Enco Fernandes (© Reuters)
Enco Fernandes (© Reuters)

Čelsi produžio ugovor sa Fernandesom posle samo 13 utakmica

Vreme čitanja: 2min | pet. 14.04.23. | 05:05

Argentinac se obavezao da ostane u Londonu do juna 2032.

Jedan ugovor u januaru, drugi već sredinom aprila. Da li je u tako kratkom vremenskom periodu oduševio čelnike ili prosto u Čelsiju žele da se osiguraju, tek Enco Fernandes je produžio saradnju sa novim poslodavcima samo dva i po meseca otkako je stigao u London.

Poslednjeg dana zimskog prelaznog roka potpisao je na osam i po godina, ali je u ugovoru ostavljena mogućnost Plavcima da trajanje učine važećim još 12 meseci, bilo kad, i to jednostrano, što su i učinili, tako da će Argentinac ostati na Stamford bridžu svr do juna 2032.

Izabrane vesti

Sve ovo desilo se munjevito i u trenucima kad Čelsiju ne ide, kad posrće u prvenstvu, menja trenere (vratio se Frenk Lampard, umesto Grejema Potera), možda je od svega najzanimljiviji tajming objave informacije, samo dan posle poraza od Reala u prvoj četvrtinalnoj utakmici Lige šampiona (0:2). Vest je u etar poslao Sesar Luis Melero, argentinski novinar, zaposlen u jednom od njatucajnijih tamošnjih medija (TyC), koji je u prošlosti baratao proverenim saznanjima. Zato mu se veruje. Čim je pustio, vest su počeli da prenose i engleski mediji.

Čelsi se nije oglasio, međutim, ako je tačno onda će se ispostaviti da je svega 13 utakmica ili 1.161 minut na terenu bilo dovoljno Encu da ubedi rukovodioce da je vredan dodatnog ulaganja. Ionako su na njega potrošili najviše novca u januarskom prelaznom roku, plativši Benfiki 121.000.000 evra. Uverenje da su sklopili dobar posao Englezi vide u činjenici da je Fernandes u decembru postao prvak sveta sa Argentinom, da su mu tek 22 godine i da bi tek trebalo fudbalski da eksplodira.

Činom produžetka ugovor između Enca Fernandesa i Čelsija je jedan od najdugotrajnijih u svetu fudbala. U najjačim ligama Evrope nadmašio je i onaj koji je Atletiko potpisao sa Saulom još 2017. kad je centralni vezni potpisao na devet godina (do 2026), a na klupskom nivou oborio je rekord u vlasništvu Mihajla Mudrika (potpisao u januaru na osam i po godina).

Mada, jedan fudbaler drži apsolutni rekord, bez obzira na rang takmičenja, kad je reč o dužini ugovora. U pitanju je vezista Hose Luis Garsija Pepelu. Leta prošle godine, kad je Levante ispao u Drugu ligu, Španac je potpisao čak do juna 2023, tako da je u tom trentku narednih deset godine vezao za klub iz okoline Valensije.

 

 

 


tagovi

Enco FernandezČelsi

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara