Koke i Janik Karasko (©Reuters)
Koke i Janik Karasko (©Reuters)

Čolo opet ima ratnike za titulu, Mestalja mora da padne

Vreme čitanja: 3min | sub. 28.11.20. | 11:25

Golman Jorgandžija Jan Oblak primio samo dva gola u Primeri na osam utakmica. Valensija pregazila Real na svom terenu, želi novi skalp Madriđana. Real dočekuje Alaves bez Ramosa, Benzeme i Jovića

Kada se sagledaju svi problemi sa kojima se Valensija suočavala pred početak ove sezone, dosadašnji učinak Slepih miševa u Primeri zaista mora da se smatra zavidnim uspehom. Ekipa Havija Grasije ima dosta oscilacija, ali je protiv Real Madrida (4:1) pokazala da je u stanju da baci na kolena i glavne konkurente za šampionsku titulu. Atletiko Madrid ima kvalitetniji tim i favorit je za pobedu na ovom meču (16.15), ali ekipa Dijega Čola Simeonea nikako ne sme da potceni ovog protivnika. Pogotovo što je posle meča sa Lokomotivom u Ligi šampiona imala samo dva dana odmora.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE ATLETIKO IZ MADRIDA DA OSVOJI LIGU ŠAMPIONA JE 20.0.

Izabrane vesti

Jorgandžije kao da su predosetile da ove sezone mogu do šampionske titule i da je ovo idealan trenutak da se iskoriste sve manjkavosti u igri Barselone i Real Madrida, pa deluje da će ova sezona Madriđana u najvećoj meri biti podređena upravo Primeri. Mreža sjajnog slovenačkog golmana Jana Oblaka zatresla se samo dva puta na osam utakmica u prvenstvu.

Atletiko je nanizao pet pobeda u prvenstvu, a na poslednjih sedam mečeva primio je samo jedan pogodak (gol razlika: 12:1). Valensija je prošle sezone odolela u oba okršaja sa ovim protivnikom, a na Mestalji je bilo 2:2. Slepi miševi će biti motivisani da nadigraju još jednog velikog favorita, ali će Atletiko biti spreman da im kazni svaki propust u defanzivi.

Atletiko i dalje ne može da računa na urugvajski tandem Luisa Suareza i Lukasa Toreiru koji su zaraženi virusom korona posle reprezentativne akcije u Južnoj Americi. Dijego Kosta je povređen, a duže van stroja su Hrvat Šime Vrsaljko, Meksikanac Ektor Erera i Manu Sančez. U napadu će igrati Žoao Feliks i Anhel Korea, a primogaće im po krilu u poslednje vreme odlični Belgijanac Janik Karasko koji je prošle nedelje srušio Barselonu na Vanda Metropolitanu. I Valensija neće biti kompletna. Fale povređeni golman Jasper Silesen, Hose Gaja i Muktar Dijakabi.

Real posrće u Primeri, osvojio je samo bod u prethodna dva kola, ali je u sredu lako pobedio Inter u Milanu (2:0) u Ligi šampiona i stigao blizu plasmana u osminu finala najjačeg klupskog takmičenja. Trener Zinedin Zidan i dalje ima mnogo problema sa povredama najboljih igrača. I dalje je van stroja kapiten Serhio Ramos, a treći meč u nizu Kraljevići će igrati bez najboljeg napadača Karima Benzeme.

Pošto je naš Luka Jović na COVID-19 listi, opet će u napadu da igra Marijano Dijaz, strelac jedinog gola za Madriđane prošle nedelje protiv Viljareala u gostima (1:1). Raduje ulazak u formu Edena Azara, prošlogodišnjeg pojačanja iz Čelsija koji se muči sa povredama prethodnih 12 meseci. Umesto Ramosa na štoperskoj poziciji trebalo bi da od prvog minuta da igra oporavljeni Braziac Eder Militao.

Osim Ramosa, Benzeme i Jovića, pred meč u Madridu protiv Alavesa (21.00) Zidan ne može da računa i na Karvahala, Valverdea i Odrizolu. Ekipa iz Vitorije je u seriji od četiri meča bez poraza, od toga tri remija u nizu. Zbog virusa korona za baskijski tim neće igrati Manu Garsija i Pere Pons.

Sevilja je obezbedila plasman u osminu finala Lige šampiona. U Primeri Andalužani su imali crni niz od tri poraza, ali su dobili poslednnja dva meča na Sančez Pishuanu, pa sada žele het-trik. Gostuju Ueski (18.30), jedinoj ekipi bez pobede u dosadašnjem toku šampionata Španije.

PRIMERA – 11. KOLO

Petak

Valjadolid - Levante 1:1 (0:0)

/Andre 57 - Kampana 87 penal/

Subota

14.00: (3,20) Elče (2,75) Kadiz (2,65)

16.15: (4,70) Valensija (3,50) Atletiko M. (1,80)

18.30: (3,90) Ueska (3,40) Sevilja (2,00)

21.00: (1,40) Real M. (4,50) Alaves (8,50)

Nedelja

14.00: (1,30) Barselona Osasuna (9,00)

16.15: (2,65) Hetafe (2,75) Bilbao (3,20)

18.30: (2,15) Selta (3,10) Granada (3,80)

21.00: (2,25) Sosijedad (3,40) Viljareal (3,20)

Ponedeljak

21.00: (1,90) Betis (3,50) Eibar (4,10)

***kvote su podložne promenama



tagovi

PrimeraŠpanijaAtletiko MadridReal MadridSeviljaValensijaUeskaAlaves

Obaveštavaj me

Real Madrid

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara