(©Reuters)
(©Reuters)

Čelsi zove Rafaela Leaa i obećava da će platiti njegovu kaznu Sportingu

Vreme čitanja: 2min | ned. 23.04.23. | 13:25

Napadač Milana i dalje dužan Lavovima 20.000.000 evra

Utisak je da nema iole zvučnijeg imena među igračima na elitnoj sceni oko kojeg se ne mota Čelsi u poslednjih godinu dana. Troše Plavci na sve strane, zovu, nude, a sa takvim manirima ne prestaju ni uoči letnje pijace.

Nova informacija koju je lansirala danas portugalska „A Bola“ kaže da je Čelsi bacio udicu Rafaelu Leau. Vihorni napadač Milana, koji kada krene s loptom u prodor izgleda kao snežna lavina koja krši sve pred sobom, dobio je ponudu kojoj rosoneri ne mogu da pariraju.

Izabrane vesti

Nije portugalski list išao u detalje kolika bi bi bila Leaova zarada na Stamford bridžu, ali jeste otkrila jedan značajan detalj: Čelsi se obavezao da će, ukoliko Portugalac potpiše, platiti njegovu kaznu od 20.000.000 evra prema Sportingu.

O kakvoj se kazni radi? Leao je kao mlad igrač leta 2018. godine jednostrano raskinuo ugovor sa Sportingom, kao i veliki broj fudbalera, posle fizičkog napada navijača u trening centru. Posle toga je klub iz Lisabona tužio te igrače, izgubio spor pred FIFA, ali ga je dobio pred Sudom za sportsku arbitražu u Lozani. Presuda je glasila da Rafael Leao na ime odštete mora da plati Lavovima 16.500.000 evra plus troškove suđenja. Dok je Sporting tražio da iznos bude 45.000.000 evra.

Leao je u leto 2018. otišao u Lil kao slobodan igrač, odakle je godinu dana kasnije stigao u Milan. Ali, kazna mu je ostala da mu visi nad glavom.

Portugalci ugovor sa italijanskim gigantom ističe u leto 2024. godine, a pregovori o produžetku saradnje za sada nisu urodili plodom. Čelsi je osetio da ima prostor da „uleti“ i da proba da pokvari taj dogovor, jer svakako da ima na raspolaganju više novca od Milana.

Štaviše, „Abola“ tvrdi da su tim povodom čelnici Sportinga već bili u Londonu da razgovaraju sa rukovodstvom Čelsija. Ali, konačna odluka je u Leaovim rukama...


tagovi

Rafael LeaoČelsiSporting LisabonMilan

Obaveštavaj me

Milan
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara