Žoao Feliks (Reuters)
Žoao Feliks (Reuters)

Čelsi želi da gradi tim oko Feliksa i sprema novih 100.000.000 evra na leto

Vreme čitanja: 2min | pon. 13.02.23. | 16:21

Gazda londonskih Plavaca Tod Boli uživao u predstavi Portugalca protiv Vest Hema i već razmišlja o otkupu momka kojeg u budućnosti vidi kao okosnicu tima

Sa dolaskom Toda Bolija na čelo Čelsija počela je era megalomanije. Daleko od toga da Roman Abramovič nije ulagao stotine i stotine miliona evra, ali nikada ovako raskalašno kao što to čini novi američki gazda. Priča da je Čelsi u letnjem i januarskom prelaznom roku potrošio 611.000.000 evra na 17 fudbalera više puta je ponovljena i podvučena. Ali i pored toga, planiraju se nove, izdašne investicije na leto i sveži troškovi koji će ponovo biti faraonski.

Međ' pomentu sumu nije zaveden transfer Kristorfera Nkunkua koji na leto stiže iz Lajpciga za 60.000.000 evra, ali prava vest je da Plavci razmišljaju o još jednoj bombi sa devetocifrenim obeštećenjem. Naime, Boli je bio oduševljen predstavom Žoaa Feliksa protiv Vest Hema i projekat novog Čelsija želi da gradi upravo oko Portugalca i Enca Fernandesa. Čelsi je sa 121.000.000 evra Argentinca već učinio najvećim transferom u istoriji Premijer lige, a ukoliko Feliks iz kola u kolo bude demonstrirao lepršavost, visprenost, raznovrsnost i ubitačnost sličnu onoj iz utakmice sa Čekićarima, Čelsi će Atletiko već na leto ponuditi 100.000.000 evra. Veruje se da će to, na već uloženih 11.000.000 evra u njegovu pozajmicu, biti dovoljno da 23-godišnjak i zvanično postane član kluba sa Stamford Bridža.

Izabrane vesti

Odlični odnosi Bolija i superangenta Žorža Mendeša, ujedno i zastupnika Enca Fernandesa, trebalo bi da olakšaju letnji posao sa Feliksom. Atletiko je zimus želeo 140.000.000 evra za Portugalca, veruje se da će u letnjim mesecima pristati i na stotku. Bez obzira što u nedavnom intervjuu za španski AS Feliks nije precizirao da li je završio sa Rohiblankosima, deluje da se u Lonodnu ratosiljao lanaca Čola Simeonea, da je povratio fudablsku razigranost i da će iz utakmice u utakmicu sve više uživati.

Feliks je uz Enca Fernandesa i Benou Badijašila jedina od zimskih akvizicija čiji doprinos je već počeo da isplivava na videlo. Ali uz kupovine poput Mihajla Mudrika, Nonija Maduekea, Mala Gusta, Andreja Santosa, Datroa Fofane i još nekolicine golobradih mladića, Bolijeva zamisao je da Čelsi u budućnosti odiše mladalačkom energijom.

Pisao je i ugledni britanski Atletik da će Čelsi isptrpeti loše rezultate Grema Potera i da Englezu ne preti otkaz jer je prepoznat kao dugoročno rešenje. Ali uprkos nezapamćenim ulaganjima, Čelsiju i dalje nedostaje špic, a praksa je pokazala da Kai Haverc ne može da postiže golove u kontinuitetu dok glumi devetku koju po vokaciji ne igra. Čak i kada na leto bude stigao Nkunku, Plavci ponovo neće imati klasičnog špica i to bi posle Enca, videćemo da li i Feliksa, trebalo da bude još jedna paprena kupovina londonskog velikana.


tagovi

Žoao FeliksČelsi

Obaveštavaj me

Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara