Andrej Santos (©AFP)
Andrej Santos (©AFP)

Čelsi poslao Andreja Santosa u Vasko i bezuslovno pokriva ceo trošak?!

Vreme čitanja: 2min | čet. 02.03.23. | 18:25

U prevodu – Brazilac ne mora da odigra ni minut

Mnogo je bilo polemike oko Čelsijeve transfer politike od momenta kada je na klupski vrh stigao Tod Boli. Američki milijarder nije štedeo novac kako bi pokupovao brdo igrača koji u nekim ranijim vremenima ne bi mogli da se podvedu kao pojačanja, a na Stamford Bridžu je za njih od letos potrošeno skoro 630.000.000 evra.

Među njima je i Andrej Santos, brazilski vunderkind za kojeg je Vasko da Gami plaćeno 12.500.000 evra, plus bonusi i procenti od naredne prodaje. Mladi reprezentativac Brazila nedavno je postao šampion Južne Amerike za konkurenciju igrača do 20 godina gde je bio najbolji strelac turnira iako je po vokaciji centralni vezista i kritičari mu predviđaju lepu budućnost.

Izabrane vesti

Na Stamford Bridž je stigao ove zime, ali je njegov transfer od početka bio osuđen na propast. odnosno odmah je postalo jasno da će mu Čelsi biti samo usputna stanica i da mora da ide na kaljenje kako bi dalje sticao iskustvo u prvom timu. Zbog toga je Santos zvanično vraćen u Vasko na pozajmicu do leta, a razlog nije samo u potrebnoj minutaži, već i propisima.

Naime, zbog izlaska Velike Britanije iz Evropske unije, mogućnost dobijanja radne vize izuzetno se zakomplikovao, a kada su u pitanju sportisti i posebno fudbaleri, situacija je prilično jasna - da bi bio u mogućnosti da igra, mora da skupi određeni broj minuta u jednoj od dvadesetak najjačih liga na svetu. Santos taj uslov nije ispunio, pa je i Grejem Poter nedavno izjavio da mladi vezista čeka radnu vizu koju, ipak, nije uspeo sada da dočeka.

On je još u subotu viđen na tribinama stadiona Vaska kako posmatra duel sa brazilskom Boavistom, a danas je definitivno potpisao ugovor o pozajmici. Ono što je najzanimljivije u ovom poslu jeste da je Čelsi Santosa poslao nazad u Vasko - bezuslovno! To znači da vezista ne mora da odigra ni minut do leta, što igraču svakako neće odgovarati jer onda ponovo neće ispuniti uslov za sticanje radne vize. Čelsi će do leta pokriti njegovu kompletnu platu, tako da sve ostaje na Vasku.

Santos ima potencijal da postane vrlo dobar "box-to-box" vezista, ali je pitanje da li je transfer u Čelsi bio najbolji izbor u ovom trenutku...


tagovi

Andrej SantosČelsiVasko da GamaZimski prelazni rok 2023

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara