaćinu doneo je gol Dijabija kojim je klub iz Birmingema u sudijskoj nadoknadi ublažio poraz.

ENGLESKA – FA KUP, ŠESNAESTINA FINALA (PONOVLJENI MEČEVI)

Sreda

Notingem Forest - Bristol Siti 1:1 (1:1)

/Origi 8 - Knajt 14/

Aston Vila - Čelsi 1:3 (0:2)

/Dijabi 90+1 - Galager 11, Džekson 21, Fernandez 54/


tagovi

ČelsiAston VilaFA kup

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara