(©Reuters)
(©Reuters)

Cirih desetkovan, Sankt Galen protiv tradicije

Vreme čitanja: 3min | sub. 25.07.20. | 12:37

Domaćin nije postigao gol na tri poslednje utakmice, a danas će igrati bez šestorice igrača

Da li bismo u nedelju predveče mogli da dobijemo šampiona Švajcarske, dva kola pre kraja sezone? Činilo se da će foto-finiš da odluči o tituli, ali je Sankt Galen pao, vezao je dva poraza i verovatno ostavio na tacni titulu Jang Bojsu koji ima pet bodova više. Rezultati u poslednjim kolima išli su na ruku Partizanu koji će verovatno imati lakši put u kvalifikacijama za Ligu Evrope, za razliku od fudbalera Crvene zvezde i pohoda čete Dejana Stankovića na treću uzastopnu grupnu fazu Lige šampiona.

Tračak nade za Sankt Galen je današnji meč (20.30) u Cirihu. Posle katastrofe prethodne nedelje i poraza na svom terenu od Bazela (0:5) trener zeleno-belih Peter Cidler samo je konstatovao da su greške skupo plaćene.

Izabrane vesti

"Ovo je lekcija. Iz nje se uči. Mi ćemo dosta naučiti iz ovog poraza, ali nikom neću da odsečem glavu, život ide dalje“, rekao je iskusni stručnjak koji bi uskoro mogao da napusti klupu drugoplasiranog tima u Švajcarskoj i da se preseli u Bundesligu.

Sankt Galenu je ugroženo i durgo mesto jer opasno napada Bazel. Cirih je imao ovog meseca problema sa virusom korona u svojim redovima. Kompletan prvi tim je morao u karantin, pa je utakmice protiv Jang Bojsa i Bazela igra sa klincima iz omladinske škole. Ne čudi pad ekipe iz najvećeg grada u Švajcarskoj. Ekipa iz Ciriha je vezala tri poraza i za 270 minuta nije postigla nijedan gol.

Domaćin će i u duel sa drugoplasiranim timom Superlige Švajcarske da uđe oslabljen neigranjem čak šestorice igrača. Bećir Omeragić i Vasilije Janjičić su bolesni, a povređeni su Ajegun Tosin, Antonio Marhesano i Mimun Mahi, dok Vilfred Nonto ne može da igra zbog crvenog kartona u prošlom kolu.

Gosti iz Sankt Galena nemaju problema oko tima. Tradicija je ove sezone apsolutno na strani Ciriha koji je dobio sve tri utakmice u šampionatu protiv čete Petera Cidlera. Na svim tim mečevima dolazilo je 3+.

Sion se probudio u finišu sezone. Vezao je četiri utakmice bez poraza, sakupio osam bodova i želi da izbegne deveto mesto koje vodi u plej-aut. Protivnik danas (18.15) u prvom meču 34. kola je Tun. Ekipa iz gradića u blizini Berna je takođe u odličnoj formi, osvojila je 10 bodova u prethodna četiri kola. Gosti imaju tri boda više od direktnog rivala za opstanak i u slučaju makar boda imaće velike šanse da ostane u ligi. Domaćinu je neophodna pobeda. Tun je najgori gost u ligi. Osvojio je samo 11 bodova, ali je zato na svom terenu pobeđivao dva najbolja tima ove sezone, Jang Bojs i Sankt Galen.

Trener Siona, Italijan Paolo Tramecani ne može da računa na petoricu igrača zbog povreda, a to su Patrik Luan, Matijas Anderson, Rafael Rosi, Ermir Lenjani i Dimitri Savare. Za Tun nisu spremni Nikola Suter i Džastin Rot. Ove sezone, Sion je pobedio dva puta Tun, a jednom izgubio na gostovanju. U prvom delu šampionata u Sionu je domaćin slavio sa 2:1.

ŠVAJCARSKA 1 – 34. KOLO

Subota

18.15 (2,30) Sion (3,40) Tun (3,10)

20.30 (4,50) Cirih (3,90) Sankt Galen (1,75)

Nedelja

16.00 (1,45) Bazel (4,50) Lugano (7,00)

16.00 (1,75) Servet (3,70) Ksamaks (4,70)

16.00 (1,25) Jang Bojs (6,50) Lucern (10,00)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Švajcarska 1SionCirihSent GalenTun

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara